Omul poate fi asemănat cu un teren pe care pot creşte plante sau buruieni, în funcţie de gîndurile pe care le are sau de cele pe care le asimileaza din exterior.

Există gânduri care ne aparţin în totalitate, cum ar fi întrebarea ”cine sunt eu?”, cum mă îmbrac, ce mănânc, ce simt şi cum mă manifest, deşi şi aici pot exista influenţe exterioare însă le putem coordona.

Fiecare dintre noi avem gândurile care vin și de la familie, şcoală sau societate, și ele sunt asimilate în timp în subconștientul nostru. Un gând venite din exterior, poate fi dorinţa de a cumpăra neaparat ceva când ajungem la un supermarket, deşi acel lucru poate nu ne este folositor. Multe persoane nu vor să se căsătorească cu cineva doar pentru a păstra statutul social al familiei sau nu doresc să profeseze într-un anumit domeniu pentru a păstra tradiţia, fiind pasionaţi de cu totul altceva. Expresia ”în viaţă nu le poţi avea pe toate” este o altă programare menită să îi limiteze pe cei care vor să facă ce îşi doresc cu adevărat în viaţă, spun specialiştii. Avem mii de gânduri pe oră. Un alt exemplu la îndemână este un grup de oameni agitaţi sau care protestează. Dacă treci pe lângă ei, este posibil să te influenţeze, însă dacă ştii cu adevărat cine eşti, vei putea discerne dacă este bine sau nu să li te alături. Prin urmare, este necesar să filtrezi gândurile pe care le ai, să le evaluezi şi apoi să le elimini pe cele care simţi că nu ţi se potrivesc. Dacă laşi gândurile venite din exterior să te influenţeze, eşti un om manipulat. De altfel, specialiştii spun că aşa cum ne sunt gândurile, aşa ne este şi viaţa. Dacă vei avea gânduri negative, şi lumea în care trăieşti o vei vedea prin perspectiva unei persoane care crede că se va întâmpla ceva rău oricând. Mergând mai departe pe firul logic, gândurile conduc ulterior la fapte. Dacă vei avea gânduri pozitive, aşa vor fi şi acţiunile tale. Dacă te macină gânduri de răzbunare, la un moment dat vei simţi impulsul să te răzbuni.

Foarte multe gânduri obosesc mintea, după cum o abundenţă a emoţiilor obosesc mult corpul emoţional al unei persoane. Controlul gândurilor devine astfel esenţial, pentru a nu se ajunge în situaţia ca unele dintre aceste gânduri să devină obsesive şi să îţi controleze viaţa. La fel de periculoase sunt şi gândurile care te controlează. Acestea sunt gândurile care te îndeamnă să acţionezi impulsiv, de regulă în situaţiile în care eşti jignit, şi este bine să le controlezi.

Pentru a înţelege şi mai bine cum acţionează gândurile, este bine să ştim că acestea se împart în şapte categorii. În prima categorie intră gândurile de hrană, de somn şi cele de ”cuibărit”, de stat acasă. În a doua categorie intră gândurile de sex, urmate apoi de gândurile de manipulare, gândurile de iubire, gândurile de cunoaştere, gândurile orientate fie spre pozitivitate, fie spre negativitate, pe cel de-al şaptea nivel fiind gândurile spirituale.

Toate aceste gânduri pot fi pozitive sau negative, diferenţa făcând-o excesele.Cum schimbăm frecvența gândurilor interioare? Pentru cele exterioare avem soluția de a pleca de lângă oamenii plângăcioși.

Este necesar ca individ să devii conştient de realitatea care te înconjoară, de oamenii care sunt în jurul tău, altfel vei avea mari probleme atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Realitatea ta va fi creată de gândurile cu care vibrezi cel mai puternic. Dacă ai gânduri de teamă, frica va fi o parte importantă din viaţa ta. Dacă pleci la cumpărături cu gândul că nu vei găsi ceva, exact se va întâmpla, pentru că te-ai programat practic dinainte. Soluţia,  este să îţi controlezi gândurile. Nu se va întâmpla din prima, pentru că este un proces de durată, însă prin exerciţiu vei reuşi să devii conştient de gândurile tale şi să le ţii sub control. Cum este cu condusul mașinii. La început este greu dar apoi totul se transformă în obișnuință și poți conduce relaxat mașina. Cel mai bine este să îţi pui ceea ce se numeşte un filtru de gânduri, prin care să treacă doar gândurile pozitive. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra emoţiilor şi implicit asupra sănătăţii tale, pentru că orice gând negativ va somatiza mai devreme sau mai târziu în fizic, ceea ce nu este de dorit.

Un alt pas important este autoprogramarea mentală și să te observi. Dacă urmează să dai un examen greu sau să ai o întâlnire stresantă, este bine să te gândeşti că totul va merge bine, chiar dacă nu ştii dacă se va întâmpla sau nu acest lucru. Gândurile de acest gen vor materializa situaţia pe care ne-o dorim. De aceea gândurile conștiente trebuie duse în subconștient sub forma pe care o dorești.

Sunt multe metode de reprogramare a subconștientului însă trebuie să o aplici pe cea care simți că ți se potrivește o perioada mai lunga de timp să vezi dacă rezonezi cu ea:

-puterea gândului repetitiv- fiecare gând repetat iar și iar, și iar devine o convingere, un program care rulează fără ca tu să mai fii conștient de el. Indiferent la ce te gândești, subconștientul tău înregistrează gândul predominant ca fiind o comandă, pe care lucrează să o concretizeze în plan fizic. Prin repetiție am învățat și tabla înmulțirii astfel încât o spunem automat. Observă-ți gândurile zilnic și înlocuiește-le atunci când este nevoie. Științific, s-a dovedit faptul că în 21 de zile poți forma, prin repetiție, noi căi neuronale. Repetarea cu emoție a unui  mesaj, a unei afirmații timp de 21 de zile (cel puțin), de 21 de ori  poate crea noi convingeri. Este o metodă care funcționează atât timp cât ești perseverent, ai răbdare și o practici cu bucuria și încrederea deplină că funcționează.

-meditația întrerupe orice gând negativ-atunci când îți liniștești corpul și mintea, vibrația ta se înalță și se purifică. Scopul tău este să eliberezi orice gând care nu-ți folosește și să accepți momentul prezent ca fiind perfect și ideal împlinirii dorințelor tale. Poți sa faci în ceea ce crezi- o rugaciune sau meditatii ghidate cu instructori.

-tehnica renunțării- este o tehnică ce te poate ajuta să scapi de frici, temeri și stări limitative. Ori de câte ori observi o stare negativă las-o să existe, să curgă. Observă acea trăire, acea emoție, fără să îi opui rezistență și fără să o amplifici prin gânduri. Vei vedea că, odată observată, frica se estompează, se diminuează și apoi dispare. Este ca și cum ai privi vapoarele cum se îndepărtează din port, spre mare. Amintește-ți întotdeaună faptul că negarea stărilor tale te împinge treptat pe niveluri de nefericire mai profunde. Fii prezent în interiorul tău, indiferent prin ce situații treci, asemenea unui observator. Poți spune-stop!- in realitatea mea este liniște și pace interioară.

-vizualizare creatoare- poți folosi această tehnică împreună cu meditația. Închide ochii, relaxează-te și respiră. Trage aer în piept, apoi lasă-ți gândurile să zboare. După un timp, începi să te focalizezi pe emoția pe care o vei experimenta când dorința va fi realizată. Trăiește momentul ca și cum dorința ar fi îndeplinită. Te poți focaliza pe imaginea pe care vrei să o ai, pe trăirile pe care vrei să le experimentezi.

-puterea cuvintelor- la fel ca și gândul, cuvintele au puterea și vibrația lor. Odată repetate, ele se impregnează în subconștient. Există, însă, o serie de cuvinte care blochează drumul spre împlinire:
Cuvintele „sper” și „încerc” – indică faptul că subconștientul te împiedică să crezi cu adevărat că vei putea reuși. Subconștientul tău nu este 100% convins că poți și vrei un anumit lucru. Înlocuiește cuvintele „sper” și „încerc” cu „cred” și „vreau”.
„Nu pot, nu am, nu știu” sunt cuvinte care te blochează energetic și îți crează piedici.
„Trebuie” – atunci când spui „trebuie” înseamnă că ceva din exteriorul tău te obligă să vrei sau să faci un anumit lucru. În schimb, cuvântul „vreau” îți deschide sufletul și te face să manifești credința și libertatea că poți face ceea ce îți dorești.

-cea mai scurta cale spre reprogramarea subconștientului sunt tehnicile de accesare a undelor alfa și theta ale creierului (Hipnoza, Theta Healing, Metoda Silva ș.a.) care aduc rezultate imediate și te ajută să renunți la obiceiurile și creditele negative, fără efort. Din păcate, pentru a accesa aceste stări, ai nevoie de un observator, un specialist care, prin tehnici asemănătoare hipnozei, îți induc starea meditativă a frecvențelor alfa și theta.

Ceea ce crezi că ți se potrivește experimentează și fi consecvent o perioadă de timp ca să vezi dacă funcționează la tine. Și binențeles aștept de la tine vești bune.

Cu drag,

Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published.