Motivația este ceva ce nimeni altcineva nu-ți poate da… trebuie să vină din interiorul tău și trebuie să posezi o dorință constantă de a da tot ce ai mai bun în orice moment și în orice circumstanță.

Este ușor atunci când lucrurile funcționează așa cum ne-am propus însă este dificil atunci când se întâmplă opusul, ceea ce a făcut diferența pentru mine a fost mentalitatea din care am acționat.

Vreau să împărtășesc cu tine cele patru puncte esențiale care m-au ajutat.

1. Punctele forte, cunoaște-ți punctele forte.

Atunci când îți cunoști punctele tale forte, te ajută să faci alegeri mai inteligente în viață, conștientizarea punctelor forte te echipează cu resursele și instrumentele potrivite care vor contribui la succesul tău. Când vine vorba de obiectivele tale, cunoașterea punctelor tale forte îți oferă încrederea și motivația de a acționa astfel încât să poți profita de fiecare oportunitate care îți iese în cale.

2. DE CE-ul, găsește „de ce-ul” din spatele obiectivelor tale.

Înainte de a-mi atinge obiectivele, am nevoie de un „de ce” care să îmi dea putere. Întreabă-te: „de ce vreau să ating acest obiectiv?”. Și mai important, ”care va fi consecința sau durerea pe care o voi resimți dacă NU ating acest obiectiv?”.

În procesul de construire a vieții, am ținut cont pe lângă obiectivele pe care le-am stabilit, să găsesc motivația fiecărui obiectiv și să-mi orientez atenția către creștere. 

Iubesc cuvintele lui Henry David Thoreau: „Ceea ce obții prin atingerea scopurilor tale nu este la fel de important ca ceea ce devii prin atingerea scopurilor tale”.

3. Bucuria procesului, mă bucur de proces și mă entuziasmez la fel de mult cum mă bucur și mă entuziasmez de destinație.

Te bucuri cu adevărat de viață sau constați că ești în mod constant stresată de orice?

Atât de mulți oameni se concentrează doar asupra destinației încât uită să se bucure de procesul de a ajunge acolo unde vor să ajungă.

Am înțeles că obiectivele NU se referă doar la rezultatul final. Dacă dorești să-ți menții consecvența pe termen lung, este bine să găsești modalități de a te bucura de proces.

Dacă vrei să-ți stăpânești viața, nu te atașa de rezultate. Ernest Hemingway a spus-o cel mai bine  „Este bine să ai un scop spre care să călătorești; dar călătoria este cea care contează, în cele din urmă.”

4. Foamea de cunoaștere. Să rămâi înfometat de cunoaștere și să-ți dezvolți curiozitatea de a explora viața din mai multe perspective este ceva extraordinar.

Am observat că voința și motivația de a reuși sunt la apogeu în timpul etapelor de început ale călătoriei  spre realizarea oricărui obiectiv. Secretul este să-ți păstrezi pofta de muncă și să-ți menții impulsul. Când ai o mentalitate orientată spre nou, spre cunoașterea, spre abordare din perspective diferite, ai energia și curiozitatea să construiești viața așa cum îți dorești.   

Toți acești pași m-au ajutat să-mi construiesc o mentalitate motivațională, o mentalitate care să mă susțină în îndeplinirea obiectivelor mele.

Construirea unei mentalități motivaționale este esențială pentru a obține succesul în viață ( orice ar însemna succes pentru tine). 

Mintea ta este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le ai la dispoziție pentru a-ți sprijini cele mai înalte aspirații în viață.

Știu că motivația poate să dispară atunci când lucrurile nu funcționează așa cum ne propunem.

De aceea împreună putem să facem diferit lucrurile astfel încât obiectivele propuse să se deruleze ca într-o călătorie cu adrenalină.

Muncă în echipă este de susținere, încurajare, poziționare pe soluții și NU pe scuze….

Dacă crezi că ai nevoie de aceste lucruri te aștept alături de mine, să ne cunoaștem, pentru a simți dacă rezonăm ca suflete, deoarece doar așa se vor lega lucrurile.

Mereu alături de tine,

Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published.