19 Idei Care Îţi Vor Genera Venit Pasiv

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Ce sunt veniturile pasive?

Vreau să lămurim puţin partea de venit pasiv şi să vedem ce este şi ce nu este.

În discutii cu cei din jurul meu am observat că sunt câteva mici diferenţe de percepţie a acestor două elemente.

În primul rând, aş dori să facem o mică comparaţie între definiţiile cuvintelor “Venit activ” şi “Venit pasiv”.

Venit activ -> este un câştig pe care îl primeşti în urma unei activităţi pe care o desfăşori constant. Dacă întrerupi activitatea, câştigul tău va dispărea.

Venit Pasiv -> este un câştig pe care îl primeşti chiar dacă munceşti sau nu la o anumită activitate. Dacă întrerupi activitatea, câştigul tău va rămâne.

Este cât se poate de clar – venitul activ îl reprezintă cel mai bine salariul net pe care îl primeşti în fiecare lună. Dacă nu vei mai merge la muncă, nu vei mai primi salariu, adică venitul tău activ nu va mai exista.

Venitul pasiv este cel mai bine evidenţiat de chiriile de locuinţe. Dacă ai un apartament pe care îl dai în închirieri, acesta îţi va aduce lunar o anumită sumă de bani. Munca depusă este destul de mică în fiecare lună (câteva ore maxim pentru a lua chiria şi pentru documente/reparaţii).

Dacă într-o lună nu vei face nimic, tu tot vei primi chiria pe luna respectivă.

Recapitulez

Venitul activ = Munceşti în fiecare zi pentru el

Venitul pasiv = Munceşti la început şi culegi roadele pe o perioadă lungă de timp.

1.   Cumperi un apartament şi apoi îl oferi spre închiriere.

Este cea mai întâlnită metodă în România care îţi poate aduce venit pasiv, însă ca să ajungi la momentul de cumpărare, ai nevoie de foarte multă muncă în spate pentru a avea banii respectivi.

Este, după cum spun foarte mulţi, cea mai sigură cale de a genera venit pasiv la care putem apela.

Partea complicată este cum putem ajunge să avem bugetul de a cumpără un apartament.

Ce am observat perioada aceasta este că sunt mulţi care apelează la creditul prima casă pentru un apartament ca mai apoi să-l închirieze. Rata poate fi 600 lei iar închiriatul în jur de 800-1000 lei după caz/oraş/zonă.

La fel de întâlnită este în rândul celor care muncesc în străinătate. Tot ce adună, investesc în apartamente cu obiectivul de a fi închiriate.

Nu este un lucru rău, însă trebuie să ai o sumă mare de bani la început sau trebuie să-ţi calculezi bine cheltuielile dacă vrei un credit bancar.

2. Dezvolţi un blog şi câştigi bani din Reclame.

Mulţi spun că un blog poate să ajungă să-ţi genereze venit pasiv. Răspunsul este “Da… DAR”.

Apare un “dar”, pentru că ai nevoie de o muncă titanică ca să ajungi în momentul în care blogul ar putea să-ţi genereze venit pasiv şi nici atunci nu poţi spune că munca ta s-a  terminat. Trebuie să lucrezi constant pentru ca el să-ţi aducă venit pasiv.

Poate să-ţi genereze, dar dacă îl laşi fără activitate, s-ar putea ca după 1-2 ani să nu-ţi mai genereze nimic.

Blogul poate reprezenta o sursă de venit pasiv, însă ai nevoie de multă muncă până să ajungi acolo.

Dacă la un apartament ai nevoie de bani pentru a-l cumpăra, la blog ai nevoie de timp şi spor la scris.

În funcţie de nişă, poţi aştepta şi 2-3 ani până să câştigi bani şi până să-ţi acoperi costurile.

Eu îl văd mai mult ca pe o sursă de venit activ, însă dacă ai dezvoltat în trecut anumite articole care să-ţi genereze venit acum fără ca tu să le promovezi, atunci poate fi văzut şi ca un venit pasiv după ce blogul își va câștiga o notorietate si vei avea audiență.

3. Investeşte în acţiuni pe bursă pentru dividende.

Bursa poate reprezenta pentru tine un venit pasiv şi poate să-ţi genereze în fiecare an un randament destul de bun dacă alegi cu atenţie companiile în care vrei să investeşti.

Dacă porneşti la drum cu gândul la investiţii pe termen lung, atunci pentru tine ar putea înseamna venit pasiv.

Alegi companiile care oferă dividende constant şi investeşti în ele. În medie, 7-8% pe an poţi ajunge să câştigi fără prea multă bătaie de cap.

1 oră pe săptămână este suficient să-ţi aloci, însă înainte să începi trebuie să înveţi, să citeşti şi să practici cu bani virtuali pentru a nu pierde bani din lipsa de experienţă.

4. Venitul din dobânzi – depozite, titluri de stat, obligaţiuni

O altă posibilitate ar fi să investim în depozite bancare, titluri de stat sau obligaţiuni. Acestea sunt pe bază de dobânzi, iar riscul este mai mic faţă de investiţiile în acţiuni, însă şi câştigurile sunt mai mici.

Este o sursă importantă la care poţi apela, dar îţi recomand mai mult titlurile de stat sau obligaţiunile, decât depozitele. Momentan din depozite scoţi mai puţin de 1% pe an.

5.Venit pasiv generat din Afaceri.

Mulţi spun că venitul din afaceri este un venit pasiv, însă nu este deloc adevărat. Dacă mergi zi de zi la birou înseamnă că pentru tine este un venit activ.

Venitul pasiv din afaceri este atunci când tu nu te implici activ în dezvoltarea afacerii. Practic, doar dacă eşti un investitor / asociat / acţioar cu cotă parte din afacere şi cu dividende din profitul net.

Doar în acest caz afacerea poate însemna pentru tine venit pasiv.

6.Venituri din Vânzarea unui Curs Online

Eşti specialist într-un domeniu? Programator? Marketer? Muzician? Lifestyler? Orice?

Poţi face un video/curs online şi să-l publici pe udemy.com.

Acolo poţi genera un venit pasiv frumuşel dacă este un curs foarte bun.

7. Venituri din tranzacţionare la Bursă cu ajutorul roboţilor de traiding.

Revenim tot în zona de investiţii. Dacă te pasionează aşa de tare zona, poţi apela la anumiţi roboţi sau îi poţi face chiar tu şi să tranzacţioneze pentru tine.

Cu sume mici sau mari în funcţie de dorinţe, aceşti roboţi pot să te ajute în tranzacţionare pe forex, derivate, CFD-uri.

După părerea mea, este şi cea mai riscantă metodă dintre toate cele prezentate în acest articol.

8. Venituri din afiliere.

Iar aici nu trebuie să ai un blog neapărat. Blogul este indicat, dar nu obligatoriu.

Poţi câştiga şi dacă promovezi pe facebook sau în rândul prietenilor tăi. Dacă urmăreşti anumite perioade de reduceri, poţi să mai recomanzi din când în când pe facebook şi să mai câştigi din urma aceasta.

9. CashBack – venituri în urma cumpărăturilor online.

Tot pe bază de afiliere, dar cu orientare către cumpărăturile tale, poţi apela la diferite site-uri de cashback. Practic, cu ajutorul platformelor de cashback (bani înapoi), cumperi online, iar un procentaj din valoarea cumpărată se întoarce către tine.

Procentul poate fi de 1-2-3-5-10%, în funcţie de ce vei cumpăra. Câştigă.rolyoness.commrcashback.ro sunt doar 3 posibilităţi din multe altele.

10. Venituri din Vânzarea unui eBook sau a unei Cărţi

Ebook-ul ar fi foarte util să fie realizat în limba engleză şi să încerci să-l vinzi prin amazon.

La nivel de carte, aici mare grijă cu editura pe care o vei alege pentru că vei ajunge să câştigi puţini bani la o vânzare.

Ideal ar fi să vinzi tu carte direct printr-un site.

Dacă cunoști foarte bine un anumit domeniu poți scrie un curs sau o carte și poți obține venituri pasive din vânzarea acestora.

De exemplu, dacă ești pasionat de mașini, conduci foarte bine și prietenii te apreciază pentru modul în care explici diverse manevre, poți să scrii o carte despre cum să conduci și cum să reacționezi în diverse situații. Din momentul în care ai terminat cartea, aceasta îți va genera venituri pasive de fiecare dată când cineva o cumpără.

11.Deținerea de automate care vând diverse mărfuri sau alte automate care operează cu monede.

Sunt amplasate în gări, magazine, parcuri de distrație, locuri publice.

12. Dezvoltă o aplicaţie online.

Poţi dezvolta diferite aplicaţii online (dacă ai şi ideile şi banii necesari) şi să optezi pentru venitul din reclame.

Este ceva de muncă la asta, dar dacă eşti programator, atunci totul va fi mai uşor.

Greutatea este la research-ul pentru a găsi o idee de aplicaţie utilă care să prindă la public.

13. Cumperi Diferite Domenii şi le Vinzi pe Bursa de Domenii.

Este o sursă de care se tot aude de ea în ultima perioadă.

Poţi cumpăra diferite domenii .com, .net, .cevrei, iar mai apoi să le vinzi pe piaţa de domenii cum ar fi sedo.com.

Cumperi domenii cu 10-12 euro pe an şi îl poţi vinde cu câteva sute de euro. Dar pentru asta ai nevoie de creativitate, research mult, o sumă de bani la început şi de aşteptat după client.

14. Eşti fotograf? Vinde-ţi pozele

Dacă ești un fotograf pasionat, iar clienții tăi sunt întotdeauna mulțumiți de calitatea serviciilor tale, te poți gândi serios la generarea unor venituri pasive din munca ta.

Alege fotografiile cele mai reprezentative, încarcă-le pe o platformă dedicată fotografiilor pe diverse categorii și așteaptă să fie cumpărate. Chiar dacă prețul per fotografie poate fi mic, aceste platforme online pot genera vânzarea a mii de fotografii, astfel că vei câștiga sume importante din vânzarea unui număr mare de fotografii. Te poți bucura de un succes mai mare dacă te dedici fotografiei de nișă, acolo unde concurența nu va fi atât de ridicată.

Sunt zeci de platforme unde îţi poţi face cont ca să-ţi vinzi pozele.

La fiecare descărcare, tu primeşti o parte din venit.

Cu siguranţă ai sute de poze cu care poţi începe fix acum această activitate.

15. Stai într-o casă mare? Închiriază o parte.

Este totuşi o activitate pe care trebuie să o faci zilnic (curăţenie, întâlnire cu clienţii, etc), însă ar putea reprezenta o sumă frumuşică de bani.

Dacă stai într-un apartament cu 2 camere, o cameră poate fi închiriată.

Undeva la 100 de lei pe noaptea poţi lua pentru o cameră. Dacă ai un apartament, poţi ajunge şi la 250 lei pe noapte depinde de cât de elegant este.

Airbnb.com te poate ajuta să închiriezi fără prea multe bătăi de cap.

16. Filmează tutoriale video.

Youtube este o resursă extraordinară pentru generarea veniturilor pasive. Deși nu este la îndemâna oricui, filmarea unor tutoriale video poate atrage un număr foarte mare de vizitatori. Prin urmare, oamenii vor fi convinși de calitatea produselor sau serviciilor respective în urma probei video oferite.

Prin urmare, va trebui să analizezi comportamentul vizitatorilor Youtube și să găsești acele lucruri pe care le poți face chiar tu: testarea unor produse, oferirea de meditații online, etc.

17. Dezvoltă o aplicație de mobil.

Evident, pentru a putea dezvolta o aplicație de mobil trebuie să ai cunoștințele necesare, astfel că această idee nu este la îndemâna oricui. În schimb, dacă ești un programator, poți crea o aplicație de mobil pe care să o oferi persoanelor interesate și să câștigi ulterior din vânzarea reclamei pe site sau din intermedierea cererii și a ofertei pentru respectivul produs sau serviciu. Cel mai bun exemplu pentru această idee de afaceri este Uber.

18. Construiește-ți o pâlnie de vânzări.

Pâlnia de vânzări (sau, în engleză, sales funnel) desemnează procesul de vânzare care se bazează pe obținerea datelor de contact ale unui număr cât mai mare de persoane interesate de produsul sau serviciul pe care tu îl oferi. Pornind de aici, poți stabili întâlniri, poți transmite oferte, poți face reduceri comerciale și poți aplica orice alte soluții prin care să generezi vânzări.

Îţi pot sugera să asculţi un webinar gratuit-pe linkul de mai jos- prin care vei afla cum poţi genera clienţi on-line din confortul casei tale…

  • cum să generezi prospecți de calitate, folosind platforma Facebook, fără să îi mai abordezi tu
  • cum să îți califici prospecții pe pilot automat, fără să îți mai pierzi timpul cu oamenii nepotriviți
  • cum să te promovezi online, astfel încât prospecții tăi să aibă încredere în tine
  • cum să construiești relații sincere și autentice cu ei, astfel încât să poți avea un impact în viața mai multor oameni
  • cum să transformi mai mulți prospecți în clienți și/sau parteneri – și toate acestea folosind sisteme automatizate, astfel încât să îți eficientizezi timpul și banii.

https://mg681.isrefer.com/go/100pi30dz/TFL160713/

Odată formată structura va fi generatoare de venituri pasive și când vei fi plecat în concediu.

Eu când am fost la fiica mea în Suedia o lună de zile am primit de la companie bonus generat de oamenii din structura mea.

A fost un sentiment de bucurie având în vedere că am lucrat într-un sistem bugetar 30 ani fără să am asemenea beneficii.

În mecanismul descris mai sus cea mai mare provocare este obținerea datelor de contact, iar pentru a rula procesul poți oferi ceva la schimb oamenilor: un ghid practic, un e-book, participarea gratuită la un seminar informativ, un test-drive, o perioadă în care pot testa gratuit serviciul sau produsul tău.

19. Investeşte în TINE – cel mai bun venit pasiv pe termen lung.

Indiferent de locurile unde ţi-ai investi banii, cea mai bună soluţie este să investeşti în tine pentru a crește stima de sine, a înlocui credințele limitative cu unele de măreție.

În educaţia ta (cărţi, cursuri, etc) care să te facă mai puternic spiritual, în alimentaţia ta (mâncare sănătoasă) care să te ajute să trăieşti mai mult, într-un sport care să te menţină în formă şi în stilul tău de viaţă care să te ajute să fii mai relaxat.

În tine ar trebui să fie cea mai mare investiţie pentru că de acolo pleacă toate celelalte de mai sus. Cu cât eşti mai bun în ceea ce faci, cu atât vei câştiga bani mai mulţi şi vei fii mai fericit.

Nu uita însă că, indiferent de soluția pe care o alegi, orice venit pasiv implică, cel puțin în faza inițială, multă muncă și răbdare. Și, eventual, chiar și eșecuri înainte de a găsi rețetă perfectă.

Cu drag şi cu gândul că te vor inspira ….

Mariana Stănescu[/text_block]