Lumea în care trăim ne oferă sute de opțiuni de acţiona. 

Putem fi orice dorim să fim, putem să mergem oriunde, să dobândim orice fel de experiență și să alegem orice carieră, chiar  şi mai târziu în viață.

Dar această multitudine de alegeri, fără precedent în istoria omenirii , înseamnă , de asemenea , că ar fi bine să avem focalizare și claritate în ceea ce privește prioritățile, alegerile și relațiile noastre.

Fără claritate, am putea fi ușor influențați să luăm decizii care nu ne ajută, să fim copleșiți de opțiuni infertile sau să amânăm să facem o alegere pentru că nu știm ce vrem și de ce avem de fapt nevoie.

Claritatea ce o putem activa în vieţile noastre ne ajută să ne gestionăm atenția și timpul, ambele resurse foarte finite, devenind productive și mergând spre obiective semnificative.

Ce domenii necesită cel mai mult claritate? 

Cele care ne determină bunăstarea și obiectivele pe termen lung.

Iată mai jos câteva din zonele vieţii noastre în care să aducem mai multă precizie.

✔️Ce ne dorim în viață

Prima și poate cea mai importantă întrebare pe care ar fi bine să o clarificăm este ce ne dorim în viață. Înțelegerea valorilor noastre, a obiectivelor pe termen lung și a ceea ce sperăm să realizăm în mod clar ne va ajuta să luăm cele mai bune decizii. Dacă nu avem nicio idee, plutim doar până când într-o zi ne dăm seama că nu suntem acolo unde vrem să fim.

✔️Care este misiunea noastră

Al doilea lucru pe care ar fi bine să îl stabilim clar  este sensul  pe care vrem să-l lăsăm în lume. Aceasta se referă la misiunea noastră: ce vrem să realizăm,  ce beneficiu vor avea cei ce ne vor urma după ce noi vom părăsi această lume. A avea claritate asupra a ceea ce sperăm să lăsăm în urma noastră poate fi un instrument puternic pentru a face alegeri și pentru a ne direcționa energia în consecință, indiferent dacă este vorba de salvarea mediului sau hrănirea celor flămânzi.

✔️Care este pasiunea noastră

Următorul lucru pe care ar fi bine să îl clarificăm este ceea ce iubim, ce lucruri aduc cea mai mare bucurie vieții noastre și ce putem face mult timp
fără să obosim. În mod ideal, pasiunea, misiunea și obiectivele noastre vor fi toate aliniate, dar dacă nu, este bine să avem o bună înțelegere a  pasiunii noastre pentru a face parte din viața noastră de zi cu zi.

✔️Care este planul nostru financiar

Având în vedere obiectivele și ambițiile noastre, este bine , de asemenea, să avem claritate cu privire la unele aspecte practice ale vieții noastre. Finanțele sunt deosebit de importante, deoarece de multe ori le lăsăm să alunece pe marginea drumului. Este bine să înțelegem banii pe care îi avem și cum intenționăm să-i folosim în următorii câțiva ani, pregătindu-ne pentru achiziții mari și realizând un plan financiar solid.

✔️Unde se îndreaptă relațiile noastre

Să vedem clar ce vrem și ce ne trebuie din relațiile noastre și dacă suntem mulțumiți de direcție. Înțelegerea faptului că dorim ca relațiile noastre actuale să rămână așa cum sunt, să devină mai serioase, să se schimbe sau să se încheie este o parte imensă a trăirii unei vieți bune. Deci, cum obținem această claritate? Care sunt strategiile pentru a ajunge la o nouă înțelegere? O putem câștiga doar dacă ne luăm timp să reflectăm și să devenim mai atenți la ceea ce se întâmplă.

✔️Pune deoparte 10 minute înainte de a adormi

Viețile noastre sunt adesea agitate și pline de dezordine informațională, zgomot constant și distragere a atenției. Înainte de a te culca, timpul
tinde să fie mult mai senin și oferă spațiu optim pentru a te gândi la lucruri. Ce vrei? Te simți mulțumit? Care sunt ideile tale pentru mâine? Reflectă asupra acestor întrebări în loc să mergi pe rețelele de socializare.

✔️Programează-ţi zilnic un timp în care să fii singură

A face o scurtă plimbare singură sau a te trezi devreme pentru a avea ceva spațiu este un alt mod corect de a obține claritate. Te ajută să fii singură cu
gândurile tale . Doar asigură-te că nu umpli acest timp cu distracții! Opreşte-ţi telefonul dacă se poate.

✔️Vorbește cu ceilalți

A vorbi cu ceilalți poate fi o modalitate bună de a vă clarifica gândurile și, de asemenea, de a obține contribuții. S-ar putea să primeşti câteva sfaturi proaste care au avantajul de a ne arăta exact ceea ce nu dorim.

✔️Fii atentă la ceea ce simți

Una dintre cele mai bune modalități de a obține claritate este să recunoaștem ceea ce ne face să ne simțim bine sau rău. Ce te face nervos? Ce îți aduce bucurie? Fiind mai atenți și observându-ne emoţiile fără să ne judecăm pentru ceea ce simţim, putem clarifica ce funcționează pentru noi și la ce să renunţăm.

✔️Notează lucrurile

Este mai ușor să ne ordonăm mintea, notând lucrurile. Punerea lor pe hârtie ne permite să obținem mai multă perspectivă și să înțelegem mai bine ce se întâmplă în interiorul nostru. Obiceiul de  a nota într-un jurnal ne poate oferi o mulțime de clarificări.

Pentru tine care sunt zonele forte și care sunt cele la care încă nu au importanță pentru tine?

Leave a Reply

Your email address will not be published.