7 Principii Care Te Pot Aduce Mai Aproape De Succes

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Îți dorești cu adevărat succesul?

Și cât de mult?

Dacă ai răspunsul la aceste întrebări, probabil că ai căutat să afli de ce anume depinde succesul.

Iată 7 principii a căror înțelegere și conștientizare te pot aduce mai aproape de succes. Poate că unele din aceste principii deja le cunoști, pe altele poate că încă nu le știi.

Hai să le parcurgem împreună!

  1. Crede în tine, în valoarea ta și că POȚI să ai succes.

Nimeni nu s-a născut de succes și nici nu a obținut peste noapte succesul.

Înainte de asta, a făcut acțiuni repetate, care l-au adus în situația de a fi de succes.

Un rol foarte important îl are sistemul propriu de credințe și asta poate face diferența.

Iar unii au printre setările lor, că nu merită, nu pot, nu există succesul pentru ei!

O persoană lipsită de succes crede că nu va reuși, că nimeni nu are nevoie de ce are ea de oferit, ce are de oferit e fără valoare, pentru că ea însăși este lipsită de valoare.

Ești și tu la fel?

Și chiar dacă ajungi să declari altceva, în interiorul tău simți că nu e adevărat și nu ai curaj să faci pașii către succes?

Să știi că și ceilalți, chiar dacă nu ți-o declară, simt și ei asta! Ca să eviți orice dezamăgire, a venit timpul să faci ceva ca să ai ÎNCREDERE!

Este foarte important să crezi în tine, dacă vrei să depășești orice obstacol din calea ta.

Și dacă TU nu crezi în tine, cine altcineva o va face? Niciunul dintre celelalte principii nu va funcționa fără ÎNCREDERE.

Așa că te rog să repeți de mai multe ori: Cred în mine! Sunt o ființă valoroasă! Merit, pot și vreau să am succes!                                                                    

  1. Disperarea și “foamea” te mobilizează cel mai bine pentru a reuși!

Foarte mulți cred că pentru a avea succes și a reuși în viață, e nevoie de inteligență mentală(IQ) crescută sau de inteligență emoțională(EQ) crescută.

Și de asta lumea se duce la cât mai multe cursuri, caută să obțină cât mai multe diplome care să le confirme cunoștințele și capacitățile deosebite.

Cunoști și tu persoane din anturajul tău care fac asta?

Și deși au atâta cunoaștere, le lipsește totuși ceva care să îi împingă către succes.

Știi ce este acel “ceva” care funcționează? Este vorba de DQ! Nu ai auzit încă de acest coeficient atât de important?

coeficientul de disperare (DQ)!

Când vrei să scapi de frustrări, umiliri, suferință, nemulțumiri și ești disperat, ajungi să faci tot ce îți stă în putință ca să reusești și succesul poate să devină SINGURA ta opțiune!

Am să-ți spun o mică povestioară Zen. Un discipol se duce la maestrul său și îi spune că vrea să ajungă cât mai repede un om de succes și că așteaptă ca maestrul să îl învețe cum să facă asta.

“Bine, îi spuse maestrul , ne vedem mâine dimineață devreme pe plajă.”

Zis și făcut! A doua zi se întâlniră și maestrul îl întreabă din nou: “Vrei cu adevărat succesul”? “Desigur” îi răspunse discipolul. “Atunci, hai să intrăm în apă”. Il luă de mână și intrară până la genunchi, apoi până la piept și dintr-odată, făcând o mișcare neașteptată, maestrul cufundă capul discipolului în apă, fără să-i mai dea drumul. După vreo 2 minute, când discipolul aproape că nu mai mișcă, maestrul îl trase de păr afară.

Apoi întrebă: “Când te aflai cu capul sub apă, ce îți doreai cel mai mult si mai mult?” “Să respir!” fu răspunsul discipolului.

Iar maestrul spuse: “atunci când îți vei dori succesul, așa cum ți-ai dorit acum să respiri sub apă, atunci vei avea succesul”.

Când ești disperat și ți-e frică că viața ta și a celor dragi ar fi în pericol și chiar ați putea muri de foame, nimic nu te mai împiedică să acționezi. E pe viață și pe moarte.

De altfel o altă poveste frumoasă și adevarată este cea a Licuriciului. Această insectă mică luminează doar atunci când îi este foame. Aspectul său fosforescent atrage alte mici insecte pe care le mănâncă!

Disperarea îi face pe cei care au pierdut totul, să o ia de la capăt și să ajungă din nou la succes.

De multe ori, abia disperarea și nevoia, te aduc în stadiul de a straluci! Cât de “disperat” ești ca să strălucești?

  1. Fii extrem de clar în ceea ce îți dorești! Cere și ți se va da!

Dacă tu nu știi clar ce vrei și ce să ceri, de la Univers, de la Viață, de ce crezi că Universul, Dumnezeu, Viața îți pot oferi ce visezi?

Un motiv important pentru care oamenii nu au succes, este pentru că nu au definit clar ce înseamnă succesul pentru ei. Poate că înseamnă să ai o casă mare, o mașină scumpă, un corp frumos, o mulțime de bani, de relații…

Oamenii sunt diferiți și de aceea își măsoară succesul diferit. De exemplu pentru unii o mulțime de bani,  înseamnă 2-3000 euro pe lună, pentru alții de 10 ori mai mult. Apoi mai exact, care este marca de mașină scumpă ce ți-o dorești? Dar culoarea? Cum vrei să arate casa ta mare, ce suprafață, câte încăperi, etaje, ce mobilă să aibă, etc. Cu cât ai mai clare în mintea ta aceste aspecte și te concentrezi pe ele, cu atât “șansa” de a le obține este mai mare! Când știi clar ce vrei și te concentrezi pe asta, lucrurile pur și simplu se “aliniază” și devii mult mai eficient și productiv.

Altfel vei “rătăci”prin viață, încurcând cărările, la fel ca și personajul Alice în Țara Minunilor. Când ajunge la o răscruce, Alice îl întreabă pe Motan: “pe ce drum să o iau”? iar Motanul o întreabă la rândul său: Unde vrei sa ajungi? Iar Alice răspunde: “Nu știu”… Și acum vine răspunsul plin de înțelepciune al Motanului: ”atunci chiar nu contează pe ce drum o iei”…

Cu siguranță, pentru tine, care îți dorești o viață de succes, trăită cu pasiune, CONTEAZĂ pe ce drum o iei. Îți alegi cu grijă acest drum și îți este clar UNDE VREI SĂ AJUNGI!

  1. Fii loial visului tău!

Păstrează-ți visul indiferent căt de ne-realist pare celorlalți. Chiar așa! Cum să fie realist dacă e un VIS frumos? Visul tău!

Ferește-te de toți cei care vor să te facă să revii cu picioarele pe pământ și să îți trădezi visul!

Credința ta în acest vis este mult mai mare decât problemele cu care te confrunți, decât fricile tale și judecata celorlalți! Pe drumul către visul tău, poți întâlni obstacole, suferința, încercări, provocări, însă pe toate acestea le vei depăși, pentru că Dumnezeu știe că le poți depăși, de asta ți le-a dat ție!

Zig Ziglar spunea: Când apar obstacolele, îți schimbi direcția doar pentru a-ți atinge țelul. Nu schimbi hotărârea ta de a ajunge în vârf!

Fii loial visului tău, fără să renunți, fără să îți pierzi răbdarea și perseverează!

  1. Fiecare eșec este o cărămidă pe care se construiește succesul

Amintește-ți că ratații renunță la primul eșec, pe când învingătorii, depășesc eșec după eșec, până ajung să reușească!

Cei mai mulți se tem să eșueze și decât să greșească, mai bine renunță. Își iau greșelile prea în serios!

Și vor avea o viață fără de greșeli, însă plicticoasă și banală. Experimentând, făcând lucruri noi, ieșind din zona de confort, chiar dacă greșești, prin feed-back-ul primit, ai șansa să corectezi lucrurile și să le faci în continuare, din ce în ce mai bine! Cu fiecare experiență, vezi ce nu funcționează și știi ce merită să aplici mai departe!

Așa cum zicea Edison care abia a 10.000-a oara a reușit să facă becul sa funcționeze: “Nu am eșuat! Am găsit 9999 de moduri în care nu funcționau!”

  1. Pur si simplu acționează! Fără să mai aștepți momentul potrivit.

Dacă aștepți momentul potrivit, te vor depăși cei care nu îl așteaptă! spune Woody Allen.

Sau cum spune Bruce Lee “Dacă te gândești și analizezi prea mult, nu mai acționezi niciodată” La fel dacă aștepți că totul să fie perfect.

Simplifică! Care este cel mai mic lucru pe care să îl faci în direcția visului tău?

Care este primul pas? Și fă primul pas, după care urmează al 2-lea și tot așa…

Când înveți să tragi cu arcul, crezi că vei putea doar gândind și analizând să faci asta, sau e nevoie să dai drumul săgeții, adică să acționezi?

La fel când înveți să mergi pe bicicletă, să șofezi… Dacă doar stai, gândești și analizezi prea mult, fără să acționezi pur și simplu, nu o să reușești niciodată. Când pur și simplu acționezi, poți să faci mult mai multe și să progresezi mai repede, “din mers”! Nimeni în afară de tine nu va crea viața pe care tu și-o dorești. Asumă-ți responsabilitatea și acționează!

  1. Dă tot ce e mai bun din tine!

Oamenii de succes au în comun faptul că indiferent ce fac, dau tot ce e mai bun din ei.

Să dai 100% în tot ceea ce faci!

Fără să faci doar pe jumatate treaba. Acesta este secretul.

Când ești consecvent în asta, în fiecare clipă, vei lăsa mereu impresia unei persoane entuziasmate și pasionate, care face cu drag, tot ce face. De fapt succesul e rezultatul a cât de mult faci pentru ceilalți. Succesul e proporțional cu ceea ce oferi celorlalți. Oamenii de succes îți fac timp pentru a-i servi pe ceilalți. Ce ai, este întotdeauna rezultatul a ceea ce ai oferit! Ceea ce poți să oferi este exprimarea a ceea ce este caracterul tău, angajamentul și dedicarea ta. Poți să oferi din timpul tău, din banii tăi, din cunoașterea ta. Cu cât oferi mai mult, cu atât vei primi mai mult.

Ceea ce faci și ce oferi, are un impact mai mare decât puterea sau poziția ta.

Adevăratul succes este atunci cand ceea ce ai de oferit, adaugă valoare vieții celorlalți, comunității în care traiești, are un impact asupra celorlalți și schimbă vieți în bine și foarte bine.

Bucură-te de acțiunile tale, fără să aștepți neaparat o recompensă!

Oamenii de succes își găsesc timp pentru a-i servi pe ceilalți!

Dacă vrei să traiești viața pe care și-o dorești, ține cont de aceste principii.

Doar tu ești cel ce hotărăște.

Tu alegi dacă stai și te uiți la televizor  sau calculator ore în șir sau îți folosești timpul pentru a face ceva pentru visul tău.

Tu alegi dacă mai lenevești înca 30 de minute în pat dimineața sau te trezești să-ți faci programul de mișcare și setare a minții pentru o zi fabuloasă.

Tu alegi dacă mănâci toate prăjiturile sau îți respecți corpul și ai grijă de el.

Ar fi bine să-ți asumi în sfârșit ce vrei cu adevărat: să rămâi unde ești azi, fără să schimbi ceva sau să faci schimbările pentru succes.

A sosit timpul să iei o hotărâre! Ce zici?

Dacă cauți oportunitatea de schimbare am și eu o propunere-contactează-mă dacă ești hotărât .

Te îmbrățisez cu drag,

Mariana Stănescu

 

[/text_block]