Cele 12 Criterii Ale Unei Afaceri Ideale

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Paine Webber este o importantă companie financiară americană care defineşte „Afacerea Ideală” drept una care îndeplineşte următoarele 12 criterii.

Dacă o afacere satisface doar trei (3) dintre aceste repere, deja este considerată o investiţie bună.

1.Afacerea ideală se derulează la scară planetară și nu doar în imediata vecinătate.

Cu alte cuvinte, ea beneficiază de o piață globală, nelimitată.

Cu cât produsele, serviciile sunt prezente în toată lumea cu atât avem siguranță că sunt bune…ești de acord?….altfel nu ar rezista pe piață…

2.Afacerea ideală oferă un produs/serviciu care satisface o cerere de care lumea are nevoie permanent sau și-l dorește aproape cu orice preț…..și aici punem în balanță de exemplu…produsele de lux…pe care le iubim și ne plac dar care  pot fi amânate sau chiar cumpărate mai rar decât produsele de consum zilnic…..o mobilă o pot lua odată sau de două ori în viață pe când produsele de îngrijire, de sănătate, de frumusețe…..sunt mereu în atenție….…

3.Afacerea ideală oferă un produs care nu poate fi ușor copiat/contrafăcut. Asta înseamnă că produsul este unicat sau protejat prin brevete proprii….știm câte produse copy paste sunt pe piață și nu mai vorbim de.. calitatea îndoielnică așa că… un brevet unic apară produsul..

4.Afacerea ideală necesită un efort minimal de munca angajată….adică puțini salariați…știm că personalul angajat generează cheltuieli și responsabilități la termene…salariații trebuie plătiți la timp dar și contribuțiile la bugetul de stat.

5.Afacerea ideală operează cu cheltuieli minime…nu are cheltuieli mari cu electricitatea, chirie pentru spații, reclama.

În munca mea de economist la evidentele contabile pe care le-am avut administratorii plăteau mii de euro chirie pentru spații în moluri sau hale pentru spații industriale pentru producție….așa că cheltuieli  minime în această direcție sunt bine venite.

6.Afacerea ideală nu necesită cheltuieli mari sau investiții majore în echipamente de producție

Am avut o evidență contabilă cu fier forjat și pentru confecționarea produselor, administratorii au investit mii de euro în utilaje cu care să modeleze fierul. Cu alte cuvinte, se imobilizează capitalul financiar în asemenea utilaje….așa că ce zici de dezvoltarea online a unei afaceri unde ai nevoie doar de un un telefon sau un laptop…

7.Afacerea ideală favorizează plățile imediate….adică trece luna și bonusul este plătit fără întârziere….este minunat să te bazezi pe siguranța financiară a plății la timp și corect a muncii implicate…

8.Afacerea ideală este cât mai independentă de diversele reguli sau restricționări guvernamentale…avizări, aprobări…și tot în calitate de economist vă pot spune că formalitățile fiscale la importul-exportul de produse/servicii este o nebunie….

9.Afacerea ideală este portabilă sau ușor de deplasat. Asta înseamnă că poți să-ți iei afacerea cu tine, oriunde vrei să mergi.

1o.Afacerea ideală satisface nevoile tale intelectuale și promovează dezvoltarea personală. Nimic nu se compară cu a fi entuziasmată de ceea ce faci…. Dar entuziasmul este susținut prin seminarii în care dezvoltarea stimei de sine, încrederea în puterea interioară sunt subiecte care ajută la o atitudine de antreprenor cu motivație…

11.Afacerea ideală îți oferă timp liber…adică îți poți stabili un program în funcție de nevoile tale fără a cere voie sau de a sta cu teama că ai întârziat la serviciu în timp ce duci copiii sau nepoții la grădi sau la înot sau dans…și nu mai stai în traficul nebun ci te deplasezi când știi că sunt ore rezonabile ca deplasările să fie fără stres.

12.Afacerea ideală este una în care venitul se multiplică pe măsura ce ajuți și alți oameni să trăiască mai bine…de exemplu tu te implici 4 ore însă cei din echipa ta pot veni cu încă 12 ore…deci 16 ore pe zi…din care doar 4 ale tale……cum ți se pare?

Deci cele 12 criterii sunt importante pentru o …afacerea ideala….în viziunea americană…așa că ia o agenda și treci cele 12 criterii în partea stângă și în dreapta bifează cu DA sau NU și astfel vei putea trage o concluzie….

E nevoie să te opreşti şi să reflectezi.

Sunt foarte entuziasmată că de 10 de ani îmi construiesc o afacere aproape IDEALĂ!

Dacă acest material a adus un plus de valoare în viața ta, m-aș bucura să ne cunoaștem mai bine și să aflu mai multe lucruri despre tine, mai ales dacă ești în căutarea unei soluții în viața ta acum și simți că te-aș putea ajuta.

Știu că internetul este înșelător, însă vreau să te asigur că sunt o persoană în carne și oase sinceră și dornică să te ajute să îți atingi potențialul și obiectivele propuse în această viață.

Mereu alături de tine,

Mariana

 

[/text_block]