4 Întrebări Cum Să Îți Descoperi Visele Și Dorințele Ascunse

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Știai că aproximativ opt din zece oameni  sunt triști prefăcându-se că e totul în regulă cu ei?

Dar atunci când facem acest lucru, atunci emoțiile care nu s-au eliberat, ne lovesc. Sufletul nostru este încrețit și plin de amărăciune. De multe ori nici nu ne dăm seama că aceste emoții ne otrăvesc și în fiecare zi ne fac mai slabi.

Și, prin urmare, ar trebui să ne eliberăm cât mai curând de obligația voluntară de a fi întotdeauna un membru ideal și pregătit al societății.

Ar trebui să începem să fim cine suntem cu adevărat.

o    Ai sentimentul că ceva lipsește în viața ta?

o    Simți că ceea ce trăiești zi de zi nu te împlinește pe deplin?

o    Ai simțit mereu că există ceva mai mult și nu ai știut ce și cum să ajungi la acel ceva?

Te invit să începi călătoria spre TINE chiar ACUM!!

Am deschis acest subiect pentru că este extrem de important să te descoperi așa cum ești TU cu adevărat pentru a fi pe deplin o femeie împlinită.

Hai să învățăm să ascultăm șoaptele sufletului.

Este bine să știm să credem în acele intuiții, în acele simțiri care vin dinspre interior pentru ca mai apoi să punem în practică acele trăiri.

Cele mai multe dintre noi nu au învățat niciodată asta. Unele chiar nici nu au habar de puterea ce există în interiorul fiecăruia.

Acesta este motivul pentru care am decis sa abordez acest subiect.

Nici eu nu am știut până acum 10 ani…..când am trecut de la un sistem de lucru bugetar spre unul cu oameni pentru oameni…așa am descoperit că suntem mai mult decât….servici-acasă-bucătărie-televizor și somn…în fiecare zi la fel…

Părinții, sistemul educațional, șefii, partenerii de viață și nu în ultimul timp mass-media ne-au inoculat tot felul de idei care ne învață să nu avem încredere în noi înșine și mai degrabă să trăim în conformitate cu regulile stabilite de ceilalți.

Aceste reguli pot fi predici de genul: “dacă vei avea succes vei atrage invidia altora”; “nu trebuie să faci asta, X s-ar putea să nu fie de acord” sau “cum să divorțezi?Ce va zice lumea? Taci și îndură pentru că altfel te vei face de râs” (cu alte cuvinte renunță la tine pentru lume).

Suntem bombardate cu tot felul de imagini ale “femeii perfecte”; ale “cuplului perfect” prin tot felul de reclame. Ni se sugerează că doar atunci când vei avea mașina aceea, casa, cățelul, si hainele respective vei putea fi “FERICITĂ”. Uneori chiar ajungem să credem că au dreptate și că acelea sunt și dorințele noastre, pentru că “astea sunt în trend”.

Dar de fapt noi am pierdut contactul cu interiorul nostru. Ne-am îndepărtat atât de mult de ceea ce simțim cu adevărat ….și e păcat.

Este nevoie de puțină practică pentru a-ți dezvolta aptitudinea de a-ți asculta vocea interioară. Poate că prima dată când vei auzi vocea interioară nici nu o vei băga în seamă.

Pentru a exprima cine suntem cu adevarat este nevoie sa clădim o punte între lumea noastră interioară și lumea noastră exterioară.

Astfel încât mai puțin din potențialul nostru să fie blocat, suprimat sau dispersat. Este timpul să devenim mai conștiente de felul în care vrem să trăim, să ne hrănim, să ne relaxăm etc și de felul în care punem în practica ceea ce auzim pentru a vedea ce ne face bine și ce nu.

Recomandare : Nu ezita să experimentezi cât mai multe. Numai așa îți vei da seama ce anume îți place cu adevarat și ce nu. La ce anume ești talentată și la ce nu. Ce anume faci cu pasiune și ce nu.

Trăiește pentru ceea ce contează cu adevarat pentru tine. Trăiește așa cum îți place ție, și nu cum le place altora. Urmează-ți visul, urmează-ți misiunea și renunță la tot ceea ce nu te satisface.

ACUM!!

Dacă viață pe care o trăiești nu este ceea ce îți dorești de ce continui așa?

Ești liberă să te oprești oricând. Tu faci regulile!

Viața…ce dar frumos pe care foarte puțini știu să îl aprecieze. Îndrăznește să trăiești așa cum îți place, îndrăznește să visezi și să îți urmezi visele. Ești responsabilă în totalitate de viața ta și chiar e păcat să lași zilele și anii să treacă. A mai trecut o jumătate de an. Nu crezi că e timpul să acționezi? Nu crezi că te-ai sacrificat destul?

Iată un exercițiu de autocunoaștere :

Analizează bine fiecare întrebare, acordă-ți timp și liniște pentru a răspunde la ele. Este posibil să găsești răspunsul și după o perioadă de timp; asta deoarece subconștientul tău lucrează mereu chiar și atunci când nu îți dai seama.

  1. Cine sunt eu?

Această întrebare nu se referă la numele tău sau la proveniență ci la ceea ce îți vine în minte când îți este adresată întrebarea. Cum te vezi pe tine însăți? Ce îți place?

Ca să descoperi adevărul despre cine eşti nu este doar posibil ci este dreptul tău din naştere.

Iar gânduri cum că această descoperire nu este pentru tine, sau că acum nu este momentul, sau că nu eşti demnă să afli, sau că nu eşti pregătită, sau că deja ştii cine eşti, sunt doar trucuri ale minţii.

Este momentul să investighezi acest EU-gând şi să-i observi validitatea. În timpul acestei examinări, apare o deschidere a inteligenţei conştiente pe care o reprezinţi spre a se recunoaşte, în sfârşit, pe sine.

De aici plecând am sa vă spun o poveste terapeutică scrisa de Anthony de Mello, preot iezuit si psihoterapeut:

“O femeie aflată în comă era pe punctul de a muri. Dintr-o dată, ea s-a simțit ridicată la cer și s-a trezit în fața Scaunului Judecații de Apoi.

– Cine ești? a întrebat-o o Voce.

– Sunt soția primarului, a răspuns ea.

– Nu te-am întrebat a cui soție ești, ci cine ești tu.

– Sunt mama a patru copii.

– Nu te-am întrebat a cui mamă ești, ci cine ești tu.

– Sunt învățătoare.

– Nu te-am întrebat ce profesie ai, ci tine ești tu.

Și dialogul a continuat în același fel. Orice ar fi răspuns femeia, cuvintele ei nu păreau să răspundă la întrebarea:

„Cine ești tu?”

– Sunt creștină.

– Nu te-am întrebat care este religia ta, ci cine ești tu.

– Sunt cea care a fost la biserica în fiecare zi și le-a dat de pomană celor sărmani.

– Nu te-am întrebat ce ai făcut, ci cine ești tu.

În mod evident, ea nu a trecut de examen, căci a fost trimisă înapoi pe pământ. Când s-a trezit din comă, femeia s-a decis să afle cine este. Și astfel, întreaga ei viața s-a schimbat.”

Fiecare persoană se naște cu un scop pe aceasta lume, iar mai devreme sau mai târziu, vei descoperi și tu ce sa faci în această viață.

Să crezi în tine, în puterea pe care o ai și în destinul tău.

Scopul tău pe acest pământ este unul foarte important, ai un rol esențial și este bine să înțelegi că te-ai născut pentru a face ceva sau pentru a finaliza ce nu ai putut realiza într-o viață anterioară

De fapt este vorba de misiunea ta pentru care te-ai întrupat și care pornește de la legătura ta cu Dumnezeu pentru că…..

Nu contează ce cred alţii, atâta timp cât tu te simţi împăcată cu tine.

Odată ce ai atins acea linişte spirituală, după ce „te-ai privit în faţă pe tine”, tu fii aşa cum te-ai redescoperit, acţionează cum vrei tu, nu cum ar fi vrut alţii. Fiecare om are dreptul de a alege, tu ai ales să fii tu şi asta e credinţa ta, tu crezi în tine, atunci nu te lăsa dezamăgită că ceilalţi nu văd în tine ceea ce vezi tu. Fiecare om vede diferit, iar cei care îşi doresc să vadă sinele tău real, vor face asta.

Nimic nu este întâmplător în viaţă….

Eu am înțeles, că scopul vieții mele este acela de a ajuta și inspira femei de a deveni antreprenori înainte de a renunța la visele lor, să se cunoască cu adevărat, să descopere și să conștientizeze imensa putere interioară pe care o au, să își descopere scopul lor, și să dea un sens vieții lor.

  1. Ce vreau?

Răspunsul la această întrebare ar trebui să include tot ceea ce simți, tot ce îți dorești sau speri în secret, de la cel mai neînsemnat lucru până la aspirații uriașe.

  1. Ce consider eu că îmi stă în cale?

Aici menționează orice circumstanță, persoană, loc, lucru, gând, sentiment despre care simți că îți stă în cale.

  1. Unde mă aflu în prezent față de ceea ce îmi doresc?

Pentru a crea ceea ce îți dorești în viață – de la un respect mai mare față de tine până la casa visurilor tale ai nevoie de 2 lucruri: de o viziune clară a ceea ce cauți și 2, să știi unde te afli față de acea viziune.

Răspunsurile la cele 4 întrebări se vor schimba odată cu tine.

De aceea este bine să răspunzi la ele din când în când.

Luați-vă o clipă de răgaz și stai liniștită fără a te gândi la nimic. Liniștea îți oferă oportunitatea de a explora gândurile și a experimenta un moment calm. Deconecteză-te de la tehnologie. Majoritatea provocărilor noastre își au rezolvare în interiorul nostru, nu în exterior. Cum spune o parabolă islamică, „dacă ți-ai pierdut o cheie în sufragerie, nu ieși în stradă să o cauți doar pentru că acolo este este mai multă lumină.

Ia o foaie și un pix, sau deschide chiar acum un document blank și apucă-te de scris.

Dacă nu înțelegi mesajul răspunsurilor din interiorul tău nu ezita să cauți un mentor spiritual care știe să te îndrume.

Călătorie plăcută spre interiorul tău,

Mereu alături de tine!

Mariana[/text_block]