Am participat la un curs online și vreau să împărtășesc cu tine concluzia acestui curs, care îmi doresc să te ajute și pe tine.
👉 Recunoaște puterea gândurilor tale
Dacă ești atentă și te analizezi , observi dacă ți-ai creat o mentalitate de lipsă sau abundență. Analizează ce tip de gânduri circulă în capul tău, astfel poți începe să faci o acțiune conștienta pentru a-ți deplasa gândurile spre abundență adică poți schimbă punctul de atracție .
ex. Dacă descoperi că obții rezultate care nu te mulțumesc în orice domeniu al vieții, întreabă-te : „Gândurile mele despre acest lucru se bazează pe frică și lipsă?” Dacă da, atunci mergi mai departe : „Ce să fac pentru a-mi schimbă mentalitatea spre abundență?”
Notează-le și începe schimbarea gândurilor tale .


👉 Practică zilnic recunoștință
Practicarea recunoștinței este unul dintre cele mai puternice și recunoscute instrumente pentru crearea abundenței și fericirii. Există numeroase studii privind puterea recunoștinței asupra bunăstării.
Potrivit Oprah Winfrey, „Dacă te uiți la ceea ce ai în viață, vei avea întotdeauna mai mult. Dacă te uiți la ceea ce nu ai în viață, nu vei avea niciodată suficient ”.
Tony Robbins spune: „Când ești recunoscător, frică dispare și apare abundența”.
EX. Păstrează un jurnal al recunoștinței și scrie pentru ceea ce ești cu adevărat recunoscător în fiecare zi. Scrie cel puțin 10 lucruri sau persoane pentru care îți exprimi recunoștință. Dacă te blochezi, nu uită să enumeri lucrurile simple care deseori trec cu vederea, cum ar fi patul în care dormi, un duș fierbinte, aerul curat pe care îl respiri sau doar șansa de a trăi o altă zi, florile pe care le admiri , aerul pe care îl respiri ….totul este motiv de recunoștință.


👉 Crede că abundență este nelimitată
Un studiu de la Harvard a constatat că atunci când oamenii se concentrează atent asupra lipsurilor, alte posibilități extraordinare trec complet neobservate , prin fața lor .
Ex. Menține o practică regulată de meditație sau petrece câteva minute în fiecare zi pentru a fi liniștit și calm. Setează intenția de a-ți curăța mintea și de a permite să apară noi posibilități în calea abundenței.


👉 Cultivă-ți pasiunile și țelul
Dacă îți cunoști deja pasiunea sau pasiunile e extraordinar…. Dezvoltă-le , pentru a simți că trăiești, pentru a te încarcă de vibrația pozitivă și chiar a face un tel/scop din asta.
În cazul în care încă nu știi de ce ești pasionat, e momentul să cauți, să descifrezi . Pasiunea cuiva nu poate fi accesată prin pasivitate, ci doar prin acțiune, făcând lucruri. Ea nu te va găsi pe ține în timp ce aștepți. Intenția și acțiunea sunt două elemente primordiale pentru a află ce anume te pasionează. E posibil să îți găsești în acest mod, scopul , menirea ta .
EX.Primul pas e să faci o listă cu interesele tale. De exemplu, pot fi interese : a lucra cu oamenii, a face ceva cu mâinile, a-ți îngriji corpul făcând sport , dragostea față de animale, a scrie, a dansa, a medita….și lista poate continuă.
Al doilea pas este să alegi 2-3 interese pe care să le dezvolți prin acțiune, să le crești , să investești timp și energie, sau chiar bani, chiar dacă pe moment nu ești sigur că va deveni pasiunea vieții tale sau menirea ta. Doar prin reducere vei observă asta, și doar ieșind din zona ta de confort.


👉 Perfecționează-te / Măiestrește-te
Cel mai bun mod de a ajunge unde dorești , este să conștientizezi faptul că stă în puterea ta, că poți creea orice vrei și să trăiești în abundență .
În fiecare săptămâna să îți planifici să lucrezi cu ține că să fii cu cel puțin un procent mai bun decât în săptămâna precedentă, în sfera vieții pe care ai ales-o, deci acești pași te vor duce spre măiestrie.
EX. .Gândește-te la un obiectiv măreț pe care să-l atingi. Acum scrie o listă cu toate acțiunile (pașii) mici și realizabile pe care trebuie să-i faci pentru a ajunge unde dorești. Dar e necesar să urmezi acești pași cu consecvență și motivație.


👉Alege-ți intenționat gândurile și cuvintele
Limbajul pe care îl folosești, ceea ce gândești , precum și ceea ce spui despre ține și despre ceilalți, îți modelează realitatea. Ai gânduri și rostești cuvinte despre lipsă sau despre abundență?
Îmi place să spun următoarele :
CUVINTELE SUNT VEHICULUL GÂNDURILOR NOASTRE
Are sens pentru ține?
EX. Când ești angajat într-o conversație cu un prieten sau cu Universul, observă ceea ce spui sau ce gândești , observă-ți convingerile tale. Când te trezești vorbind despre ceva ce nu poți avea, sau nu poți fii sau nu poți face – deși este ceea ce îți dorești de fapt – oprește-te și ai curajul să spui: „
STOP – „Așa gândeam până acum .Elimin această mentalitate de lipsă și creez o mentalitate de abundență. ”
Apoi, spune-ți opusul, o afirmație pozitivă ,ceva care este posibil dintr-o mentalitate de abundență.


👉Modelează alți oameni de succes
Tony Robbins spune:
Dacă cunoști persoane pe care le apreciezi și care au avut rezultate remarcabile în diferite domenii ale vieții, poți lua exemplul lor. Pot fi persoane din familie, prieteni, persoane publice, mentori .
EX. Fii interesat de experiențele altor persoane. Observă-le acțiunile , comportamentul, obiceiurile, modul în care au ajuns spre abundență în viața lor. Folosește aceste exemple în viața ta, dezvoltă-ți abilitați, schimbă convingeri dacă este nevoie , pentru a ajunge acolo unde dorești.
O mentalitate a abundenței presupune să înveți să crești, acceptând că nu știi totul, chiar și despre subiecte pe care poate ți le-ai însușit deja.


👉 Afirmațiile zilnice privind abundența
Cercetările arată că utilizarea afirmațiilor pozitive îți poate îmbunătăți abilitățile și poate reduce stresul. Folosirea afirmațiilor te poate ajută să îți schimbi mentalitatea de la lipsă, la abundență.
EX. .Fă o listă a oricăror temeri pe care le ai în ceea ce privește o anumită problemă sau despre viață, în general, care pot proveni dintr-o mentalitate de lipsa.
Scrie ceea ce crezi că se va întâmpla dacă privești astfel lucrurile . Schimbă percepția. Apoi scrie opusul a ceea ce sunt fricile tale sau a ceea ce îți dorești profund. Utilizează a două listă ,că listă de afirmații și repet-o zilnic.


👉 „Dăruind vei dobândi „
Știi această vorba din popor ?
CINEVA ARE NEVOIE DE CEEA CE AI TU DE DĂRUIT!
Dăruiește mereu ceea ce poți :s-ar putea să fie bani, cadouri, o bucată din timpul tău, energia ta, poate doar o îmbrăţişare sau o vorbă bună, dar indiferent de ceea ce ai de oferit, este responsabilitatea ta să dăruieşti necondiţionat, cu inima deschisă şi fără să aştepţi ceva în schimb.
Un gest mic făcut de tine, poate fi un gest eliberator pentru altcineva, doar fă-l şi vezi ce se întâmplă. Acţionează cu gândul şi credinţa că ceea ce faci, face diferenţa şi chiar aşa şi este.
Fă-o necondiționat !
Devino un instrument al iubirii şi oferă iubire necondiţionat.
Devino un instrument al bunătăţii şi oferă bunătate, pentru că acesta este singurul limbaj pe care surzii îl pot auzi şi cei orbi îl pot vedea.
Devino un instrument al bucuriei şi oferă bucurie de viaţă pentru toţi cei din jurul tău şi lumea se va umple de zâmbete şi frunţi descreţite.
Devino un instrument al luminii şi oferă lumină în calea celor care au pornit la drum, oricare ar fi destinaţiile lor.
Cum ai mai putea trăi o viață în ABUNDENTĂ ?
Trăindu-ți propriul vis !
Mereu alături de tine,
Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published.