Multiplicarea Veniturilor Tale Fără Stresul Unei Afaceri Clasice

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Povestesc în calitate de economist profesionist de 34 de ani și voi structura motivele pro şi contra în decizia dintre a construi o afacere clasică sau o structură de network marketing……

Îmi doresc ca informația să fie foarte simplă, ușor de înțeles, fără explicații financiare și economice de specialitate așa că……

Am să încep prin a-ţi spune povestea băiatului meu, care pe lângă jobul la o firmă privată, s-a hotărât să–şi deschidă un magazin de vânzare cu amănuntul, pentru că îşi dorea să-şi construiască o casă şi venitul de salariat nu îi ajungea.

Deci profitul de la nuntă a fost investit în stocul de marfă, a închiriat un spaţiu (la care proprietarul îi măreşte mereu chiria pentru că observă că are vânzare mare), are vânzătoare şi contabil, pe care îi plăteşte, plus dările la stat, TVA şi impozit pe profit, are mereu controale de la ANAF, garda de mediu, protecţia consumatorului, etc.

Face zilnic aprovizionarea din magazinele en-gross, deci sunt generate şi cheltuieli cu benzina şi uzura maşinii. Ajunge acasă spre seară, obosit, epuizat şi se bucură puţin timp de fiica lui de cinci anişori.

Pe scurt, asta este o afacere clasică…..chiar dacă financiar este bine…cât se bucură de bani?

Însă am să trec prin cei 8 pași comparația între cele două sisteme de vânzare pentru a puncta foarte clar diferențele……

1.Capital financiar mic de pornire în sistem de network marketing comparativ cu mii de euro pentru a deschide o afacere clasică….

Prima întrebare de pe buzele tuturor este …cât este necesar să investesc în afacere?

Să le luăm pe rând….afacerea clasică cea mai simplă…și vă dau exemplu tot pe fiul meu…..un magazin mixt, care pentru a începe să primească primii clienți  a avut nevoie de un start de 10 000 euro și marfa luată cu termen de plată la 30 zile de 8000 euro, iar dacă vorbim de o afacere clasică cu domeniul de activitate –produție  de orice fel….costurile sunt și mai mari pentru că utilajele, cu care ai nevoie să începi producția, sunt mii de euro. Am avut evidențe contabile cu domeniul de activitate….. confecționare de fier forjat sau laborator de prăjituri și investițiile de început dar și următoarele pentru dezvoltarea afacerii sunt uriașe.

Așa că începutul nu este deloc confortabil financiar.

În afacerea de network marketing sunt variante de start suportabile financiar…afacerea în care sunt eu pornește de la 25 de euro iar startul turbo este 490 euro….cum ți se pare față de 18000 euro cât a investit băiatul meu?

Nu este nevoie de spaţiu pentru activitatea de network marketing deoarece nu există stoc de marfă ceea ce elimină cheltuielile cu plata chiriilor și utilităților aferente spațiilor( pot merge cu același exemplu al fiului meu care plătește chirie modificabilă anual fără să poată să negocieze prea mult….administratorul spațiului îi spune că dacă nu îi convine creșterea chiriei poate pleca…..a observat că are clienți foarte mulți…).

În moll unde fiecare mergem să facem cumpărături un spațiu de 50 m pătrați este 10500 lei.

Dacă nu plătești chirie și optezi pentru propriul spațiu….probabil știi cât costă cumpărarea unui teren și construcția unui spațiu pentru desfășurarea activității.

2.Nu trebuie să-ți creezi propriul tău produs sau serviciu pentru că, compania de network marketing are brendul cu toate avizele de calitate ceea în afacerea clasică este o bătaie de cap cu stres maxim.

Gândește-te numai ce nebunie este să iei un certificat de calitate sau avize de circulație internațională a produsului sau serviciului…poate nu știi dacă nu ai profesia de economist însă eu m-am lovit de formalități fiscale modificabile și cu amenzi foarte mari în situația ignorării lor.

3.Într-o afacere clasică …dacă ai banii….. te gândești la salariații care vor lucra pentru tine și sigur dorești să fie serioși, buni, eficienți.

Mare provocare…am avut firme care erau disperate că nu găsesc persoane specializate …mă refer la cei care aveau activitatea cu un domeniu de producție, adica firma de prelucrat fier forjat avea nevoie de specialiști…. care  nu prea sunt….. pentru că meseriile de forjor, sudor, vopsitor  nu sunt peste tot…școlile profesionale care formau asemenea specializări nu prea mai sunt iar cei care sunt foarte buni au plecat în alte țări pentru câștiguri mari.

Chiar vânzătoare, băiatul meu găsește foarte greu…vin câteva zile și pleacă.

Să nu uităm și  de grija, stresul….uneori, de a avea banii pentru a plăti la timp salariile și contribuțiile aferente la stat. Iar ITM-ul, instituție care verifică în ce măsură ești în regulă cu drepturile salariaților aplică amenzi amețitoare…doar dacă condica de prezență este ignorată cu ora sosirii și plecării angajaților este sancționată cu 10000 lei.

În afacerea de network marketing tu comanzi tu execuți…..un telefon și o agendă îți rezolvă o grămadă de lucruri…întâlniri, prezentări, emailuri, videochat și multe altele….

În sufrageria ta poți amenaja un birou unde într-o atmosferă plăcută faci planificarea afacerii cu partenerii care nu sunt salariații tăi ci doar colaboratori, parteneri.

Și foarte important….Ai posibilitatea de a alege cu cine să colaborezi …. dacă rezonezi cu oamenii care îți sunt partenerii în fiecare zi plăcerea se va transforma în muncă productivă. La serviciu, colegii sau șeful nu îi poți alege iar într-o afacere clasică relația antreprenor-salariat este de multe ori tensionată.

4.Program flexibil, fără şef – full time sau part-time, cum alegi.

Poți lucra în funcție de programul copiilor când sunt la școală sau grădi pentru a fi mereu cu ei.

Poți chiar cu minunea ta de copil să-ți începi, de acasă, o călătorie spre libertate financiară sau a timpului tău.

Sau poți lucra în orele în care te poți concentra…..sunt persoane creative dimineața altele noaptea.

Ce urmează după ce ai bani de început, salariați buni și spațiu într-o afacere clasică?

Muncă, muncă multă de dimineață până seara pentru că daca NU ești în mijlocul afacerii poți avea surpriza să dispară firma.

Băiatul meu își vede puțin timp fetița și ea este tare doritoare de a se juca cu tati.

Acest sacrificiu al timpului cu familia în schimbul banilor este foarte mult discutabil…și nu vreau sa detaliez acest aspect.

Oricum cu toți antreprenorii de afacere clasică cu care am lucrat eu ajungeau primii în firmă și plecau ultimii după 10-12 ore de muncă.

5.Sprijin total în explicarea produselor şi a planului de marketing în network marketing(astfel încât nu va exista timp pierdut în studii ci pur și simplu informații la obiect).

Afacerea clasică pornește cu persoane care fie sunt specializate prin școli sau au lucrat practic și au experiență…concret două exemple…verișoara  mea și-a deschis un salon de frumusețe după ce a lucrat în alt salon ca angajată 10 ani și acolo a învățat ce are de făcut….iar un antreprenor căruia i-am lucrat evidența contabilă a deschis un atelier de confecționat fier forjat după ce a lucrat ca inginer în acest domeniu și a rămas șomer….deci afacerea clasică are la bază o specializare, ani de experiență.

Network marketing nu se învață la nici o școală dar sunt lideri care vin cu informații ușor de asimilat la un nivel care nu impun diplome și specializări ultra.

Este suficient să fi învățabilă, curioasă de a asimila, atentă la ce se întâmplă la cei care au reușit, bucuroasă de provocare cu dorința de asimilare a informațiilor oferite din belșug de sponsori și lideri.

6.Și am ajuns la un punct care a făcut diferența în decizia mea…ca salariat bugetar am muncit și 12 ore pe zi însă salariul era la fel….într-o afacere clasică la sfârșitul anului pot fi dividende rezultate din profit însă cu o condiție …să fie o activitate generatoare de profit…însă drăguța afacere de network marketing generează un venit pasiv…..ce este de fapt venitul pasiv?

Venitul pasiv este acel venit pentru care muncești o dată și ești plătit de mai multe ori. Dacă ai o afacere care are nevoie de prezența și de munca ta 100%, înseamnă că ai o afacere în care îți vinzi timpul în schimbul banilor.

Pentru a depăși acest cerc vicios (timp contra bani) este bine să te gândești la idei de afaceri ce îți pot genera un venit pasiv astfel încât să te bucuri și de bani dar și de timp.

Nu doar o investiţie într-o casă, de la care ulterior primeşti chirie de la cei care o folosesc, sau banii care îi pui la bancă şi primeşti dobândă ,sau  dreptul de autor care generează mereu venit…sunt venituri pasive ……ci și afacerile de network marketing generează acest gen de venit….

Cum?…..prin construirea unei rețele …și asta vom face împreună în situația în care consideri că putem face o echipă de lucru.

7.Acces pe piaţa internaţională, unde îţi poţi dezvolta afacerea fără stresul formalităților fiscale.

În momentul actual….Acum mai mult ca oricând este o bucurie să poți să accezi o afacere în peste 160 de țări…… Conectarea cu oamenii din toată lumea nu mai este pentru nimeni o greutate doar la un click distanță pot fi partenerii noștri de afaceri.

Bineînțeles și afacerea clasică poate fi extinsă internațional însă să nu uităm dificultățile, formalitățile fiscale la exportul-importul de mărfuri.

8.Afacerea de network marketing se poate dezvoltă din confortul casei tale, pe canalele de social media.

Afacerea clasică cu siguranță are nevoie de spațiu pentru activitate ceea ce generează cheltuielile descrise anterior.

Cu siguranță această paralelă între o afacere clasică și acest sistem de lucru ți-au folosit să identifici ceea ce te frământă.

Facem o mică recapitulare….

-în afacerea clasica avem nevoie de investiții mari, salariați, stoc de marfă spații pentru stocul de marfă, program lung, spijin dacă avem șefi buni, dividende dacă avem profit, extindere internațională cu riscuri și experiența profesională pentru a nu da faliment în următorii ani…în paralel cu….

-sistemul de network marketing care nu are nevoie de investiții mare, nu are salariați, nici stoc de marfa, programul este flexibil, ai sprijin cât cuprinde, se generează venit pasiv, posibilitatea de extindere internațională cu un click pe mause din confortul casei și accesibilitate de a învăța planul de marketing.

Și dacă totul este așa de frumos de ce mulți vin în sistemul de network marketing și puțini fac performanță?

Se poate naște în mintea ta, așa cum am gândit și eu, o întrebare firească va funcționa asta și pentru mine?

Cu siguranță vei afla răspunsurile, dacă mă vei urmări în următoarele emailuri.

Mereu alături de tine cu dorința să-ți fie de folos informația….. în decizia ta.

Mariana[/text_block]