“Situația economică se deteriorează de la o lună la alta – deficitul comercial a crescut cu peste 40% , iar inflația a ajuns la 15%. Între timp, guvernul „merge pe contrasens”, mărește taxe și impozite, dar și aici se bâlbâie, așa cum a făcut și cu prețul combustibilului” – România Liberă“FMI: Din cauza războiului, în 2023 vom intra în recesiune” -MediaFax“Cu creşteri de dobânzi agresive şi cu preţuri ale energiei care bat record după record, pe pieţele financiare şi în discuţiile analiştilor se instalează teama că o nouă recesiune va lovi Europa, SUA şi chiar economia globală.” – Ziarul Financiar  Tu mai poți? Nu pe bune acum, mai ești în stare să ai o viziune despre prosperitate? Îți faci griji atunci când vezi că mereu mai apare câte o scumpire, câte o creștere și te gândești doar să nu te afecteze și pe tine.  Totul în jurul tău s-a scumpit, de la mâncare, la alimente de bază, energie sau bunuri de larg consum.  Zici că tocmai ai intrat într-un coșmar și nu știi exact când se va termina.


Probabil că te mai simți și nepregătită în fața acestor schimbări iar încrederea în tine începe să șubrezească.  Poate te gândești ce ar fi de făcut când vezi că totul în jurul tău este într-o continuă schimbare.  Ce-i valabil azi, mâine s-ar putea să nu mai fie. 

Ești copleșită.Dar vezi în același timp…Mașini scumpe trecând pe stradă.Magazine de bijuterii arhipline.Oameni care dau bani pe concedii de mii de euro deși la știri zici că a venit Apocalipsa.  Într-adevăr lucrurile par să nu meargă atât de bine pe piața. Se simte cum vântul crizei bate la porțile noastre din ce în ce mai tare.Dar în același timp există oameni care o duc bine și o vor duce și mai bine în anul care vine.

Există afaceri care vor prospera în continuare și care vor produce și mai mulți bani.  Mereu va fi așa – oricât de gri vor fi vremurile pe care le trăim.  Mai mult de atât, eu cred că vor fi mult mai multe oportunități de a face business în următoarea perioadă decât au fost vreodată.

Cred că ai tot auzit zicala asta dar merită totuși să ți-o reamintesc: Când vine o criză – unii plâng iar alții vând batiste.  Cu alte cuvinte vor exista o mulțime de antreprenori care vor face și mai mulți bani în 2022 și asta pentru că vor profita de oportunitățile pe care le aduce o criză. Vorbesc despre o serie de scăderi de prețuri în imobiliare, piața bursieră sau afaceri care pot fi cumpărate cu totul pentru sume foarte atractive.  Da, tot răul aduce cu el și un bine numai că pentru a profita de el ai nevoie de ceva foarte important:  Vorbesc de LICHIDITĂȚI/CASH. 

Doar ele vor conta Ai nevoie de bani ca să faci și mai mulți bani – asta cred că deja îți este clar.  Trebuie să-i ai pregătiți dacă vrei ca în următorii ani să fii de partea celor care au reușit cu succes să transforme această viitoare criză într-o mină de aur

Acum care ar fi cea mai sigură și eficientă cale prin care ai putea să faci mai mulți bani ?Oare nu cumva vânzările? De ce nu? Un plan B este exact de ce ai nevoie…  Dacă vei obține vânzări mai multe, vei produce și mai mulți bani care îți vor da posibilitatea să profiți de oportunitățile ce vor urma.  Iar pentru a obține și mai multe vânzări ai nevoie de un îndrumător care să-ți ghidezi pașii pentru a evita procesul de încercare și eroare….. 

Așadar cam așa arată întreg tabloul:  Pot fi pentru tine un GPS care să-ți arate drumul iar tu un șofer de curse cu destinație sigură.
Eu zic că are logică și că-i destul de clar.  Nu-ți mai poți permite să faci greșeli și încercări.  Vremurile sunt așa cum sunt și nu-ți mai permiți să faci experimente care să te coste mai apoi întreaga ta afacere.    Trebuie ca fiecare acțiune pe care o întreprinzi în business să meargă la sigur.  Iar pentru asta ai nevoie de soluții clare și concrete venite de la cei care au trecut pe unde vrei tu să mergi.

Nu mai fă lucrurile după ureche ca mai apoi să te întrebi de ce naiba nu merge nimic și să îți faci o mie de nervi. Și foarte important, încearcă să fii la curent cu tot ce funcționează în momentul de față și nu mai bate apa-n piuă pe fel și fel de tehnici ce mergeau bine acum mult timp. Altfel nu ai cum. Nu poți începe și să îți scalezi afacerea, să faci marketing cu rezultate și să vezi cum totul funcționează aplicând mereu și mereu aceleași tactici greșite. 

Iar uneori nu trebuie să reinventezi roata Submarinele există de foarte mult timp, mai exact, încă din Primul Război Mondial. Însă abia prin 2019, americanul Victor Vescovo a reușit să ajungă cu un submarin pe fundul Gropii Marianelor. Submarinele existau de mai bine de 100 de ani dar abia în 2019 a fost făcut unul special și pentru provocarea asta.

Ideea e că nu trebuie să reinventezi roata nici în business – trebuie doar să aplici lucrurile care funcționează deja, dar într-un mod specific în funcție de obiectivele tale de business. Fă asta și ai un avantaj mare de tot în fața oricărui alt antreprenor care se gândește de ce nu se mișcă lucrurile și în afacerea sa.  Cam așa stau lucrurile și e foarte important să înțelegi asta. Nu mai poți merge la ghici și să speri că totul va fi bine în continuare. Te aștept să facem un plan împreună!

Mariana,
0761142178

Leave a Reply

Your email address will not be published.