Atitudinea determină……FINALUL….

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]

 

Am citit mult despre atitudine și a fost o provocare pentru mine să-mi schimb o mentalitate de salariat bugetar cu o atitudine de antreprenor…..și de aceea vin către tine cu câteva idei pe care este posibil să le știi însă o conștientizare a lor cred că este bine venită…..

Iată cum a definit Jeff Keller conceptul de atitudine în cartea sa – Atitudinea este totul: „Gândește-te că atitudinea ta este un filtru mintal prin care percepi lumea. Filtrul prin care unii oameni văd lumea este optimist (aceste persoane văd jumătatea plină a paharului), pe când filtrul altora este pesimist (aceste persoane văd jumătatea goală a paharului).”

Cu alte cuvinte, persoanele cu o atitudine optimistă sunt focalizate pe soluții, în timp ce persoanele pesimiste sunt focalizate pe probleme. Așadar, atitudinea îți influențează viața în toate aspectele (personal, profesional, social).

Prin urmare, rezultatele pe care le obții în prezent se pot ridica cel mult până la nivelul atitudinii pe care o ai în prezent. Rezultatele la care vei ajunge peste cinci ani, vor fi dictate de nivelul atitudinii pe care o vei avea la acel moment.

Însă, pentru a crește nivelul atitudinii să vedem cum funcționează atitudinea……

Sunt mulți care spun că atitudinea este totul!

Tu ce crezi?

Personal, consider că cel mai sugestiv mod prin care pot să-ți răspund la această întrebare este printr-o poveste despre cele două tipuri de atitudine.

“Într-o firmă renumită de îmbrăcăminte lucrau doi agenți de vânzări. Pentru că firma funcționa foarte bine, directorul de vânzări s-a hotărât să trimită pe unul dintre agenții săi în Africa, într-o anumită regiune, să analizeze ce posibilități de vânzări ar fi în acea zona.

Ajuns acolo, agentul de vânzări a observat că toți erau aproape dezbrăcați și păreau că se simt foarte bine așa. Dezamăgit, îl sună pe directorul firmei și îi spune: aici nimeni nu poartă haine și nu vom reuși să vindem niciodată.

Auzind acestea, directorul dezamăgit îi spune: atunci vom renunța să vindem în acea zonă. Îți voi trimite un camion și împreună cu colegul tău mergeți in Australia. Ajuns exact în aceeași zonă, cel de-al doilea agent de vânzări, se uită în stânga, se uită în dreapta, îi vede pe toți aproape dezbrăcați, apoi imediat îl sună pe director și îi spune:

– Trimite imediat două camioane de îmbrăcăminte, pentru că aici nimeni nu are haine și trebuie să-i îmbrăcăm pe toți.”

Acum înțelegi diferența?

Eu am avut o lungă perioadă din viața mea când nu am conștientizat atitudinea mea…..pur și simplu lucrurile se întâmplau în viața mea și atât…..dar participarea la seminarii mi-au luat un văl de pe ochi și pot spune acum că….

Practic, în aceleași condiții de viață, în aceleași circumstanțe putem avea 2 situații:

  • cel cu o atitudine pozitivă vede soluții;
  • cel cu o atitudine negativă vede probleme.

Așadar, atitudinea funcționează asemenea unui filtru prin care alegi să vezi viața: dintr-o perspectiva pozitivă sau dimpotrivă, dintr-o perspectiva negativă.

Cel cu o atitudine negativă are mintea setată pe probleme și va căuta întotdeauna motive pentru care să nu poată.

Cel cu o atitudine pozitivă are mintea focalizată în mod continuu pe soluții.

Pur si simplu, tiparele lor mentale sunt complet diferite și din acest motiv rezultate lor sunt diferite. Ei aleg să vadă lumea în mod diferit. Mă refer aici atât la atitudinea față de sine cât și la atitudinea în relațiile cu ceilalți.

Acum, gândește-te la un obiectiv pe care ți-ai propus să îl atingi.

În continuare, imaginează-ți doi pitici, unul de culoare albă, altul de culoare neagră. Fiecare dintre ei încearcă să te convingă de propriul adevăr.

Piticul alb încearcă să te convingă că îți poți atinge obiectivul. Piticul negru încearcă să te convingă că indiferent de ceea ce vei face, indiferent de cât de mult vei munci, indiferent cât de mult crezi în visul tău, nu vei reuși să ți-l realizezi niciodată.

Iată cum acționează fiecare dintre cele două personaje:

Piticul alb:

  • Este important pentru tine? Poți să reușești!
  • Vrei să îți schimbi viața? Poți să o faci!
  • Vrei să îi ajuți pe cei dragi? Vei învinge!
  • Vrei să te simți important? Poți deveni!
  • Vrei să dai o educație bună copiilor tăi? Poți fi un exemplu!

Piticul negru:

  • Tu nu vei reuși!
  • Ai prea puțină școală!
  • Nimeni din familia ta nu a făcut-o!
  • Ești prea sărac!
  • Ești singur!
  • Nu ești prea deștept!
  • Toți vor râde de tine!
  • Ești un visător!
  • Nu știi cum să faci asta!
  • Este prea greu!

Iată o întrebare care te va ajuta să faci legătura dintre atitudine și comportament:

– Când vremurile vor fi grele, când se vor anunța nori de furtună în viața ta, când te vei simți căzută la pământ, pe care pitic îl vei asculta?

Exact despre asta este atitudinea. Este vorba despre modul în care alegi să vezi circumstanțele din viața ta.

De-a lungul timpului, cu siguranță ai întâlnit persoane care spuneau: vreau să mă schimb sau vreau să îmi schimb viața, dar nu făceau absolut nimic în acest sens. Poate este chiar cazul tău, nu am de unde sa știu, nu te cunosc… dar știu că și eu am gândit așa…..

Însă, gândește-te că pentru orice alegere pe care o faci există un preț. Nu cred că vrei să ajungi la bătrânețe cu sufletul sfâșiat și visele spulberate și abia atunci să înțelegi că ai pierdut pentru totdeauna, oportunitățile care te-ar fi transformat în ceea ce tu ți-ai dorit să fii.

Așa am gândit și eu….nu mă voi pensiona dezamăgită că nu am schimbat direcția …..

 M-am gândit și am și un răspuns la întrebarea….Cum să ai o atitudine pozitivă față de sine și cei din jur?

Oricum  nu circumstanțele din jurul tău îți determină tipul de atitudine ci alegerile pe care le faci. Atitudinea este o caracteristică interna, nu are legătură cu exteriorul, cu ceea ce se întâmplă în afara ta.

Atitudinea unei persoane reprezintă practic poziționarea mentală pe care alege acea persoana să o aibă în raport cu oamenii și circumstanțele din viața ei. Atunci când o persoană negativă întâlnește o situație deranjantă începe să se plângă. Atunci când o persoana pozitivă întâlnește o situație deranjantă încearcă să schimbe acea situație. Și dacă nu reușește să o schimbe, atunci își schimbă atitudinea față de situația respectivă.

Aici raționamentul gândirii este următorul: De ce să-ți pierzi timpul și să-ți consumi energia încercând să controlezi ceea ce este în exterior, ceea ce se află în afara zonei tale de control? Nu ar fi mai simplu să controlezi ceea ce ține de tine?

Așadar, tu ești singura care își determină tipul de atitudine (optimistă sau pesimistă)! La urma urmei, ceea ce te pune la pământ nu este determinat de evenimentul în sine, ci de modul în care tu reacționezi la respectivul eveniment. Este determinat de percepția ta asupra evenimentului.

Iată ce a spus și Walt Emerson:

„Ceea ce stă în spatele nostru și în fața noastră sunt probleme minore în comparație cu ceea ce stă în noi”.

Dacă vrei să ai o atitudine de învingător, o atitudine de succes este necesar sa lucrezi la STIMA DE SINE….ÎNCREDEREA ÎN SINE.

Și spun asta întrucât stima de sine este cea care îți determină atitudinea.

Nu vei întâlni niciodată pe cineva care să aibă o atitudine bună dar o stimă de sine scăzută. Și când vorbesc despre atitudine și comportament mă refer la o atitudine predominantă, întrucât sunt și momente în viață când atitudinea este jos.

Stima de sine înseamnă ce crezi tu despre tine. Stima de sine este ceea ce se află în interiorul tău. Atitudinea este ceea ce se vede la exterior. Este principiul cauză-efect. Cauza o reprezintă stima de sine. Efectul este reprezentat de atitudine.

Iată ce a funcționat pentru mine …….să văd eșecul dintr-o perspectiva diferită.

Dacă am eșuat, în cel mai rău caz am pierdut o bătălie, nu un război. Eșecurile sunt absolut normale și fac parte din procesul de creștere, iar dacă înveți din eșecuri, ele îți pregătesc drumul spre succes. Eșecul nu înseamnă că ai eșuat în ceea ce ți-ai propus, așa că îți recomand să îl percepi dintr-o perspectivă corectă, întrucât chiar și cei mai buni eșuează.

Personal, am trăit provocări care au adus în mintea mea multe întrebări însă …..am investit în mod constant în propria dezvoltare/autodezvoltare.

Am conștientizat faptul că atât eșecul cât și succesul se află chiar în mintea mea.

Iar asta se vede la exterior prin atitudinea pe care aleg să o am.

În viață poți face greșeli, poți pierde foarte mult, și se poate lua totul, exceptând elementele esențiale: atitudinea, decizia, viziunea, adică exact acele elemente invizibile care reprezintă fundația pe care îți poți construi viitorul pe care ti-l dorești.

Atitudinea noastră este paşaportul pentru un mâine mai bun.
Gândind, vorbind şi acţionând cu entuziasm vei atrage rezultate pozitive. Este adevărat că gândul precede acţiunea.
Chiar dacă gândești şi vorbești pozitiv, nu îţi vei îndeplini visele până când nu vei acţiona.
Nu uita! Prietenii îţi vor extinde viziunea… sau îţi vor omorî visele. Evaluează-ţi prieteniile.

Oare lucrurile din jurul tău te ajută să ai succes sau te trag înapoi?
Jeff KELLER spunea: Oamenii care vorbesc tot timpul despre lipsa banilor nu vor ajunge să-i strângă, iar Napoleon HILL considera că: Mintea poate să obţină ceea ce concepe şi crede.

Acum este momentul să îţi asumi controlul asupra propriei atitudini. Mergi înainte şi crede în tine.
Ai curajul să-ţi urmezi visele şi, mai mult decât orice, să nu uiţi niciodată că…

ATITUDINEA ESTE TOTUL!

Dacă acest material a adus un plus de valoare în viața ta, m-aș bucura să ne cunoaștem mai bine și să aflu mai multe lucruri despre tine, mai ales dacă ești în căutarea unei soluții în viața ta acum și simți că te-aș putea ajuta. Știu că internetul este înșelător, însă vreau să te asigur că sunt o persoană în carne și oase sinceră și dornică să te ajute să îți atingi potențialul și obiectivele propuse în această viață.

Mereu alături de tine!

Mariana[/text_block]