Am povestit in articolul anterior despre 6 Exerciții Care Stimulează Motivația și aș fi bucuroasă dacă au contat pentru tine și dacă le integrezi în viața ta…..

Să vedem în continuare care sunt beneficiile motivației pentru dezvoltarea și transformarea noastră:

  1. Gândirea pozitivă

Unul dintre beneficiile principale ale motivației este acela că “ne obligă”, într-un anumit mod să gândim pozitiv, iar aceasta determină dispariția stărilor emoționale negative cum sunt stările depresive, anxietatea și alte aspecte asemănătoare.

  • Un nivel mai mare de energie

Motivația ne oferă o mare doză de adrenalină și de energie, ne face să ne simțim dornici de a realiza lucruri mărețe și ne impulsionează să simțim emoții pozitive, entuziasm, dinamism și sentimentul benefic că suntem capabili să mergem mai departe și să devenim învingători.

  • O sănătate mai bună

Este clar că o motivație interioară asumată ne face să ne simțim mai plini de viață, mai energici și implicit mai sănătoși. Așa cum au dovedit-o deja numeroase studii medicale și științifice, gândirea pozitivă este bună atât pentru psihic, cât și pentru menținerea unei stări fizice optime.

  • Ne ajută să devenim lideri

De cele mai multe ori persoanele care sunt într-adevăr motivate să atingă anumite scopuri reușesc să-i impulsioneze benefic și pe cei din jur pentru a realiza unele acțiuni. Astfel, persoanele motivate pot să se transforme în lideri și să-i conducă și pe alții spre succes, „molipsindu-i” și pe aceștia cu entuziasmul și cu energia debordantă care derivă din descoperirea motivației interioare.

  • O productivitate crescută

Printre avantajele principale ale motivației se numără productivitatea. O productivitate crescută se referă nu doar la aceea care se poate dobândi în cadrul unei afaceri, ci și în activitățile zilnice. Persoanele care se simt motivate reușesc să se organizeze mai bine, să fie mai focalizați și mai eficienți în îndeplinirea sarcinilor zilnice, devenind astfel mai productivi.

  • Depășirea cu succes a crizelor

O criză poate apărea în domeniul profesional, relațional sau personal și se poate declanșa în multe moduri, fiind provocată în mare parte de anumiți factori exteriori. Dacă însă reușim să ne regăsim motivația interioară pentru a realiza o acțiune sau alta, aceasta ne va ajuta să depășim cu succes crizele interioare. În acest caz, motivația ne va arăta drumul și direcția corectă spre care să ne îndreptăm pentru a reuși.

Atunci când există motivație, există și inițiativa și direcția, există și curajul, energia dar și insistența necesară pentru a urma obiectivele.
O persoană motivată trece la acțiune și face orice este necesar pentru a-și îndeplini obiectivele.


Motivația devine mai puternică atunci când ai o viziune, o imagine mentală clară a ceea ce vrei să îndeplinești si, de asemenea, dorința puternică de a o manifesta. Într-o astfel de situație, motivația trezește forța și rezistența interioară, și te împinge înainte, către a face din viziunea ta o realitate.
Motivația poate fi aplicată oricărei acțiuni sau oricărui obiectiv.

Poate fi vorba despre motivația de a studia o limba străină, de a face o prăjitură, de a scrie o poezie, de a face câte o plimbare în fiecare zi, de a câștiga mai mulți bani, de a avea o slujbă mai bună, de a cumpăra o casă nouă, de a clădi o afacere, de a deveni scriitor, medic sau un avocat de succes.

Motivația este prezentă ori de cate ori există o viziune clară, ori de câte ori înțelegi în mod clar ceea ce vrei sa faci, și ori de câte ori ai o dorință puternică și încredere în capacitățile proprii.

Îmi doresc să ai motivație în ceea ce iubești să faci pentru a trăi cu bucurie și sens fiecare zi….

O persoană motivată este o persoană mai fericită, mai energică, și vede cu ochii minții rezultatul pozitiv al unei acțiuni…..așa sunt eu și îmi doresc să fi și tu..

Mereu alături de tine cu inima,

Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published.