Ai observat și tu abundența de postări și evenimente dedicate metodelor prin care poți face acest an cel mai bun, legendar, productiv, de succes și altele asemenea? 

Dă-mi voie să-ți spun un secret evident: nu există o rețetă magică pentru succes. Dar există o întrebare simplă pe care ți-o poți adresa:

Ce povești îți spun gândurile tale?

Știi că ne petrecem o mare parte din timpul unei zile vorbind cu noi înșine? Toate gândurile noastre de peste zi se învârtesc mereu în mintea noastră. Dar lucrul pe care mulți oameni îl pierd din vedere este faptul că vocea din capul nostru NU are întotdeauna dreptate.

Și de multe ori nici măcar nu este prietenoasă cu noi. 

Gândește-te puțin la toate reproșurile pe care ți le-ai adresat în gândul tău: De ce am făcut asta? De ce NU am făcut asta? De ce n-am zis nimic? De ce am zis ce-am zis? Cum să fac asta? De ce nu faci și tu asta? 

Gândește-te puțin la toate criticile pe care ți le-ai adresat în gândul tău. Ce neîndemânatică ești! Era clar că nu reușesc asta! Sigur că iar am întârziat! Clar că trebuie să refac raportul ăsta!

Uite cum stau lucrurile: oricâte tehnici și strategii de a-ți face viața mai bună, de a avea mai mult succes, de a face mai mulți bani sau de a progresa profesional vei învăța, niciuna nu va face o diferență semnificativă în viața ta dacă nu preiei controlul gândurilor tale. 

Tu știi, în adâncul tău, că poți mai mult.

Dar gândurile te fac să te îndoiești de asta. 

Tu știi, în adâncul tău, că vrei mai mult. Dar gândurile te fac să crezi că NU meriți.

Tu știi, în adâncul tău, că ești mai mult. Dar gândurile te fac să te minimizezi. 

Dacă ți-ai spus că NU ai ce trebuie…sau că NU ai încredere să iei decizii curajoase…sau te-ai îndoit de tine… ei bine, e momentul să preiei controlul gândurilor tale. 

Cum ar fi să schimbi gândul ”De ce mi se întâmplă asta mie?” cu gândul ”Ce pot învăța din asta?

Cum ar fi să schimbi gândul ”Știam că nu o să meargă!” cu gândul ”Ce trebuie să fac diferit ca să meargă?

Sigur că e ușor să lăsăm rezultatele neatinse sau nereușitele mai mici sau mai mari să acționeze ca o validare a fricilor și ezitărilor noastre. Așa își îndeplinește mintea noastră nevoia de sens. Găsind scuze perfecte pentru ceea ce se întâmplă.

Nimeni nu reușește de fiecare dată. Dar dacă ne uităm la nereușite ca la o cale necesară către reușită? O etapă care să ne pregătească pentru a face față reușitei? Probabil că ai mai auzit asta, dar un lucru pe care oamenii de succes îl fac diferit față de toți ceilalți este că învață de la cei care deja au făcut cu succes ceea ce ei vor să facă. Sigur că ai întotdeauna opțiunea să te străduiești singură. Uneori poți să și reușești. Dar te costă mult timp și multă energie. Mult mai multă decât investiția de a învăța de la cei care au parcurs deja acest drum. 

Mi-au rămas în minte aceste cuvinte: ”Viața este 10% ceea ce ni se întâmplă și 90% cum reacționăm la ceea ce ni se întâmplă.” (John Maxwell)

Pot fi pentru tine acel ghid care te ajută, ghidează , un GPS care poate să-ți arate drumul din punctul A în B, fără ocolișuri sau rateuri.

Doar îndrăznește să faci primul pas….să ne cunoaștem pentru a povesti nevoia ta și a face un plan în funcție de timpul și urgența ta.

Cu drag,

Mariana

0761142178

Leave a Reply

Your email address will not be published.