Ne creăm realitatea pornind de la un gând care conține o dorință pe care vrem cu adevărat să o împlinim.

Începem cu întrebarea…vreau eu cu adevărat acest lucru?

Îmi trebuie mie sau vreau să arăt celorlalți că pot ….că am mai mult decât ea…sau…. vreau să schimb pe altul?…merită efortul?

Este foarte bine să clarificam de ce vreau……….doar pentru mine?

1.Deci primul pas în crearea realității este  DORINȚA în ceea ce vreau cu adevărat doar pentru mine….să-mi aducă bucurie în suflet când mă gândesc la acea dorință.

Însă ce este o dorință?

Napoleon Hill ne spune că ideile sunt lucruri… dorința ta este o idee, este un gând… și, deși nu este ceva ce poți percepe cu cele 5 simțuri… nu este ceva ce poți vedea, auzi, pipăi, gusta sau mirosi… totuși este deja ceva ce poți percepe cu cele 5 simțuri interne… poți vedea cu ochii minții (poți vizualiza, poți imagina) poți auzi cu urechile, poți simți emoțional…

     Deci dorința este o prematerializare… este ca și copilul din pântecele mamei… nu este născut încă, dar asta nu înseamnă că nu există sau că nu are viață. Sau că nu este real…
     Să-i dai naștere… dorința este expresia unei posibilități și aici avem un al doilea cuvânt: posibilitate. Dorința însăși este o dovadă că acel lucru este posibil pentru noi, altfel nu ar fi venit în mintea noastră conștientă. 
Acum, înseamnă că se va realiza cu siguranță? 

Nu neapărat! Înseamnă că se va realiza fără efort? De la sine? Ei bine, eu cred că, oarecum este de la sine, dar asta nu înseamnă fără efort! 

Și nașterea e oarecum de la sine, este ceva natural, dar nu este fără efort, nu-i așa? Deci este posibil pentru tine fără doar și poate, însă un preț va fi de plătit, cu siguranță. 
     Dorința este o posibilitate neexprimată care caută să se exprime în și prin tine. 
Caută să se exprime…… să ia forma fizică. 
Este o sămânță spirituală care caută să se exprime și să se extindă… se străduiește, este în natură și caută …… și o face în și prin tine. 

     Cu alte cuvinte, tu ești canalul prin care se exprimă și se extinde spiritul din tine. 
Tu ești canalul. 
Și se întâmplă în tine. 
Dar și prin tine. 
Adică cu voia ta. 
     Tu o poți sugruma. O poți ucide. O poți amâna. O poți întrerupe. 
Sau îi poți da viață. O poți naște. Tu ești canalul prin care se va exprima. 
Ce gânduri ai? Cum sunt ele aliniate cu ceea ce declari că îți dorești ? Ce fel de emoții ai? Ce fel de comportamente? 

2. Așa am ajuns la pasul doi pentru a-ți crea propria realitate ……GÂNDUL…. este arhitectul realității…dacă construim o casă avem nevoie de un schelet pe care construim celelalte părți componente….

Dorința se imprimă în creier ca o intenție foarte clară. În fizica cuantică cercetătorii afirmă că totul se întâmplă conform intenției observatorului.

Este o diferență foarte mare între a VREA și toată intenția să fie ACOLO.

Dacă intenția începe cu ….poate, sper( este ca și cum ai pleca cu mașina cu frâna trasă și mergi precum melcul în direcția visului), încerc( poți să te învârți într-o buclă și poți trece la câțiva centimetri de reușită însă nu mai vezi din cauza rotirii în același loc) , nu pot( blochezi energia).

Atenție și la….cuvinte…. se pot folosi cu polaritate….eu vreau….dar poate exista și să nu vreau….

Ca să înțelegi…iată un exemplu……eu vreau timp liber pentru mine.

Dar în același timp gândești….sunt obosită mereu cu serviciul meu…dar asta o spui pentru că nu îți place ceea ce faci……și uite așa șeful îți spune că ești concediată….și vine timpul liber pe care îl doreai….

Emoția frustrantă simțită mereu în timpul  serviciului a făcut ca dorința ta să fie împlinită…de a avea timp….clar nu așa cum credeai tu…..dar nu uita că doar emoția duce la final….împlinirea sau nu a dorinței.

Intenția corectă se exprimă altfel….eu sunt dintotdeauna timp liber pentru mine și atunci nu este nevoie să avem de undeva timpul liber(de la serviciu) ci este de la tine…îți creezi acest timp și astfel vei observa că în 24 ore există timpi morți pe care nu îi foloseai și așa observi timpul liber pentru tine.

Deci ai sesizat diferența?

-eu am timp liber….și șeful îl oferă prin concediere.

-eu sunt timp liber…..și folosesc timpii morți din programul meu.

Deci intenția este foarte importantă iar cuvintele deschid calea spre ceea ce urmează să se întâmple.

…………………La început a fost cuvântul………

Totul pleacă de la un cuvânt….psiholog Niculina Gheorghiță(am învățat mult de la cursurile ei) ne recomandă ca intențiile să fie scurte și precise pentru că, creierul nostru nu poate sta concentrat mai mult de 7 secunde …iată câteva exemple….

-eu sunt întotdeauna sănătate fabuloasă din interior spre exterior

-eu sunt întotdeauna bogăție fabuloasă

-eu sunt dintotdeauna liniște și pace sufletească

-eu sunt bucurie…..și îți poți multiplica tu intențiile în funcție de nevoia ta.

Manifestarea în direcția dorită poate să fie slabă, timidă, pentru că cei din jur pot spune….nu ai nici o șansă, nu meriți…și astfel acțiunile sunt slabe….intenția și acțiunea este necesar să fie congruente, în aceeași direcție…

Intenția este …..să fi bogăție fabuloasă …..însă alergi după toate ofertele din magazine…deci unde te plasezi?…la sărăcie….cine caută reducerile? o persoană care trăiește starea de lipsuri….

Oricum nu există reduceri cu adevărat….ofertele înseamnă de fapt prețul real.

Sau…alt exemplu….eu sunt dintotdeauna la 65 kg(în prezent la 85) însă seara la televizor ronțăi popcorn sau alune cu cola….

Deci comportamentul este bine sa fie pus în corelație cu intenția.

Conștientizarea înseamnă să înlăturăm primul gând care vine în minte….nu merit, nu pot, nu cred…spui STOP….și te focusezi în direcția dorită.

Acțiunea cu teamă înseamnă energie risipită și nu poate face culoar pentru canalizarea intenției.

Când apare frica, îndoiala canalizăm din nou intenția, cu disciplină, spunând STOP….eu sunt dintotdeauna…

Așa vor apare canale care vor genera sursele necesare împlinirii dorințelor…

Creierul vrea să stea în zona de confort , în zona în care știi ce ai de făcut, este confortabil…

Apare ceva nou….apare și stresul însă ÎNCREDEREA  întoarce roata succesului.

3. Următorul pas este CONCENTRAREA spre intenție… spre visul, dorință ta…..nu lăsa pe cei din jur să te descurajeze cu expresii de genul….nu ai nici o șansă …cine ești tu să reușești?

Dacă ești o persoană ușor influențabilă nu uita că în trecut era o vorbă…. …să nu spui altora când vrei să faci ceva până nu s-a împlinit…..astfel eviți să te întorci din drum pentru faptul că ceilalți au alte credințe despre ce vrei să faci…

În primii 7 ani din viața noastră creierul absoarbe ca un burete-fără să aleagă- toate informațiile din jurul nostru iar viața se derulează conform acelor convingeri din softul propriu.

95% din viața noastră se întâmplă din ce am trăit în copilărie însă când devii adult și conștientizezii că poți schimba ceva …cu disciplina poți înlocui credințele.

Programele….viața este grea, nu avem bani, banii sunt răi….le accepți până când auzi că cineva îți spune că poți schimba aceste credințe…..viața poate fi trăită ușor și bine, este abundență pentru toți, banii nu sunt răi doar iubirea exagerată pentru ei….și astfel începe transformarea interioară, mintea este direcționată spre alte adevăruri și viața este privită din alt unghi.

4. Să SIMȚI , să te COMPORȚI, să VIZUALIZEZI ca și cum dorința este ÎMPLINITĂ…Emoția împlinirii, realizării face diferența între o dorință care se împlinește și o dorință care se poate împlini …la sfântul așteaptă…

Dorința se împlinește la nivel cuantic conform intenției tale și în funcție de focusare lucrurile prind contur…

De preferat pe cât posibil să nu intri într-o stare de agitație, sau disperare ori să te temi că dorința ta nu se va îndeplini. În acest fel nu faci nimic altceva decât să întârzii sau chiar să anulezi tot ceea ce ai făcut  până acum.

De la gând până la materializare trece un timp în funcție de capacitatea ta de concentrare.

Totul depinde de tine, de cât de tare îți dorești, de cât de mult simți și trebuie să găsești în tine energia și forța necesare  pentru a reuși să îți materializezi  visul în fapte palpabile.

Așa că îți setezi un obiectiv. Îl și notezi într-un caiet sau pe o foaie. Apoi îți imaginezi că visul tău deja s-a realizat. Închizi ochii și vizualizezi rezultatul, fiind total asociat în acțiune.( nu te vezi pe tine ca într-un film,ci trăiești acțiunea), te bucuri, îți amplifici toate sentimentele pozitive.

Poți să și scrii în caiet care-i rezultatul final și să pui o poză reprezentativă pentru obiectivul tău, având o credință de nezdruncinat că visul tău se va împlini.

Până aici, fie că o numim Legea Atractiei, setarea unui obiectiv sau Dumnezeu, funcționează pentru că tu te concentrezi acum pe ceea ce vrei, îți clarifici în minte câțiva pași de parcurs și imaginându-ți rezultatul, te auto-motivezi și-ți creezi o stare pozitivă, având încredere deplină că este posibil. Vizualizând rezultatul, îi transmiți creierului tău unde să-și îndrepte atenția și în ce să creadă. El te ascultă întotdeauna. Și-n plus, dacă te gândești la lucruri pozitive, ai o stare bună și ai observat sigur și tu, că în zilele când ești bine-dispus, ai mai mult randament și motive de bucurie.Te simți altfel, acționezi altfel.

5. DETAȘAREA de rezultat în crearea realității proprii.

În spatele detașării se află credința că acel lucru se va împlini pentru că

-ai emis un gând

-ai pus o intenție

-te-ai comportat ca și cum s-a împlinit

-ai simțit emoția  împlinirii

Realitatea o creăm în funcție de credințe care determină comportamente.

Poate pare ciudat, dar pentru a obţine ceea ce ne dorim, trebuie să practicăm detaşarea de rezultat. Conform legii detaşării, pentru o obţine ce ne dorim în universul material, trebuie să renunţăm la ataşamentul faţă de acel lucru. Asta nu înseamnă să renunţăm la obiectivele, dorinţele sau la intenţiile noastre.

Singurul element la care trebuie să renunţăm este ataşamentul faţă de rezultatul lor.

Când suntem orientaţi doar spre destinaţie, pierdem din vedere călătoria. Uităm că drumul este de fapt singurul care contează şi are valoare. Drumul ne clădește şi nu consolidează experiența, în timp ce destinaţia nici măcar nu este certă. De fapt, procesul contează mai mult decât scopul, pentru că parcurgerea procesului în sine, ne formează.

Aşadar, atunci când vorbim de vise, dorinţe, obiective şi aşteptări, e important să ne detașăm de rezultat pentru a crea spaţiu şi a lăsa să se întâmple ceea ce ne dorim. Să ne bucurăm de drum şi să ne concentrăm pe acţiune, nu pe rezultat.

Cum poţi să faci asta?

Încearcă să fii diferit şi să aduci mai multă autenticitate în viaţă ta, bucurându-te de fiecare experienţă:

  • Concentrează-te pe prezent, pe momentul acum. De aici fă un pas spre visul tău.
  • Concentrează-te pe fiecare pas în parte. Dă tot ce poţi şi bucură-te de proces.
  • Fi entuziast şi bucuros, păstrează-ţi optimismul pe măsură ce acţionezi spre visul tău.
  • Fii motivat şi perseverent, munceşte pentru visul tău, dar bucurat-te de drum şi de experienţele pe care le trăieşti.
  • Ai încredere în intuiţia ta, nu ezita să fii creativ. Aşa cum a spus Einstein, imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este trecutul, iar imaginaţia este viitorul.

Dacă te concentrezi doar pe rezultat şi nu te detaşezi, s-ar putea să treci tocmai pe lângă ocaziile care te aduc mai aproape de visul tău. Şi mai e ceva, când te detaşezi ai posibilitatea să evaluezi corect dacă ceea ce-ţi doreşti îţi este cu adevărat vital și îţi aduce valoare reală în viaţă.

Detașarea poate avea atașată frica…de succes, de eșec, de a nu dezamăgi pe cei din jur…

Teama de eșec este cea care îți oferă neîncrederea când vine vorba de acțiune și rezultate pe care le-ai putea avea. Teama de eșec nu te lasă să începi sau să faci treaba cum trebuie, pentru că tu nu crezi ca ești în stare să o faci și știi înăuntrul tău că ai șanse mari să o dai în bară. Moment în care preferi să nu mai faci nimic, ca să nu muncești pentru un eșec.

Teama de succes este mult mai perfidă. În momentul în care ești aproape să reușești (succesul de multe ori apare ca o finalitate), emoția crește foarte mult. Atât de mult încât o percepi ca pe o anxietate, câteodată la cote apropiate de atacul de panică. O emoție pozitivă atât de puternică încât devine negativă prin valorile ei.

Creierul se blochează în momentul ăla și te întorci de unde ai plecat, înfrânt dar în zona de confort, decât victorioasă, dar într-o lume mult prea agitată și o realitate pe care nu o înțelegi.

Este momentul când, deși ai câștigat o bătălie în proporție de 99%, preferi statutul de învinsă….este mare păcat pentru asemenea alegere.

Învață să mergi până la capăt când ești pe ultima sută de metri cu convingerea că orice s-ar întâmpla, sigur o sa găsești o cale sa faci față. Este mai important să termini și să vezi ce este dincolo de linia de sosire, decât să te întorci de unde ai plecat și sa o iei de la capăt!….sau să renunți.

Există o lecție în orice faci în viața asta…..este parte din evoluția noastră în fața divinității…..înmulțirea talanților primiți odată cu viața noastră.

Frica de succes este frica de schimbare, indiferent că este schimbare în bine.

Dacă te obișnuiești cu obiective mici, pe care oricum le poți atinge, când va veni o provocare cu adevărat mare, nu vei ști cum să te comporți. Caută să dai ce ai mai bun din tine și visează departe. Nu îți pune obiective mediocre! Lumea e a visătorilor, nu a celor care își propun lucruri perfect realizabile.

Caută să obții un echilibru pe cele 4 laturi – emoțional, fizic, profesional și spiritual.

Lipsa echilibrului se vede în deciziile pe care le iei în condiții de „stres” perceput, când ai de ales dacă te întorci cu spatele sau mai faci doar un pas.

Eu îți doresc să ai curaj să faci primul pas și vor veni și următorii…..te aștept alături de mine dacă dorești o schimbare în viața ta.

Mereu alături de tine cu inima,

Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published.