
5 lucruri pe care să nu le mai tolerezi în viața ta

Fie că vorbim despre gânduri pe care le rulezi la infinit, despre obiceiuri nefolositoare, toate acestea te storc de energie.
Ajungi la finalul zilei să vezi că ești obosit, chiar dacă nu ai avut o activitate prea intensă din punct de vedere fizic.
Sunt sigură că ai trecut de multe ori prin aceste stări și poate că te-ai întrebat ce se întâmplă cu tine.
Ei bine, “motorașele” din interiorul minții tale au lucrat foc mare și te-au secat de energie.
Gândurile și activitatea din creierul nostru sunt cele mai mari consumatoare de energie.
Cu cât alegi să tolerezi mai mult o stare permanentă de îngrijorare, să rulezi gânduri negative, cu atât mai multă energie consumi.
Lasă-ți mintea cât mai liberă, mai “goală” de gânduri.
Dacă alegi să-ți ocupi mintea cu gânduri negative, unde le pui pe cele pozitive?
Așa și în sufletul tău.
Dacă acumulezi experiențe negative ce îți fac sufletul să sângereze, unde vei “depozita” experiențele frumoase ce îți fac sufletul să se bucure?
Nu uita că în ambele cazuri, tu alegi ce intră și ce rămâne, atât la poarta minții cât și la poarta sufletului tău.
Toleranțele inutile te pot scurge de energie și te pot face să funcționezi ineficient.
Nu ai cum să traiești o viață fericită, de succes și împlinită, dacă îți cheltui toată energia, tolerând lucruri care nu ar trebui tolerate.
Uneori e nevoie sa pui piciorul în prag!
Dacă și tu simți că ai tolerat prea multe lucruri apăsătoare, iată câteva idei pe care să începi să nu le mai tolerezi în viața ta:
- Hrănirea gândurilor negative
Mintea ta este un spațiu sacru.
Poți închide ferestrele și poți întuneca spațiul sau poți deschide ferestrele și poți lăsa lumina să intre. Este alegerea ta în ambele cazuri.
Soarele strălucește întotdeauna pe o parte din viața ta. Alege să vezi de fiecare dată ce anume merge bine și nu pierde clipe și energie privind la ce nu merge ok… pentru moment!
La ce te gândești cel mai des?
Cât de departe ai ajuns sau cât de departe vrei să mergi?
Privești mai des punctele tale forte sau slăbiciunile?
Cele mai bune lucruri care se pot întâmpla sau cele mai rele lucruri care ar putea să apară?
Ce ai realizat până acum sau ce nu ai încă în viața ta?
Cum sunt cuvintele tale?
Pozitive și încurajatoare sau negative și descurajante?
Cum sunt cuvintele tale?
Fii atent la cuvintele tale!
Pentru că, singurul lucru pe care trebuie să îl schimbi pentru a avea mai multa fericire, mai multă dragoste și mai mult succes este modul tău de gândire.
- A te percepe într-un mod negativ
Dacă nu te vei aprecia, dacă nu te îngrijești de tine însuți, nimeni nu o va face și te vei sabota.
Daca tu nu te iubești, nimeni nu o va face.
Și da! Știu că ai auzit asta de multe ori, dar este extrem de important de amintit de fiecare dată.
Dacă nu îți oferi tot ce ai mai bun, nimeni nu o va face.
Cine este cea mai importanta persoană din viața ta?
Mama? Tata? Copilul? Soțul? Soția?
Dacă răspunsul nu este: Eu! atunci e gravă treaba!
Care este cea mai importantă realizare a ta?
Copilul? Iar e gravă treaba.. pentru că ai uitat din nou de tine! Și fără să vrei, îi oferi lui, pe tava, o lecție periculoasă și anume lecția sacrificării.
La ambele întrebări, răspunsul e nevoie sa fie același: Eu!
Dacă nu e așa, reflectă puțin la treaba asta.
Știu ca pare ciudat pentru că generația mea (am 54 de ani) a primit o altă credință legată de iubirea de sine și de aproapele.
Nu îți cer să fii egoist, dar un om poate fi de folos altor oameni abia după ce și-a fost de folos pentru propria viață.
Un om poate să ofere iubire necondiționată abia după ce și-a oferit lui iubire necondiționată.De CE? Pentru ca nu poti oferi ceea ce nu ai .
Și aici lista de exemple poate continua la nesfârșit.
Nu ai controlul asupra acțiunilor pe care le fac ceilalți.
Uneori, oamenii uită să mai fie oameni și acționează într-un mod foarte ciudat. Nu poți avea efect asupra acțiunilor, dar poți avea efect asupra impactului pe care îl au asupra ta. Poți alege dacă te “prinzi” în jocul lor sau îți dai seama că nu e vorba despre tine în contextul respectiv.
Tu alegi dacă te lași rănit de acțiunile lor sau îți dai seama că poți schimba ceva.
Tu poți pune o barieră între cuvintele și acțiunile otrăvitoare ale lor și le poți opri să îți invadeze inima și mintea.
Amintește-ți că, atâta timp cât nu îți vei respecta spațiul sacru, nimeni nu o va face în locul tău.
- Nemulțumirea generală
Nu uita să ai întotdeauna un suflet curat.
Seara, când vei pune capul pe pernă, vei putea să dormi liniștit știind că nu ai profitat de nimeni să ajungi acolo unde ești astăzi. A trăi o viață onestă creează pacea minții, iar pacea minții este neprețuită.
Fii întotdeauna cinstit și evită oamenii care nu sunt.
- Implicarea în relații nesănătoase
Alege-ți relațiile cu înțelepciune.
Fii cu oameni care îți cunosc valoarea.
Nu ai nevoie de mulți prieteni; doar câțiva adevărați care te apreciază cine ești.
Adesea, plecarea de lângă anumite persoane nu are nimic de-a face cu slăbiciunea.
Plecăm nu pentru că vrem ca ceilalți să-și realizeze valoarea, ci pentru că, în sfârșit, ne dăm seama de valoarea noastră.
- Acumularea de cunoștințe și atât…
Acumularea de cunoștințe nu înseamnă că ești în creștere; creșterea se întâmplă atunci când ceea ce știi schimbă modul în care trăiești.
Nu poți schimba nimic sau nu poți face nici un fel de progres, dacă doar te gândești și stai pe loc, fără să acționezi.
Dacă vei continua să faci ceea ce faci, vei obține ceea ce ai obținut și până acum. Cel mai bun moment pentru a începe sa faci ceva diferit este acum.
Și da…
Poate că treci prin experiențe stresante pe care uneori nu reușești să le oprești. Și eu am trecut prin asta.
Știu cum e ca uneori să te simți neputincios și să nu ai pic de speranță.
Am ales să scriu despre acest subiect pentru că îmi doresc să te ajut, așa cum am reușit să mă ajut și pe mine.
Uneori, din lipsă de încredere în sine, ne este greu să realizăm unele lucruri atât de simple, dar extrem de importante.
Modul în care ne raportăm la ele este cel care ne dă impresia ca totul este dificil.
Indiferent de cum a fost viața ta până astăzi, totul se poate schimba.
Și dacă încrederea în sine reprezintă o problemă pentru tine, nu ezita să apelezi la cursuri și cărți motivaționale care îți pot schimba viața sau chiar la specialisti.
Iata o intamplare adevarata care dovedeste clar cum poti sa-ti influentezi TU viata.
Cel mai tare experiment – Nici o picătură de sânge
Un om de știință din Phoenix, Arizona, a vrut să testeze o teorie. Avea nevoie de un voluntar care nu avea nimic de pierdut. În cele din urmă l-a găsit, a fost un condamnat la moarte, care urma să fie executat în scaunul electric, în penitenciarul St. Louis din statul Missouri.
Omul de știință a propus condamnatului următoarele: să participe la un experiment științific care a constat în efectuarea unei mici înțepături, cu scopul ca sângele său să se scurgă încet până la ultima picătură. El a explicat că are șanse minime să supraviețuiască, dar oricum, moartea lui ar fi fără suferință sau durere; nici nu ar fi observat.
Omul condamnat a acceptat, pentru că a muri în acest fel, era mai bine decât să moară în scaunul electric. L-au pus pe o targă și i-au legat corpul astfel încât să nu se poată mișca. Apoi au făcut o mică tăietură pe încheietura mâinii și au pus sub mâna acestuia un mic borcan de aluminiu.
Tăietura era superficială, doar până la primele straturi de piele, dar era suficientă pentru ca el să creadă că i-au tăiat efectiv venele. Sub pat, a fost plasată o sticlă de ser cu o mică supapă care a reglat trecerea lichidului, sub formă de picături în borcanul de sub mâna acestuia. Condamnatul, putea auzi picurarea și număra fiecare picătură din ceea ce credea că este sângele lui.
Omul de știință, fără ca cel condamnat să-l vadă, închidea supapa, astfel încât picurarea să scadă treptat, cu intenția ca acesta să creadă că sângele lui se termină.
Odată cu trecerea minutelor, chipul acestuia își pierdea culoarea, ritmul cardiac i-a crescut și la făcut să-și piardă aerul din plămâni. Când disperarea a ajuns la punctul maxim, omul de știință a închis complet supapa și apoi condamnatul a suferit un atac de cord și a murit.
Omul de știință a reușit să demonstreze că mintea umană respectă cu strictețe tot ceea ce percepe și ceea ce individul acceptă, fie pozitiv, fie negativ, acționând asupra întregii noastre părți psihice și fizice.
Această poveste ne lasă o învățătură foarte interesantă. Omul de știință i-a dat omului o posibilitate de viață, dar aparent condamnat, omul a pierdut-o.
De multe ori în viața noastră avem probleme care par a fi dezastruoase. Este posibil să existe cineva care să ne spună ca există o mică posibilitate de a repara acea situație, dar decidem să credem doar ceea ce suntem capabili să percepem și să ne imaginăm.
De multe ori când credem că putem reuși, avem dreptate, dar la fel se întâmplă și când credem că nu vom putea reuși. Totul depinde de modul în care vedem lucrurile.
Mintea nu are limite când se înșală. Cu atât mai rău atunci când nu înțelege lucrurile și fabrică idei despre ceea ce ar putea fi, pentru a le înțelege, ca și atunci când vedem lucruri pe care le consideăm supranaturale, dar de fapt nu sunt.
Când o idee intră într-o minte slabă și preia această minte, se naște fanatismul. Și fanatismul este ceva radical și periculos. Uită-te la fanatismul sportiv sau, chiar mai rău, la fanatismul religios, care îi face pe oameni să omoare.
Amintește-ți de pericolul puterii minții în fiecare moment și viața va fi altfel.
[/text_block]