ABUNDENȚĂ

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Omul a fost creat cu o putere incredibilă datorită minții cu care a fost înzestrat de Dumnezeu!

Mintea umană poate crea orice lucru, indiferent cât de complex sau de „imposibil” poate părea, adică poate crea o viață abundentă, plină de prosperitate, fericire și împlinire.

Cu toate acestea sunt zeci de milioane de oameni care trăiesc în sărăcie, în datorii, stres, frustrare și griji în timp ce un număr limitat se bucură de fericire și abundență în toate domeniile vietii lor.

Cum e posibil acest lucru?

Parcă vorbeam despre puterea minții umane?

Sunt două lucruri despre care trebuie să vorbim: ce înseamnă întâi de toate abundența și modul în care ne folosim mintea.

Abundența ca și concept este greșit înțeleasă sau nu este înțeleasă pe deplin.

Ea nu înseamnă doar bogăție materială: bani, case, mașini, calatorii!

Degeaba ai toate aceste lucruri, dacă te simți nefericit, singur.

Abundența începe cu o stare de spirit, un sentiment de plenitudine și bucurie, o stare perpetuă de bine care indică că există o multitudine de mijloace și posibilități pentru a realiza absolut orice în viața noastră: o sănătate perfectă, poftă de viață, prosperitate materială, relații minunate, împlinire și un echilibru emoțional și spiritual!

Apoi, spuneam că mintea umană poate crea absolut orice: de la abundență, prosperitate și bucuri, la boală, sărăcie, neputință, frustrare și invidie .

Cum se explică asta ?

Simplu, primim mai mult din lucrurile asupra cărora ne concentrăm atenția cu ajutorul subconștientului nostru.

El inregistrează fiecare gând, emoție și percepție clipă de clipă și redă apoi o esență a acestor lucruri.

Stări emoționale precum bucurie, prosperitate, împlinire, fericire, pace, entuziasm, repetate și implantate în subconștient zi de zi  vor face să genereze sentimente identice pe viitor alături de echivalentul exterior: lucruri, evenimente, persoane care să coincidă cu aceste stări .

Viceversa este și ea la fel de valabilă!

Prin urmare, o viață trăită în abundență este posibilă iar cheia către ea este simplă: starea emțională! De aceea acordă atenție asupra modului în care te simți cât mai mult, zi de zi! Pare simplu nu-i așa?

Așa și este, dar trebuie să fie un proces continuu și un mod de viață, nu doar periodic sau când dăm de necaz.

Asta nu va servi la nimic.

Nu este nevoie să ne complicăm ci să urmăm pași simpli pentru a trăi o viață în abundență!

-definește abundență în cazul tău: stabilește ceea îți dorești, pe fiecare plan al existenței tale. Fi specific!

-hotărăște că acesta va fi felul în care îți vei trăi viața: acordând atenție doar lucrurilor pe care le dorești și acționând mereu pentru a le aduce în viața ta.

-gândește adecvat noului mod de viață: dacă tu continui să te autosabotezi, să gândești negativ despre tine și despre ceilalți asta va îndeparta abundență și prosperitatea din viața ta. Înlocuiește credințele limitative cu altele care să-ți dea energie, putere și exersează-le până devin noul mod de viață.

-fii recunoscător mereu pentru ce ai: chiar dacă lucrurile nu merg deloc cum ai vrea tu să meargă acum, caută lucrurile pentru care ești recunoscător și trăiește acel sentiment. Aceasta te eliberează de vechea condiționare și îți permite să te concentrezi asupra lucrurilor pe care vrei să le aduci în viața ta.

-dedică-te schimbării și îmbunatățirii continue pe toate planurile.

-stabilește-ți ritualuri zilnice care să te conducă către succes: asta pare un lucru mai dificil la început dar caută să vezi toate avantajele pe care ți le vor aduce aceste ritualuri în timp și astfel vei fi mai motivat să le respecți.

Începe dimineața influențându-ți subconștientul cu afirmații, vizualizări sau înregistrări cu lucrurile pe care le doresti, fă sport, dezvoltă-te în domeniul în care îți place, exersează-ți pacea și liniștea interioară și detașează-te.

-ai răbdare: înaintează cu pași mărunți.

Abundența se construiește zi de zi, nu apare după o săptămână.

În concluzie, cred cu tărie că abundența, fericirea și împlinirea sunt disponibile tuturor celor care le trăiesc și care doresc cu adevărăt să trăiască în acest mod.

În acest fel viața va fi plină de savoare, satisfacție, interesantă și amuzantă!

Tu ce părere ai? Crezi că viața poate fi abundenta? Cum arată abundența pentru tine?

Ea NU poate veni în viața ta dacă în mintea ta  NU circulă gânduri pozitive.

Atitudine pozitivă este o stare care se menține în multe feluri dar eu vin cu 3 obiceiuri pe care le-am experimentat eu.

1.Fă în fiecare zi ceva care să-ți dea energie și să te facă să te simți minunat.

Începe prin a întocmi o listă cu tot ceea ce-ți place.

Fă-o cât se poate de cuprinzătoare, astfel încât să ai de unde alege.

Adaugă listei și exerciții fizice care să te destindă, întrucât mișcarea te ajută întotdeauna să-ți schimbi atitudinea în bine.

Adaugă, totodată, pe lista ta și obiective ca „Să-mi sun prietenii” , „Să ascult melodiile care-mi plac”.

Ia-ți un angajament serios să faci în fiecare zi ceea ce îți menține atitudinea pozitivă. Atitudinea se aseamănă cu mușchii – pentru a-i întreține în formă maximă e nevoie de exerciții zilnice.


2.  Dialogul interior.

           E important să îți transmiți mesaje pozitive în fiecare zi.

      Cercetătorii au descoperit că fiecare dintre noi își trimite zilnic circa       cincizeci de mii de mesaje prin dialog interior, iar 80% dintre acestea sunt            negative.

    Și din moment ce gândurile ne direcționează acțiunile și ne                alimentează atitudinea, este foarte important să gândim și să vorbim pozitiv.

Scoate din vocabularul tău expresii ca ” Nu pot” și înlocuiește-le cu „POT”. De fiecare dată când te surprinzi îndoindu-te de abilitațile tale gândește-te la ceva care te motivează, un citat de exemplu, o melodie, pentru a alunga gândurile negative.

Un gând pozitiv este de mii de ori mai puternic decât unul negativ.

3 .Înconjoară-te de oameni optimiști.

 Există două tipuri de oameni – cei care te pot ridica și cei care te trag în jos.  S-a descoperit că atitudinea este contagioasă, așa că tu absorbi, la propriu, energia oamenilor lângă care îți petreci timpul.

Fii atent și vei simți asta, apoi asigură-te că îți petreci timpul numai în compania oamenilor optimiști, plini de viață.

Încarcă-ți agenda cu oameni care îți pot ridica nivelul de entuziasm și care cred în tine.

Crede în talentul tău.
Crede în tine!Crede în bunul Dumnezeu, care te-a creat sa fi fericit.
[/text_block]