Să visezi lucruri mărețe este incredibil!

Succesul în orice domeniu și implicit în Network Marketing este construit pe un obiectiv: mai multă libertate de  timp sau bani, călătorii, casă, mașină, să-i înveți și să-i inspiri pe alții.

Indiferent care ar fi natura lor, obiectivele  au aceleași rol: sunt ca un far care ne ghidează spre o viață împlinită și succes!

Tot obiectivele ne ajută să ne dăm seama cine suntem cu adevărat, să devenim conștienți de incredibilul potențial de care dispunem și tot ele ne dau putere și energie să continuam chiar și atunci când totul pare pierdut.

Prin urmare visele sunt un lucru necesar pentru succes!

Dar nu și suficient!

Să visezi toată ziua că ești milionar, un om de afaceri de succes și să te aștepți să se întâmple fără să faci nimic este o nebunie curată!

Nimic nu se va întâmpla. În timp ce visele reprezintă“ comoara” tu depui efort, să-ți dezvolți abilități pe care nu le ai, pentru că nu ai avut niciodată o afacere proprie. Este firesc să analizezi și în ce vehicul financiar te urci dar și să începi un proces de creștere a stimei de sine.

Toate la un loc formează pași importanți care conduc către succes.

Primul pas în decizia schimbării este…..

Efortul

Network Marketing-ul nu este pentru oamenii care caută rezolvări rapide, ad-hoc, sau pentru cei care caută beneficii de la o zi la alta. Nu există scurtături, sisteme magice.

Succesul nu e un “accident’ iar călătoria către o viață abundentă în care să poți face ce vrei tu începe cu formarea unei minți de milionar urmând schema- gânduri- emoții- acțiune- rezultate.

Sunt convinsă că și tu ai admirat vreodată un om de succes, cu realizări deosebite, cum ar fi: un om de afaceri milionar, un actor de la Hollywod foarte cunoscut, un sportiv de performanță care a câștigat multe medalii etc.

Și poate te-ai întrebat“ Ce are acea persoana în plus față de mine? De ce e așa “norocos” și a realizat așa de multe în viață, pe când eu nu reușesc mai nimic? “.

Răspunsul este foarte simplu: orice om de succes care a realizat tot ce și-a dorit a depus un efort enorm pentru țelul bine stabilit în care a crezut cu adevărat, și-a cultivat încrederea în forțele proprii și nu a renunțat până nu a reușit indiferent de obstacole. Și bineînțeles: a fost dispus să facă și anumite sacrificii pentru a ajunge acolo.

Nu știu ce efort ești tu dispusă să depui însă orice în viață are un preț.

Dacă ești dispusă să plătești prețul vei obține acel lucru, dacă nu, nu.

La fel cum casa pe care ai cumpărat-o( sau vrei să o cumperi) are un preț,  mașina pe care o conduci( sau vrei să o conduci) are un preț etc. Orice are un preț.

Întotdeauna oamenii de succes fac lucruri pe care oamenii obișnuiți NU prea sunt dispuși să le facă. De asta au succes.

Dacă nu mă crezi îți dau un exemplu o gimnastă care a obținut medalii: a făcut antrenament zilnic ore în șir și a renunțat să iasă cu prietenii, nu a avut copilărie și nici adolescență. Asta povestește și tenismena Halep Simona.

Dacă îți dorești cu adevărat să-ți arăt pas cu pas cum să construiești afacerea iar tu să acționezi, gândește-te dacă ești dispus să depui un efort care să te ajute să ajungi unde îți dorești.

Răspunde-ți singură la întrebarea: ce sunt în stare să sacrific acum, ca să pot să am ce îmi doresc mai tărziu?

Nu mă înțelege greșit! Nu spun să NU te bucuri de viață, să NU te distrezi deloc, să NU ai timp liber, să devii un robot care muncește non stop!

Excese de genul ăsta NU ajută, dimpotrivă. Eu vorbesc de un lucru important pe care l-au înțeles toți oamenii de succes: recompense-amânate care va fi mult mai mare decât recompense- imediate.

Iată un exemplu: Să zicem că depinzi încă de un salariu – ești dispus să muncești serile( când ești obosită) și în week-end ca să îți construiești afacerea?

Ai fi în stare să muncești de sărbători când toată lumea se distrează pentru a crește afacerea?

Ai fi în stare să renunți să mergi la o petrecere ca să stai acasă să îți promovezi afacerea online toată noaptea?

Cred că înțelegi ce vreau să spun.

Succesul are nevoie de efort, de un preț, dar insuccesul are un preț și mai mare( pe care îl plătești toată viața în rate!).

Întrebarea mea este: ce preț vrei să plătești? Vrei să-ți trăiești viața pe care ți-o dorești sau vrei să te zbați cu aceleași provocări toată viața și să te mulțumești cu ce se oferă?

2. ABILITAȚILE….

 specifice de Network Marketing nu se predau în nici o școală de stat din lume și nici nu ne naștem cu ele. De aceea este firesc să fim conștienți că vom fi mereu într-un proces de dezvoltare personală, care nu va dura o zi, două ci permanent.

Impactul va fi extraordinar pentru că se vor instala obiceiuri pozitive, cu gândire constructivă, pozitivă și cu inițiativă.

Primul pas în dezvoltarea abilităților este conștientizarea, să recunoști fată de tine, nu în fața lumii, unde este nevoie de învățare, de dezvoltarea abilităților deficitare.

Să încep cu abilitățile de comunicare:

-capacitatea de a asculta- se spune că nu întâmplător avem două urechi și o gură. Ești concentrată pe propria persoană și a vorbi doar de părerile și convingerile tale sau și asculți? Cu cât suntem mai empatici și ne concentrăm asupra partenerului de discuție vom afla ce nevoie are și cum îl putem ajuta.

– punerea întrebărilor eficiente ne ajută să aflăm mai multe informații și să scurtăm sau să lungim discuția în funcție de scopul întâlnirii.

-comunicare verbală are la bază un vocabular dezvoltat care ajută la exprimarea clară, logică, lipsită de exagerări și despre obiectul întâlnirii.

-comunicarea paraverbală are ca element tonul, ritmul, volumul vocii cu ajutorul cărora transmiți mesajele favorabile sau defavorabile.

Un ton înalt trădează nervozitate, nemulțumire pe când un ton scăzut sugerează nesiguranță, lipsă de experiență.

Un ritm prea lent caracterizează o persoană plictisitoare iar un ritm rapid subliniază o stare de urgență.

Prin volumul vocii dominăm sau ne lăsăm dominați. Echilibrul înseamnă o voce și un ritm moderat iar volumul potrivit pentru a fi auziți.

-empatia este capacitatea de a ne transpune în lumea partenerului de comunicare pentru a vedea situația prin ochii lui. Este o capacitate care se învață în timp, poate fi dezvoltată și antrenată.

-comunicarea scrisă este abilitatea de a scrie un mesaj în scris însă dacă exprimarea verbala are carențe, șansele de a reuși în scris sunt minime.

-comunicarea nonverbala

În comunicare:

-7% contează ce spui

-38% cum spui

-55% componenta nonverbală- factorul de care depinde succesul.

Limbajul corpului( mimica, expresia feței, zâmbetul, poziția mâinilor, degetelor, folosirea spațiului…) comunică în locul nostru înainte de a deschide gura pentru a spune ceva. Așa  putem să ne dam seama dacă partenerul de dialog este sincer, dacă este interesat de discuție sau multe alte lucruri.

Pe scurt aceste abilități de comunicare pot să se transforme din puncte slabe în puncte forte prin exercițiu – joacă-te, experimentează, învață,  fii un om de știință al vieții tale.

Autodisciplina a făcut întotdeauna o diferență majoră între oameni.

Este abilitatea cheie care separă învingătorii de ratați, succesul de eșec și bogăția de sărăcie.

Nu este vorba de noroc: toți avem parte de oportunități. Dar acțiunea zilnică, concentrată în jurul unui scop te ajută să depăsești obstacolele, să termini ce ai început, îți oferă consistență și rezultatele dorite.

Autodisciplina înseamnă PUTERE!

Autodisciplina este necesară în 3 planuri: gânduri, emoții și acțiuni.

Dacă nu ai control asupra gândurilor tale și în minte ta este anarhie același lucru îl vei experimenta și în exterior: rezultate slabe, confuzie sau eșec total. Controlul gândurilor este ca un mușchi ce se antrenează zilnic pentru a fi în cea mai bună formă. De aceea gândește numai lucruri pozitive despre tine, afacere și restul vieții tale și așteaptă-te doar la lucruri pozitive. Creează-ți obiceiul ca seara și dimineața să păstrezi vreme de câteva minute în mintea ta cele mai bune gânduri.

Cu timpul acestea vor prinde forma fizică. Nu degeaba se spune că omul este ceea ce gândește.

Emoțiile tale sunt în strânsă legătură cu gândurile tale. Dacă gândești ce e mai bun și te aștepți la ce e mai bun emoțiile vor fi de aceeași natura: entuziasm, pasiune, încredere sau speranță.

Starea ta de spirit va fi influențată de tot ceea ce faci. Dacă te simți frustrată sau furioasă nu te mai poți concentra asupra lucrurilor pe care le faci în afacerea ta. Iar rezultatele vor fi pe măsură. De aceea fii atent la stările emoționale ce apar în fiecare zi , să le monitorizezi și să cultivi numai emoții puternice.

Transformă autodisciplina într-o valoare personală iar afacerea și viața ta se vor schimba pentru totdeauna.

Răbdarea este o abilitate care poate fi dezvoltată pe parcursul acțiunilor tale.

Calea spre succes este întotdeauna dificilă și vor exista sute de motive pe care le vei găsi pentru a justifica ideea “ nu poate fi facut”. De asemenea vor exista numeroase persoane care se vor îndoi de reușita ta. Tratează totul cu răbdare, continuă dincolo de acel punct în care foarte mulți alții au renunțat.

Implicarea este o abilitate care sensibilizează relația .

Aplică regula de aur: tratează-i pe ceilalți cum ai vrea să te trateze ei pe tine.

Dacă nu le acorzi atenție, căutând doar să le iei banii cum crezi că te vor trata ei pe tine?

Nimeni nu face afaceri cu astfel de oameni.

În schimb interesul sincer față de ceilalți, dorința de a-i ajuta și de a-ți folosi abilitățile tale pentru a le face viața mai bună îi vor convinge pe ceilalți că meriți să fii urmat. Și asta firește că se va întâmpla.

Să construiești relații care durează este esența oricărei afaceri de succes. Este o investiție pe termen lung care va scoate la iveală ceea ce e mai bun din tine: un lider, un profesionist și un prieten adevărat!

Flexibilitatea este o abilitate care îți permite să acționezi atunci când lucrurile merg prost și nu continui să faci de sute de ori, ceea ce nu funcționează,  pentru că ar fi o nebunie.

De aceea te vei întreba cum poți acționa ca sa preiei ștafeta.

Iată abilitățile de care ai nevoie să fi un bun conducător al afacerii tale iar dacă observi puncte slabe singura modalitate este să le transformi în puncte forte.

Cum? Împreună vom găsi căi care să se plieze pe temperamentul tău.

3. Vehiculul financiar.

Sigur nu  îți este indiferent dacă circuli într-un vehicul care toată ziua ajunge la mecanicul auto sau într-unul în care te simți foarte confortabil.

Și atunci ce faci?

Te poți consola “ asta este– nu am soluții” sau mintea ta creativă gândește o variantă, care chiar dacă pare o nebunie o finalizezi. Bucuria și satisfacția va fi pe măsura implicării.

Așa este și cu situația financiară în care te afli. Ești într-un job în care veniturile sunt fixe sau chiar șomer și ai varianta de a veni cu un venit suplimentar, să schimbi jobul, să cauți un salariu “fix” mai mare, sau “nebunia” de a avea propria afacere în care să fi propriul stăpân și să te plătești pe tine la nivelul la care crezi că meriți.

Frumos spus, poți spune, dar de unde încep ?

Este frecventă întrebarea dar și răspunsul este unul simplu.

Să analizăm ce oferă piața:

afacere clasică

și pentru comerț ai nevoie de cel puțin 10 000 euro pentru stocul de marfă și mult mai mult dacă este vorba de utilaje pentru producție; se plătește chirie pentru spațiul închiriat și chiar în avans pe 3 luni; există riscul de a angaja vânzătoare care nu atrag clienții sau greutatea de a găsi muncitori calificați în meserii(școlile de ucenici în meserii sunt o amintire și pe piață un meseriaș bun este “aur”); adăugăm și cheltuielile aferente impozitelor salariale dar și taxe de tot felul. Și ca să fie complet stresul apar mereu și controale de la ITM, ANAF, SANEPID,  garda financiara etc.

 De unde știu ?

 Pentru că băiatul meu are o afacere clasică și am ținut evidențe contabile la peste 15 firme cu domenii de activitate diverse( comerț, patiserii, mobilă, confecții din fier forjat, baruri) și am văzut problemele care apar.

Complicat și multă bătaie de cap pentru persoane care vin de la un serviciu, fără experiență în business și vor propria afacere.

Așa că profesia de economist m-a făcut curioasă să văd și alt gen de afacere mai simplă, și așa am ajuns la network marketing, care pe scurt iată ce oferă:

 • Investiție de pornire la nivelul unui salariu minim pe economie. De ce spun investiție și nu cheltuială pentru ca acești bani se recuperează prin vănzarea produselor achiziționate și se obține chiar un bonus de 100 de euro. Așa că începi un start direct cu câștig.
 • Nu ai nevoie de salariați.
 • Nu ai nevoie de spații de închiriat.
 • Nu este nevoie de stoc de produse.
 • Nu ai nevoie de studii speciale.
 • Consiliere pas cu pas pe fiecare treaptă a planului de marketing pentru a ajunge la nivelul dorit de câștig.
 • Nu este limită de vârstă.
 • Îți faci programul cum dorești pentru că ești propriul tău șef.
 • Poți lucra on-line în peste 160 de țări unde este prezentă firma cu care vei fi partener.
 • Nu este nevoie să creezi un produs de la zero pentru că această responsabilitate alături de toate avizele de calitate sunt în sarcina firmei cu care colaborezi.

Ce zici de un asemenea vehicul financiar?

Știu că îți spui –frumos!- dar ești neîncrezătoare!- așa este?-  și eu am fost și cunosc sentimentul.

4. Creșterea stimei de sine.

Dar totul pornește de la mindset așa că am ajuns și la cel de-al patrulea pas pentru succes în antreprenoriat .

Afacerile de Network Marketing sunt 90% atitudine și mental și doar 10% acțiune.

Este foarte important să ai o atitudine de abundență.

Abundența ca și concept este greșit înțeleasă sau nu este înțeleasă pe deplin. Ea nu înseamnă doar bogăție materială: bani, case, mașini, călătorii!

Degeaba ai toate aceste lucruri dacă te simți singur și nefericit.

Abundența începe cu o stare de spirit, un sentiment de bucurie, o sănătate perfectă, poftă de viață, relații minunate, echilibru emoțional și spiritual!

Pentru a le avea iată ce poți face:

 1. Fii conștient de gândurile tale, observă-le detașat, fără să te identifici cu ele. Acest exercițiu zilnic te ajută să conștientizezi dialogul tău interior și modul în care vorbești cu tine însuți- ai răbdare cu tine și iubește-te necondiționat.
 2. Elimină discursul tău negativ din mintea ta, fii plin(ă) de compasiune față de tine, iubește-te așa cum ești, ai răbdare și dă-ți timp pentru a deveni prietenul(a) ta cea mai bună.
 3. Fii recunoscătoare întotdeauna așa te vei concentra pe lucrurile bune din viața ta.
 4. Planifică-ți ziua din timp, deși lucrurile pot scăpa uneori de sub control. La sfârșitul zilei te vei simți în pielea ta când vei bifa tot ce ți-ai propus și le vei finaliza. Cu cât atingi mai multe din obiectivele tale, cu atât mai mult crește încrederea ta în tine.
 5. Fă fapte simple, dar pline de semnificație. Zâmbetul tău este cea mai valoroasă investiție care oferă recompense imediate.
 6. Reîmprospătează-ți cât mai des viața și pentru a înțelege la ce mă refer o să folosesc o comparație cu o curățenie generală prin casă, când scăpăm de lucruri care nu mai sunt utile deloc( sau nici nu ne-au fost vreodată, dar a fost bine să le avem acolo, în caz de…..). Curățenia este valabilă și pentru gânduri, sentimente și reacții……știu că este greu. E important că prima dată să identificăm cauza pentru care ai lăsat să se adune și să te ierți pentru că le-ai adunat. Un factor cheie în facilitatea creșterii stimei de sine este să nu te surmenezi întrebându-te “ cum ar fi fost dacă….”. Acceptă că atunci și acolo ai luat deciziile cele mai bune, în conformitate cu contextul și capacitatea ta emoțională din acel moment. Te încurajez să acționezi cât mai curând, nu așteptă o sărbătoare ca să scapi de reziduurile emoționale.
 7. Acționează azi, nu mâine. Din păcate evitarea și amânarea sunt atitudini obișnuite în a trata problemele. Așteptăm momentul potrivit care nu mai apare. Însă momentul de acum este ce mai potrivit ca să acționezi, fiindcă tu ești stăpânul timpului tău. Când ai început să îți îndeplinești sarcinile de serviciu oare ai așteptat momentul potrivit? Sau te-ai adaptat din mers, chiar dacă ai greșit uneori?

            Perseverează și lucrurile vor ieși până la urmă!

 1. Inspirația de la mentori, cărți citite, seminarii, oameni potriviți în jurul tău vor contribui la alimentarea visurilor și îți vor insufla dorința de reușit. La rândul tău oferă sfaturi, încurajări, motivație și vei primi înapoi însutit. Puterea inspirației nu poate fi măsurată, este neprețuită. La fel cum vei primi ajutor să obții succesul așa fii deschis la rândul tău și vei atrage oameni care vor veni lângă tine pentru că le inspiri  încredere ca și ei pot avea viața care o doresc.

Am trecut prin cei 4 pași cu care succesul tău este susținut și vreau să te asigur că dacă încă te simți singură și temătoare de schimbare, eu voi fi lângă tine și te voi ajuta pas cu pas să ai o viață plină de semnificație.

Cu drag,

Mariana  

Leave a Reply

Your email address will not be published.