
Autosabotarea exclusă din agenda anului 2019

Am citit întâmplător această poveste și mi-a plăcut mult și cred că dacă și tu o citești poți fi mai atent să nu te AUTOSABOTEZI- lucru important pentru evoluția ta-și punctul de plecare pentru setarea anului 2019.
“Imi amintesc prima dată când am conștientizat fenomenul.
Aveam cam 22 de ani și mi-am propus să slăbesc vreo cinci kilograme din cauză că îmi zisese fostul că nu eram destul de slabă. A urmat o perioadă lungă de zile de dietă draconică alternate cu nopți în care mâncam tot ce găseam în frigider.
Mă detestam când mâncam, mă detestam când mă vedeam în oglindă, mă detestam când muream de foame.
În mintea mea se repeta un singur refren: Uite în ce hal arăți! N-ai pic de control!
Ești jalnică! Cu toate eforturile mele de a slăbi, mă îngrășasem încă vreo 3 kile.
Citisem undeva că ceea ce făceam eu de fapt era sa mă etichetez… și că dacă îți pui o anumită etichetă, fără să îți propui, te angajezi în acțiuni care să confirme eticheta respectivă… Acum cred că exact asta făceam!
Între timp am terminat facultatea și m-am angajat într-o multinațională. Cred că am avut mare noroc să dau peste niște oameni de treabă. Imi dădeau feedbackuri pozitive, îmi explicau liniștit… ca la copiii mici! Îmi plăcea ce făceam, s-au aliniat planetele și așa am avut câteva rezultate bune… Lucram deja de un an când a venit șeful la mine și mi-a propus să fiu lider de echipă.
Aici am greșit! Am acceptat, deși știam că nu am ce să caut pe poziția respectivă!
Eram convinsă că fiecare persoană din echipa mea își va da seama mai devreme sau mai târziu că am ajuns acolo printr-un noroc chior.
Mă simțeam ca o impostoare gata oricând să fie demascată.
În două luni nu am mai putut sporta presiunea. Am cedat. M-am dus la superiorul meu și i-am spus că mă retrag. A părut dezamăgit. Cred ca abia atunci a văzut cum eram eu în realitate.
Mi-a zis că dacă aș scăpa de frică, as putea ajunge departe… Mă rog… lozinci de leadership.
Ultima situație… cea mai recentă… mi s-a părut stupidă chiar si mie.
Eram pe plajă cu prietenele mele. La doar câțiva metri de noi se ținea un curs de salsa pentru începători.
Nu mi-a venit să cred! Întotdeauna îmi dorisem să învăț să dansez.
Era ocazia perfectă! Totuși, când am vrut să merg să mă înscriu, ceva m-a oprit.
Îmi era teama că mă voi strădui, dar că nu voi reuși și că mă voi face de răs de față cu toți!
M-am așezat imediat la loc. Am preferat să stau sub umbrelă liniștită și să mă uit cum se distrează prietenele mele.
Știu… nu e mare lucru…
Doar că la fel am făcut cu un curs de înot, cu admiterea la facultatea de drept… și cu ultima relație.”
Autosabotarea înseamnă angajarea în comportamente care impiedică realizarea propriilor obiectivele pe termen mediu sau lung.
În spatele autosabotării stau întotdeauna niște modalități iraționale de a gândi.
Poate le-ai observat în poveste: etichetarea, autocritica excesivă, perfecționismul, minimalizarea propriilor reușite, procrastinarea și altele.
Dacă astfel de credințe iraționale apar și în mintea ta, combate-le și bucură-te de viață!
Psiholog Niculina Gheorghiță-este persoana cu care rezonez și recomandările ei funcționează pentru mine. M-aș bucura mult să-ți fie și ție de folos.
Iată ce spune:
“Pentru început vă invit să vă așezați comod și într-un mediu liniștit.
Să vă faceți o retrospectivă a anului care imediat se încheie.
Să conștientizați ce acțiuni, schimbări și experiențe noi ați trăit în anul 2018.
Le puteți trece pe o hârtie și le faceți o bifă ca fiind un fapt deja împlinit. Observatorul din voi(sinele divin) va vedea asta și vă va ajuta să vă deschideți spre alte experiențe noi și diferite.
Apoi lăsați-vă cuprinși de visarea cu ochii deschiși întrebându-vă:
Oare ce vreau eu să trăiesc în anul 2019? Treceți mental prin toate ideile care vă apar în minte și alegeți-le pe cele care chiar intră în aria voastră de acceptare.
După ce le cunoașteți și le acceptați, cu inima ușoară (fără atașamente) le scrieți pe prima pagină a unei agende noi.
Dacă nu o veți încă în casă, mergeți și o cumpărați pentru a da acestei acțiuni de vă crea anul conștient o atitudine diferită.
Atunci când facem lucrurile diferit, la nivel cuantic deschidem noi oportunități de experimentare. În același timp este foarte important să avem o intenție clară care se aliniază pe toate dimensiunile existenței noastre: minte-suflet-corp.
Asta înseamnă că dacă accept ceva la nivel mental voi putea imprima la nivel de holograme în câmpuri și la nivel de atitudine în corpul fizic. Dacă ceva încă nu este aliniat lucrăm pentru asta conștient: adică repetăm o afirmație cu ceea ce ne dorim de 21 de ori/zi timp de 21 de zile, și dacă e nevoie până la 6 luni-1 an de zile.
Acum mai avem puține zile până să scriem ce ne dorim dar dacă nu reușim să acceptăm că ceea ce ne dorim poate fi adus în realitatea noastră, lucrăm mental și emoțional pentru ca în timp să devină realitatea noastră.
Napoleon Hill într-o cartea de-a sa remarcabilă spune următoarea frază cel puțin interesantă: “putem să ne dorim orice, atâta timp cât nu călcăm pe demnitatea cuiva”.
În alt registru maestrul Ramtha spune că: “orice dorință ne vine în minte ea este deja împlinită în câmpul cuantic”– pentru că dacă ne-a venit înseamnă că o putem aduce în materie, altfel nu ne venea nouă ci altuia.
Aceste două fraze interesante ne ajută să înțelegem următorul adevăr: dacă ne vine în minte o idee(dorință) înseamnă că o putem împlini atât timp cât nu trecem peste demnitatea și liberul arbitru al cuiva.
Mai avem de furnizat o întrebare către mintea noastră atunci când ne vine o dorință și anume: Vreau eu cu adevărat să experimentez asta…? Această întrebare ne ajută să vedem dacă dorința este spre evoluție și creștere sau pentru satisfacerea egoului limitat.
Când ne dorim ceva spre creștere și evoluție tot universul conspiră pentru a duce la împlinire acea dorință.
Când ne dorim ceva pentru a crește egoul – să demonstrăm altora ce valoroși și puternici suntem – atunci vom întâlni multe piedici și e semn că asta duce la suferință.
Dacă ne răspundem cu sinceritate la întrebarea de mai sus deja 90% din dorință este împlinită ce mai avem de făcut este să aliniem conștient acțiunile și comportamentele noastre către manifestarea împlinirii.
Când ați ajuns la momentul de a scrie conștient acele dorințe cu pasiune pe prima foaie a agendei noi, rostiți cu voce tare (în care să vă auziți) ceea ce scrieți. După ce ați scris dorințele în colțul din dreapta jos scrieți: Așa este și așa să fie! și semnați cu semnătura voastră.
Această acțiune este similară cu aceea a unui arhitect sau pictor care după ce își termină creația se semnează pentru a lăsa o amprentă a muncii sale. Oricine va vedea un tablou sau vreo lucrare de-a sa va ști cine a făcut acea lucrare. Autorul rămâne veșnic întipărit pe lucrarea sa atât prin vibrația lucrării cât și prin semnătura din colțul lucrării.
Așa este și cu lista dorințelor voastre: în câmpul cuantic scrisul este ca o semnătură magnetică așa că oricine în câmpul cuantic va vedea dorințele voastre scrise iar la finalul lor semnătura voastră va ști că aceasta este creația voastră și va respecta asta cu strictețe.
În universul cuantic tot ceea ce vă doriți este deja împlinit așa că bucurați-vă și celebrați manifestarea divinului prin voi aici, în planul materiei. Să aveți un an 2019 magic.
Mult succes în a vă crea conștient anul 2019.
Din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și creație “
Va recomand sa o ascultati pe d-na Psiholog Niculina Gheorghita si pe youtube si veti intelege si mai bine ca materializarea dorintelor noastre este posibil daca concentram atentia noastra spre obiectivele nostre.
Haide să discutăm despre cele 6 motive pentru care oamenii NU își scriu obiectivele, pentru că eu cred că este la fel de important.
Cu toții am auzit că ar trebui să ne setăm obiective și să avem un plan de acțiune, dar majoritatea oamenilor nu fac asta.
Ei își setează rezoluțiile de Anul Nou, apoi deviază de la plan (și de la întregul proces de setare de obiective).
Deci, de ce se întâmplă asta?
Ei bine, este din cauza unuia (sau mai multora) din aceste 6 blocaje:
- Evitarea responsabilității
Primul motiv pentru care oamenii nu au obiective scrise este ca să evite asumarea responsabilității.
Atunci când îți setezi un obiectiv și îl scrii, îți asumi un angajament.
Te face responsabil pentru succesul sau eșecul tău.
Realitatea este că majoritatea oamenilor pur și simplu nu vor să își asume răspunderea—indiferent că vor să recunoască asta sau nu.
Este ușor să îți asumi responsabilitatea pentru succes odată ce îl atingi.
Dar când eșuezi, foarte puțini oameni vor să își asume răspunderea pentru eșecul lor.
Deci dacă niciodată nu îți notezi scopurile, eviți acea răspundere.
- Frica de critică
Un alt motiv este frica de critică.
Suntem criticați de societate și de alți oameni.
Ca adulți, avem aceste blocaje mentale despre a fi criticat.
Așa ca nu ne mai setăm niciodată scopuri pentru a evita critica.
- Lipsa de cunoștințe
Un alt motiv pentru care oamenii nu au scopuri scrise, și nu își setează obiective în general, este pentru că nu știu cum.
Pe cât de aiurea sună, este adevărat; pur și simplu nu știu cum să o facă.
Pașii de setare a obiectivelor vor apare puțin mai jos.
Așa că rămâi aproape.
- Lipsa de credință
Dacă nu ai văzut modelul de setare de obiective, atunci probabil nu crezi că acest proces funcționează.
Acum, dacă ai fost suficient de norocos încât să crești într-o casă unde se discuta și încuraja setarea de obiective, atunci ești printre cei norocoși care cunosc importanța setării de obiective.
Majoritatea dintre noi nu am avut parte de asta, deci nu am crescut cu această noțiune că trebuie să ne setăm și să atingem scopuri în mod regulat.
- Blestemul succesului timpuriu
Un alt motiv este blestemul succesului timpuriu.
Dacă ai experimentat succesul cu anumite lucruri la începutul vieții, fără prea mult efort, s-ar putea să crezi că poți să fii pe valul succesului fără să îți setezi cu adevărat obiective.
Pot să îți confirm din experiența personală că te pregătești pentru eșec!
- Frica de eșec
Ultimul motiv este frica de eșec.
Majorității oamenilor îi este cu adevărat frică să eșueze.
Aceasta este una dintre două cele mai mari frici care îi oprește pe oameni să înainteze.
(Cealaltă este frica de respingere.)
Iată cum funcționează asta…
Când îți stabilești un obiectiv și nu crezi că îl vei atinge, tu creezi o șansă de eșec.
Așa că pentru a evita riscul acelui eșec, este mai ușor să nu setezi obiective de la bun început.
Stiu că sună prostuț, dar tocmai acest proces de gânduri și autosabotare ne reține din a seta obiective.
Doar întelege și realizează că acestea sunt lucruri care te pot trage înapoi.
Exact asta sunt ele.
Dacă vrei să obții ceva, dacă vrei să atingi măreția, atunci trebuie să treci de aceste blocaje, și să nu îți mai fie teamă de respingere sau eșec…
Și pur și simplu să începi să îți setezi obiective!
Haide să vorbim despre 7 reguli specifice care cred că te vor ajuta să ai obiective pline de însemnătate și să le atingi.
- Notează-le
Primul este cel mai ușor lucru pe care îl poți face:
Pur și simplu notează-ți obiectivele!
Doar simplul act de a-l scrie, îl întipărește în mintea ta subconștientă.
Când notezi ceea ce îți dorești, dacă ai făcut asta vreodată, atunci știi că vei simți instant un impuls de energie și entuziasm când scrii.
Dacă faci asta în mod regulat, îți vei da acest impuls de energie încontinuu.
Acea energie este ceea ce tu ai nevoie pentru a-ți îndeplini scopurile și pentru a acționa zilnic.
Când îți lipsește acea energie, nu vrei să acționezi.
Dar simplul act de a-ți nota scopurile îți dă acea energie!
Așa că nu sări peste acest pas.
- Fii specific
Regula numărul doi este să fii specific.
Trebuie să fii foarte clar cu privire la ce îți dorești.
Nu este suficient să spui doar că vrei mai mulți bani.
Asta spune toată lumea.
Oamenii spun că vor mai mulți bani, sau că vor să slăbească, sau oricare ar fi scopul lor, dar asta nu este ceva concret.
Să spunem, de exemplu, că ai făcut 60.000$ anul trecut.
Păi, știi ceva?
61.000$ înseamnă mai mult decât 60.000.
Te entuziasmează asta?
Ai făcut anul acesta cu 1.000$ mai mult decât anul trecut.
Nu cred.
Dacă ai 15 kg în plus, să slăbești un kg tot slăbire este, dar nu va face mare diferență pentru sănătatea sau înfățișarea ta.
Când folosești GPS-ul acesta nu te va duce unde vrei să mergi decât dacă îi dai o adresă foarte clară.
Mecanismul de setare de obiective din capul tău, din mintea ta subconștientă, este un dispozitiv de căutare de obiective.
Dacă nu îi dai instrucțiuni specifice, foarte clare, ca o adresă, nu va ști exact ce îți dorești să faci.
Trebuie să fii extrem de clar.
Subliniez acest punct pentru că adesea oamenii spun…
“Păi, vreau doar să am un an bun”
Asta nu este suficient de bun.
- Fii realist
Acum, în ciuda “profesorilor” care spun “Gândește mare! Nu pune limite în gândirea ta!”.
Eu cred că e bine să îți setezi niște limite.
Iată ce vreau să spun.
Să spunem că faci 60.000$, și îți setezi ca obiectiv să faci 1 milion $.
Acesta este un obiectiv grozav pe termen lung, dar este foarte, foarte puțin probabil să treci de la 60.000$ la un million $ în următoarele 12 luni.
Este posibil, da.
Dar pentru majoritatea oamenilor, nu este foarte realist.
Setează asta ca obiectiv pe termen lung, dar fii mai realist cu privire la ce poți realiza pe o perioadă scurtă, cum ar fi de la 60.000$ la 100.000$, sau poate 200.000$.
Asta este foarte realist, în funcție de abilitățile tale și de resursele disponibile.
Ce spun acum este că…
Obiectivele tale pe termen scurt trebuie să fie congruente cu abilitățile și resursele pe care le ai la dispoziție
Dacă nu sunt, ceea ce se va întâmpla este că practic te vei seta pentru eșec.
Apoi te vei descuraja și vei spune, “Setarea de obiective nu funcționează.”
Și nu vei mai acționa.
Scopul setării de obiective nu este doar să te entuziasmeze; scopul este să ai trepte intermediare pentru a îndeplini obiectivele mai mari, pe termen lung.
Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să îți setezi pe termen scurt un obiectiv atât de nerealist încât pur și simplu să te demotivezi.
Fă-l să fie foarte realist astfel încât să te entuziasmeze, și să îți aducă nivelul de încredere la nivelul obiectivelor tale.
- Crează-ți un plan de acțiune
Următorul pas este să creezi un plan de acțiune cu un termen limită.
Mulți oameni spun că vor îndeplini un obiectiv, dar nu au nici cea mai mică idee cum vor face asta, și nici un termen limită la care să se raporteze.
După cum ai mai auzit, un obiectiv fără un termen limită și un plan clar nu este altceva decât o dorință.
Asigură-te că ai un plan de acțiune pe care să îl urmezi zilnicși un termen specific până la care vrei să atingi obiectivul pe termen scurt.
- Setează-ți obiective mari
Am discutat deja despre crearea de termene realiste pe termen scurt, dar acum este timpul să gândim mare, setând obiective mari pe termen lung, care să te energizeze și să te motiveze.
Ce te motivează pe tine?
Să îți dublezi venitul?
Să faci un million $ pe an și să creezi adevărata libertate financiară?
Creează viziunea ta și creează obiective MARI la nivelul acesteia.
Te vor menține entuziasmat.
Îți vor da energia de a face lucrurile pe care trebuie să le faci datorită promisiunii viitorului.
- Conștientizează-ți DE CE-urile
Obiectivele fără însemnătate nu te vor menține energizat.
S-ar putea să crezi că un million de dolari sau ce sumă de bani vrei tu te va menține entuziasmat.
Așa va fi, dar doar pentru o perioadă scurtă de timp, pentru că realitatea este că, nu banii sunt ceea ce îți dorești.
Ceea ce banii pot FACE pentru tine și pentru oamenii din viața ta, te va menține entuziasmat și motivat să mergi înainte.
Dacă vrei să slăbești, nu neapărat să slăbești este ceea ce îți dorești.
Ci ceea ce a fi în formă și a fi sănătos poate face pentru viața ta.
Trebuie să îți fie clar de ce vrei să atingi acele obiective și să te gândești la acele motive foarte des, zilnic.
- Acționează
Cea mai importantă parte în setarea de obiective este să acționezi, pentru că fără acțiune, nimic nu se va întâmpla.
Aici este locul unde cauciucul întâlnește drumul.
Pentru că poți avea…
Obiective scrise
Termene limită
Plan de acțiune
Toate “de ce-urile,” și totul în ordine…
Dar până nu acționezi, nimic nu se va întâmpla!
Așa că setează-ți scopuri mari, gândește mare, visează mare, și apoi, bineînțeles…
Acționează!
Deci am pornit de la AUTOSABOTARE ,am făcut un plan cum să completăm agenda pe anul 2019 aducând argumente de ce nu vrem să stabilim OBIECTIVE dar și REGULI specifice care cred că te vor ajuta să ai obiective pline de însemnătate și să le atingi în 2019 în situația în care nu ai făcut niciodată asta și vrei pentru noul an o schimbare în viața ta.
Aș fi încântată dacă ai scrie un comentariu în care să-mi spui dacă ți-am fost de folos informațiile.
Să ne vedem cu bine în anul următor!
Cu recunostință pentru cei care citiți ceea ce scriu,
Mariana
[/text_block]