Cele mai provocatoare zile te ajuta sa te construiesti pe tine insuti. In viata fiecaruia apar momente de grea incercare, zile care ni se par tot mai greu de trecut prin ele. Planuri esuate, sperante care par ca nu se indeplinesc si tot felul de lucruri neprevazute. Indiferent cine esti si ce faci, ai avut si vei avea zile provocatoare. 💪🌦️

E de admirat ca atunci cand dau de grele incercari, unii oameni reusesc sa isi pastreze puterea si entuziasmul si trec mai usor peste. 🤗🌈

Care este secretul ascuns in spatele acelei puteri? 🤔💭

Să privesti perspectiva provocarii prin pasi simpli, usor de aplicat, dar extrem de benefici.

De multe ori imi planific lucruri. Acest lucru e personal si imi defineste modul meu de a fi. Insă cand incepem un nou proiect, avem in minte cam cum o sa se desfasoare lucrurile. Aceasta idee se dovedeste a fi de multe ori inexacta. Experientele din viata nu curg asa cum au fost planificate, oamenii nu se comporta asa cum ne-am fi dorit, iar noi nu suntem asa de disciplinati si entuziasmati precum credeam atunci cand ne-am angajat in acel proiect. Sunt sigură ca ai patit si tu de multe ori sa ai o schita in minte, sa ai asteptari si mai apoi sa fii dezamagită. Aceasta dezamagire poate fi marcanta si descurajanta. Viata ta nu a fost ceea ce sperai sa fie si asta doare! Indoiala de sine te invinge. Egoul te determina sa te indoiesti de abilitatile tale, de obiective si in cele din urma de valoarea ta ca persoana. Asta e o lovitura grava in stima de sine care, probabil, este „mancata” si din alte evenimente.

Incepi sa crezi ca nu esti valoroasă, ca nu esti bună de nimic si incepi sa iti pui intrebari:

„De ce fac ceea ce fac? Merita? Sunt destul de bună? Sunt demnă? Merit sa obtin asta?” Indoiala de sine nu ajuta ci este un element care contribuie la adancirea si mai mult in negativ, o situatie cu care deja te confrunti in urma „esecului” tau. Se aduna tot felul de sentimente de descurajare si neajutorare.

E regretabil ca uneori lucrurile NU functioneaza, dar si mai grav e ca ramai blocată intr-o atitudine de victima care te impiedica sa progresezi in viata ta. Atunci cand esti in mentalitatea de victima, esti blocată si nu reusesti sa faci nici macar acele mici provocari. In loc sa treci la actiune, incepi sa iti pui intrebari despre capacitatea ta de a merita acele lucruri. Si bineinteles, acesta este doar un alt obstacol. Altfel spus, refuzi sa faci actiunea si incepi sa te gandesti daca esti bună, daca meriti, daca esti capabilă. Desigur ca poti, dar ca iti place sa stai in rolul unei victime. Ai destule avantaje acolo, desi nici unul care sa te ajute cu adevarat. E mai usor sa iti plangi de mila si sa te intrebi daca poti, in loc sa treci la actiune.

Daca un singur om de pe planeta asta a reusit ceva, inseamna ca si tu POTI sa reusesti.

E nevoie sa incepi sa iti cresti stima de sine si nu pentru ca asa cred eu, ci pentru ca este factorul principal care te ajuta sa obtii rezultate. Nu exista succes fara actiune si nu exista actiune fara incredere si stapanire de sine. Ridica-te si actioneaza!!!

Sunt aici să te susțin dacă crezi că îți pot fi folos. 🤗🌟

Leave a Reply

Your email address will not be published.