Ne este teamă să refuzăm, nu ne asumăm repercusiunile și nici nu vorbim despre nevoile noastre.

Simțim apoi că suntem folosiți sau că ceilalți ne abuzează, fără să ne dăm seama că, fără trasarea unor granițe, ne abuzăm singuri.

Iată de ce și mai ales cum trasăm limite în relațiile cu ceilalți.

1.Să acceptăm că oamenii vin și pleacă din viețile noastre
-Oamenii evoluează iar noi alături de ei. Este firesc ca, pe parcursul vieții, drumurile noastre să se mai și despartă.

2.Să învățăm că fiecare lecție are un preț
-Despărțirile dor și, chiar dacă ne înfuriem sau suntem dezamăgiți, este important să învățăm lecțiile pe care viața ni le dă.

3.Să păstrăm lângă noi persoanele care au grijă și le pasă de starea noastră de bine
-Sunt acei oameni pe care ne putem baza fără să ceara nimic în schimb(și te asigur că există)

4.Să acceptăm că o relație implică efort
-Prieteniile NU ni se cuvin, ele se construiesc în timp și se mențin prin implicare reciprocă, înțelegere, valori comune, loialitate

5.Să NU mai facem comparații
-De cele mai multe ori, ne raportăm la reușitele celorlalți în sens negativ, dând vina pe forțe externe (destin, divinitate, conjunctură) pentru eșecurile personale.
Să conștientizăm că nu „trebuie” să mulțumim pe toată lumea.
Oricât de mult ne-am dori să bifăm cât mai multe persoane mulțumite de noi, vom vedea că, pe măsură ce avansăm în această direcție, ne vom afunda într-o mare dezamăgire. Pentru că este imposibil să fim pe placul tuturor.

6.Să realizam că nu este necesar să demonstram nimănui nimic
-Ești specială, ești unică, si nu este nevoie ca ceilalți să-ți spună asta, sau să se reflecte în privirile lor. În peste 90% din cazuri, persoanele care vor să fie constant în atenția celorlalți, de fapt consideră că au niște lacune, și ceilalți le confirmă că sunt perfecți. Însă, asta NU înseamnă să te minți pe tine însuți? Și NU înseamnă și faptul că NU te cunoști? Si tu crezi ca ceilalți te cunosc mai bine!

7. Să încetăm să ne victimizăm
-A ne plânge continuu de viața noastră NU înseamnă a reuși să ne îmbunătățim existența în vreun fel. Este important să ne reamintim că avem puterea de a ne ridica și de a face schimbări majore în viața noastră, dacă dorim.

8. Să facem pace cu noi înșine
-Pentru o bună sănătate emoțională, avem nevoie să fim împăcați cu noi înșine. Adesea, alergăm după validări exterioare, tânjim după aprecieri, însă, de fapt, acestea este musai să vină dinăuntrul nostru. Același lucru este valabil și în cazul fericirii. Visăm să întâlnim pe cineva care să ne facă fericiți. Însă nimeni, pe pământ, nu are această capacitate, dacă noi înșine nu „luptăm” cu sine și nu ajungem să vedem în propria persoană cel mai de bază element de supraviețuire și recunoaștere.

9.Să fim recunoscătoare pentru ceea ce trăim si avem
-Poate că în prezent suntem mult prea încrâncenate pentru a vedea lucrurile pozitive ce au loc în viețile noastre. Pentru că totul este limitat, trist, fără o speranță reală. Însă la o privire sinceră, de ansamblu, putem observa că suntem extrem de norocoase fiind sănătoase, că familia noastră este bine și că putem să ne bucurăm unii de alții.

Recunoștința pentru tot ce trăiești, pentru tot ce Ești, pentru ce ai în viața ta, pe cine ai, pentru toate emoțiile și experiențele, pentru tot ce te bucură în fiecare zi și te face să te simți vie te poziționează pe acel nivel de realitate de pe care vei manifesta tot mai multe lucruri asemenea.

Nu este benefic să ne exprimăm nemulțumirea față de orice aspect din viața noastră, prin gânduri, vorbe, atitudini și mai ales prin dialog cu alte persoane, căci se amplifică acea energie a ceea ce NU ne place și NU ne dorim să continue în viața noastră.

Din proprie experiență spun că acest lucru este distructiv pentru propria ființă cât și pentru cei din jur și pentru relațiile noastre. Eu din fericire când am conștientizat am făcut astfel încât să pot contracara la timp energia negativă generată și să mă focusez doar pe starea mea de bine, care este însăși esența ființei mele. Pe starea de bine și apreciind tot ce trăiesc, în fiecare zi, mulțumind și bucurându-mă de viața mea, de copiii și nepoții mei, de soțul meu, de afacerea mea,  pentru fiecare „mic aspect” al tuturor acestora, iar la finalul zilei scriind minim 3 motive de Recunoștință.

Rezultatele pozitive apar rapid! Important e să fim conștienți de Tot ce gândim, facem, spunem, cu cine interacționam, la ce ne uităm, ce ascultăm, ce citim, ce intenții avem, în fiecare zi…

Bucură-te în fiecare zi de orice, din plin, savurează efectiv totul, un ceai, o mâncare bună, o carte bună, un film bun, muzica favorită, dansează, cântă, bucură-te de animalul tău de companie, de copii, de partener, de părinți, de rude, de prieteni, de un apus sau răsărit, de norii de pe cer, de un zâmbet, o floare, de ajutorul pe care îl poți oferi cuiva, de o vorbă frumoasă pe care o spui din inimă și bucuri pe cineva, de orice gest, lucru, faptă, gând, obiect, ființă…

Privește chiar acum în jurul tău și observă-le! Observă-te pe tine care ești o Minune Divină prin simplul fapt că ești vie și ai toate simțurile funcționale și un trup care funcționează perfect de la Sine!

Tu cum simți interacțiunea cu cei din jur?

Este o bucurie ?

Hai să povestim….

Cu drag,

Mariana

0761142178

Leave a Reply

Your email address will not be published.