În ultima zi din an, când majoritatea dintre noi privim în urmă și încercăm să facem o retrospectivă a anului care tocmai se încheie, ne amintim ce ne-a bucurat, ce ne-a supărat, ce realizări am avut, ce eșecuri…  

Pentru mine, anul 2021 a fost un an foarte încărcat și sunt recunoscătoare pentru tot ce am trăit frumos, pentru tot ce am realizat, dar mai ales pentru tot ceea ce am învățat, fiindcă a fost un an în care am învățat foarte multe.  

Este o perioadă perfectă pentru a reflecta și pentru a visa și te încurajez să îți iei un răgaz să respiri, să zâmbești și să pui pe hârtie tot ce îți dorești de la anul viitor. 

Statistic, deşi poate ţi se pare greu de crezut, iată un adevăr incontestabil: Numărul celor care îşi stabilesc intenţii clare şi, în plus, le notează pe hârtie, este foarte mic. 

Cea mai mare parte dintre cei care se gândesc la felul în care şi-ar dori să fie pentru ei următoarea perioadă consideră suficient dacă îşi conturează planurile exclusiv mental, fără măcar să înceapă să le transpună într-o formă mai concretă.

Această formă ar putea fi, de exemplu, să le scrie pe hârtie sau chiar să creeze un colaj cu imagini reprezentative pentru ceea ce îşi doresc să realizeze (aşa-numitul „vision board”/ panoul al viziunii). 

Aceste instrumente foarte simple dar pe care foarte mulţi le ignoră, au rolul de a-ţi angrena…..

✅ planul mental (mintea conştientă) 

planul fizic (acţionezi concret: scrii, desenezi, cauţi şi decupezi imaginile pentru colaj, etc.)

planul emoţional (în timp ce faci toate aceste acţiuni şi te concentrezi din ce în ce mai mult pe obiectivele pe care doreşti să le realizezi, starea ta interioară se va modifica şi, cu cât mai mare va fi entuziasmul tău şi bucuria pe care o vei resimţi când îţi stabileşti aceste intenţii, cu atât mai mult vei scurta intervalul de timp până când vei obţine ceea ce îţi doreşti.

mintea subconştientă va fi şi ea implicată în demersul tău, preluând comanda triplă a celor 3 planuri menţionate anterior (mental, fizic, emoţional)

Ei bine, „cheia” pe care o ai la dispoziţie pentru a-ţi vedea dorinţele transpuse în realitate o constitue însăşi puterea subconştientului tău. 

Mintea subconştientă deţine întreaga forţă necesară pentru ca tu să manifeşti în viaţa ta ceea ce îţi doreşti cu adevărat. Iar odată dată comanda clară şi precisă în legătură cu un obiectiv bine determinat pe care doreşti să îl îndeplineşti, subconştientul te va ajuta să identifici toate oprtunităţile, oamenii, situaţiile, abilităţile potrivite care să îţi permită să realizezi ceea ce ţi-ai propus. 

Pare simplu, nu? 

Ca şi concluzii, pe scurt, lucrurile ar sta cam aşa:

Stabileşti ceea ce îţi doreşti (cât mai clar, specific, detaliat)

Începi să creezi o formă în plan concret pentru ceea ce îţi doreşti (notezi, creezi vision board-uri, etc)

Învesteşti cu emoţie planurile tale

Dai comanda necesară subconştientului şi aliniezi mintea conştientă cu mintea subconştientă şi cu intenţiile tale de a manifesta ceea ce ţi-ai propus. Dacă aplici în mod corect aceşti paşi, vei fi absolut surprisă să vezi ce schimbări vei genera în viaţa ta. 

Cum ar fi ca începând de acum, cu un nou an, să faci alegeri diferite?

Cum ar fi ca să alegi diferit pentru viața ta?

Indiferent de PROVOCAREA cu care te confrunți în acest moment în viața ta toate soluțiile se reduc la două variante:

1. Varianta de stagnare – în care nu faci nimic și lași lucrurile așa cum sunt 

2. Varianta în care alegi SCHIMBAREA- în care renunți la stagnare și faci lucrurile să se întâmple diferit. 

Tu cum dorești să acționezi în anul care bate la ușă?

Primul nostru instict și cel mai ușor este varianta unu – de obicei nu facem nimic, deși ne dorim altceva dar pentru că ne este FRICĂ de necunoscut și de schimbări….. ne complacem în situațiile actuale.

Însă …. Când alegi să faci conștient un prim PAS , viața se SCHIMBĂ.

Dacă nu crezi până nu vezi…….fă-l și mai vorbim…. Bineînțeles doar dacă dorești un plan B.

Cum ar fi dacă curiozitatea ta de a sta de vorbă amândouă să aducă pentru tine un an cu schimbări la care doar vizezi dar nu îți dai voie să crezi că se pot împlini?

Spune-mi visele tale și dă-mi voie să le vizualizăm împreună.

 Mereu alături de tine,

Mariana  

Leave a Reply

Your email address will not be published.