
Sunt în jurul nostru oameni care reuşesc şi oameni care nu reuşesc oricât s-ar strădui.
Ce face diferenţa pentru reuşită?
Reuşita nu ţine de un om sau altul ci de modul lui de a gândi şi de faptul că omul are sau nu un ţel.
În popor se spune dacă are noroc sau ghinion.De fapt nu există noroc sau ghinion ci fiecare ne creem realitatea prin canalizarea gândului . Gândul este demonstrat ştiinţific că este o formă de energie pe care o lansăm în viitor sau nu.
De aceea un om cu un ţel stabilit îl va realiza.
Cel care nu reuşeşte are tot felul de frici, de neâncredere, de îndoială şi astfel pe parcurs se pierde.
Noi ca fiinţe suntem formate din corp, minte şi spirit.
Corpul este cel cu care am venit şi avem informaţia în el, spiritul este divin iar mintea este cea cu care operăm în dimensiunea în care trăim şi cu care creem realitatea.
În momentul în care faci ceva cu toată fiinţa vei reuşi cu siguranţă până la capăt pentru că energia toată este focusată pe ceea ce faci.
Un specialist spune că succesul este îndeplinirea progresivă a unui ţel adică în fiecare zi construiesc la visul meu.
Dacă aşteptăm să ne pună cineva în traistă rămânem la concluzia că suntem “ghinionişti”.
4 paşi care pot conduce la reuşită dacă îi implementezi în viața ta:
1. Relaxează-te .
Eliberare emoţională- prin exerciţiu simplu de inspir-expir abdominal numărând încet până la 4 timp de un minut-doua şi lăsăm gândurile să treacă şi ne concentrăm pe numărat ca să nu dăm voie la alt gând sa ne ocupe mintea şi ne întreabăm:
Ce îmi doresc? Vreau EU cu adevărat…..sau o fac pentru a demonstra cuiva ceva…..şi atunci acolo nu este toată energia mea .Răspunsul care ne vine în minte imediat este adevărul de care trebuie să ţinem seama pentru că mintea are nevoie de 7 secunde să dea răspunsul îndoielnic precum …încerc…poate….sper sa funcţioneze…trebuie să…..eu nu am relatii…..
Deci dacă nu eşti acolo 100% prezent pentru a emite forţa gândului spre ţelul propus vor apare îndoielile şi fricile pentru că din păcate mintea noastră generează amintiri din trecut când noi nu am reuşit.
Sunt oameni care fac aceleaşi lucruri în fiecare zi dar doresc rezultate diferite.Asta nu se poate şi atunci dacă nu analizăm din când în când rezultatele să vădem ce obţinem şi să schimbăm direcţia dacă nu avansăm în direcţia propusă , să iesim din zona de confort şi să acţionăm , ne vom trezi din punctul din care am plecat.
Explicaţia specialiştilor este simplă-omul devine ceea ce gândeşte şi cum acţionează.
Disciplina minţii de a fi prezentă acolo unde se acţionează este pur şi simplu un exerciţiu care poate fi controlat si impus de forta noastră interioară.Impregnarea în subconştient că merit să fiu fericit este o atitudine care v-a determina acţiunile.
2. Să ne trimitem energia spre ceea ce ne dorim adică să ne îndrăgostim de visul nostru.
Să fie o obsesie care să ne consume, să ne trezească dimineaţa şi să ne ţină trezi noaptea, ca atunci când eram tineri şi eram îndragostiţi. Ţelul ne vrea cu totul: vrea toată creativitatea noastră, tot timpul nostru, toate resursele financiare, vrea pasiune, concentrare.
În momentul în care apar fricile-eu nu pot, este greu, sunt ghinionist, nu merit, ce o să zică…., spun STOP – ţelul odată fixat îl hrănim, îl udăm cu energie şi nu permitem buruienilor să-l acopere şi să-l ucidă.Nu permitem îndoielilor, credinţelor limitative sau oamenilor toxici să atingă visul nostru.Nu există ceva mai important decât încrederea că faci bine ceea ce faci.
3. Să te vezi ca şi cum ţelul propus este împlinit.
Mintea nu face diferenţa între vis şi realitate aşa că seara înainte de culcare şi dimineaţa înainte de a ne ridica din pat să vizualizăm situaţia în care vrem să trăim.În unele situaţii eşecul este inevitabil.Cu toate acestea, instinctul căruia trebuie să-i dai cea mai mare ascultare este cel care îţi spune că faci ceea ce trebuie.
Dacă îţi poţi imagina ideea ta aplicată în viitor, atunci înseamnă că se poate realiza pentru că în univers există acest potenţial şi deci toate uşile sunt deschise dar depinde doar de noi cât credem şi cum acţionăm.
4. Acţionează!
Primul pas îl facem chiar dacă nu ştim pe următorul.Nu pasul zece este problema ci pasul unu pentru că următorii vin de la sine pe măsura acţiunii.Nu trebuie să punem întrebarea dacă este bine sau rău ceea ce facem.
Ne întrebăm dacă ceea ce facem este în direcţia ţelului nostru şi nu este important momentul- dacă în mintea noasta s-a înfiripat ideea atunci există şi resursele necesare pentru că de asta a venit în mintea noastră iar noi vom conştientiza potenţialul pe care îl vom exploata.O idee nouă este dureroasă prin fricile care apar în mintea noastră chiar dacă rezultatul va fi minunat .Vom întâmpina cu siguranţă eşecuri şi dezamăgiri dar este un pas din preţul pe care îl plătim pe drumul succesului.
Depinde doar de noi cum privim fiecare etapă din evoluţia noastră pentru că credinţele determină emoţiile, acţiunile, reacţia la evenimente.
Concluzie-mintea stabileşte acţiunile iar subconştientul amâna acţiunile în funcţie de nivelul la care avem despre noi o imagine de sine creativă sau pe pilot automat cu atitudine plângăcioasă. Până când nu vom transfera subconştientul în conştient cu credinţe de succes vom fi conduşi de viaţa şi vom da vina pe destin.
Binențeles că pot fi mai mulți pași pentru reușită și aș fi încântată dacă din ce ai experimentat tu poți să povestești.
Pentru mine orice experiență trăită înseamnă un plus valoare adusă vieții.[/text_block]