7 Paşi Cu Care Poţi Trăi O Viaţă Caracterizată De Scopuri Şi Pasiune

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]În loc să preia frâiele pentru a-şi îndeplini visele, anumiţi oameni preferă să rămână în zona de confort, unde sunt în siguranţă şi nu au provocări, chiar dacă asta însemnă că rămân ancoraţi într-un job oarecare, făcând lucruri care nu îi fac fericiţi.

Urmează aceşti 7 paşi pentru a trăi o viaţa caracterizată de scopuri şi pasiune şi transformă-ţi visurile în realitate.

  1. Deciziile şi angajamentul

Să trăieşti viaţa visurilor tale necesită decizii ferme şi să-ţi iei angajamente fără ezitări. Trebuie mai întâi să decizi ce presupune pentru tine o viaţă de vis. Chiar dacă e vorba despre a avea o casă, a deveni milionar făcând ceea ce-ţi place sau a fi cel mai bun părinte, orice vis începe cu o viziune.

Odată ce decizi ceea ce vrei de la viaţă cu adevărat, următorul pas este să decizi care e cel mai bun drum pentru a-ţi îndeplini visul şi să te dedici cu toată inima. Când se va întâmpla, vei fi uimit de lucrurile pe care le poţi obţine şi munţii pe care îi poţi muta din loc pentru a-ţi atinge obiectivele.

  1. Acţionează.

Frica şi nesiguranţa sunt cei doi mari factori care împiedică oamenii să facă primul pas spre îndeplinirea obiectivelor. Una dintre cele mai bune metode să depăşeşti aceste obstacole este să faci în fiecare zi ceva care să te ajute să ajungi mai aproape de visul tău, chiar dacă eşti nesigur şi temător.

În definitiv, unele dintre cele mai bune oportunităţi vin în vremuri nesigure, când schimbările sunt inevitabile. Pentru a profita de aceste situaţii rare, trebuie să fii mereu în căutarea noilor oportunităţi, indiferent de situaţia economică, şi să acţionezi mereu în vederea realizării acelor oportunităţi. Astfel, vei câştiga două caracteristici valoroase pe care toţi liderii mari le au în comun – abilitatea de a pune stăpânire pe frică şi să fii sigur în orice situaţie.

Amânarea este o „boală” gravă!!!

Amânarea este una dintre problemele multora dintre noi, chiar şi a mea, însă odată ce mi-am dat seama că acest lucru mă trage doar în jos, am început să lucrez cu mine însămi. Deşi nu m-am „vindecat” definitiv, de această problemă, sunt mai atentă la acest lucru, încerc să nu mai amân lucrurile.

Cu siguranţă şi ţie ţi s-a întâmplat să amâni o dietă, să faci sport, să amâni o vizită la un medic, o activitate nouă, o afacere nouă, un curs nou, amâni să suni un prieten, să îi zici cuiva un lucru…. şi poţi continua tu……

Cu timpul mi-am dat seama că amânarea îmi aduce frustrare, stres, remuşcări, probleme în plus, boli agravate, timp pierdut fără rost, bani pierduţi, lipsa de experienţă.Experienţele se fac doar ACŢIONÂND.

Poţi să citeşti sute de cărţi, să cumperi sute de cursuri, să ai zeci de diplome, dacă nu pui şi în practică, va fi doar timp şi bani pierduţi, frustrare. Cunoaşterea trebuie dată mai departe, iar asta se întamplă doar acţionând.

Pentru mult timp am amânat să fac lucruri, şi mi-am dat seama că am pierdut foarte mult.Amânarea înseamnă şi lipsa de încredere, frici, înseamnă că nu eşti serios cu tine însăţi, te păcăleşti şi sabotezi singur.Amânarea îmi dă şi o stare de confuzie, deoarece la un moment dat se adună prea multe lucruri de făcut. Tu ai trăit asemenea stare ?

Nu face şi tu greşeala care am făcut-o eu, timp de ani de zile.
Dacă ai un lucru în minte, liberează-te de el, şi fă-l.

Cu siguranţă vei avea o satisfacţie incredibilă, vei fi mulţumit de tine, nu frustrat.
Nu îţi trăi viaţa într-o frustrare şi suferinţă continua, timpul înseamnă parte din viaţa ta.

„Ce poţi face astăzi, nu lăsa pe mâine”
Dacă ai boala asta, mâine va fi o zi ca astăzi, adică de amânare, şi aşa vei continua să amâni toată viaţa.

  1. Concentrează-te pe viaţa ta de vis

Decât să te concentrezi pe ceva ce nu poţi controla, concentrează-te pe ceea ce poti controla şi pe ceea ce vrei. Chiar şi atunci când te confrunti cu un obstacol devastator, alege să treci prin aceste piedici în loc să renunţi la îndeplinirea obiectivelor. În loc să lasi viaţa să te controleze, preia controlul asupra propriei vieţi şi se recreează, construind viaţa la care te gândeşti.

  1. Fă o hartă a viselor.

Einstein spunea că imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. „Logica te va duce de la A la B. Imaginaţia te va duce oriunde“, a explicat geniul.

Prin urmare, un pas important în îndeplinirea dorinţelor este să stai jos cu o bucată de hârtie şi un creion în faţă şi să-ţi laşi mintea să-ţi traseze viaţa pe care vrei să o ai.

Cum arăţi? Cum te simţi în legătură cu tine? Eşti în formă şi sănătos şi cum faci să te menţii asa? Eşti într-o relaţie? Dacă da, cum este aceasta? Unde locuieşti? Descrie-ţi casa. Povesteşte-ţi despre familie şi prieteni. Decrie jobul tău şi succesul. Acum, după toate aceste întrebări, cum ţi se pare viaţa ta? Asigură-te că pui toate acestea la timpul prezent şi aminteşte-ţi să-ţi laşi imaginaţia să zburde. Nu-ţi pune limite. Trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti.

  1. Foloseşte-te de legea atracţiei.

Odată ce ai început să vizualizezi şi să crezi cu adevărat că visele tale pot deveni realitate, este foarte posibil ca anumite dorinţe să ţi se îndeplinească mai repede decât crezi. Aceasta este Legea Atracţiei, cunoscută şi drept Secretul. Premisa de bază este că gândurile oamenilor (şi cele conştiente şi cele subconştiente) dictează realitatea din viaţa noastră, chiar dacă nu ne dăm seama de asta. În fond, dacă îţi doreşti ceva cu ardoare şi crezi cu adevărat că este posibil, îl vei obţine, însă dacă te gândeşti prea mult la ceva ce nu vrei să se întâmple, este la fel de probabil să obţii şi asta. Suntem ca nişte magneţi, care atrag gânduri, oameni, evenimente şi stiluri de viaţă spre noi.

  1. Ia-o uşor .

Aşadar, cum ajungem de la a şti şi a vizualiza visul nostru şi a lăsa propriile îndoieli să dispară la a face ca visul să devină realitate? Fă paşi mici care te ajută să obţii ceea ce-ţi doreşti.

În esenţă, fără să pierzi din vedere marele vis, setează-ţi obiective mici. Pune-ţi obiective pe care ştii că le poţi obţine pentru a nu te descuraja. Bătătorindu-ţi calea prin fapte, mintea ta nu observă că te-ai strecurat în afara zonei de confort, până când vei începe să beneficiezi de momentul schimbării.

  1. Rămâi concentrat

De îndată ce visul tău a fost lansat, vei deveni foarte entuziasmat. Însă obiectivele care sunt cântărite încontinuu şi îţi provoacă îngrijorări prea mari s-au putea să nu curgă în direcţia pe care ţi-o doreşti. Încearcă să nu te îngrijorezi prea mult şi să controlezi consecinţele pentru a face lucrurile să se întâmple.   Imaginează-ţi că ceea ce-ţi doreşti este ca un fluture frumos în mâinile tale. Dacă îl strângi prea tare, îl vei sfărma, iar dacă îţi ţii mâinile prea larg deschise, fluturele va zbura pur şi simplu. Secretul este să-l ţii cu delicateţe. Învaţă să o iei mai uşor relaxându-te şi fiind implicat în tot ceea ce faci, în loc să-ţi laşi mintea să zboare mai departe.

Etapa de concentrare este despre a urma Legea Atracţiei şi asta implică să te concentrezi în mod pozitiv pe visul tău, să îl aduci mai aproape de tine şi să-l faci să fie prezent.

Important…..

Fii recunoscător pentru împlinirea dorinţei tale, ÎNAINTE de a se împlini.

Bucură-te şi mulţumeşte  pentru împlinirea viselor tale. Şi nu numai… Tot ce ai acum este de valoare, fie că vorbim de sănătatea ta, de relaţia sau familia ta, de mâncarea ta sau de lucrurile pe care le foloseşti, de banii pe care îi câştigi şi de munca pe care o faci.

O stare generală de recunoştinţă profundă pentru că eşti în viaţă, bucuros şi liniştit – te va duce mai aproape de dorinţa ta.

Să nu crezi niciodată că ţi se cuvine ceva. Nu uita să spui ‘mulţumesc’ pentru absolut orice, chiar şi pentru cele mai banale lucruri. Nu îţi invidia prietenii. Nu-i bârfi. Nu vorbi pe nimeni de rău. Nu dori bunurile altuia…..şi toate cele bune vor veni către tine.

Să-ţi fie de folos!

Mariana Stănescu[/text_block]