
Am să încep cu 3 motive pentru care să folosești produse naturale.
1.Eviți iritațiile-chimicalele și pigmenții artificiali din majoritatea cosmeticelor pot provoca roșeața, iritații sau erupții. Cosmeticele naturale lucrează împreună cu pielea ta, nu împotriva ei, acționează blând și o hidratează.
2.Nu au efecte secundare surpriză-parabenii sunt folosiți în multe produse cosmetice uzuale pentru a le extinde durata de viață la raft. Aceștia sunt produse sintetice care imită hormonii naturali ai corpului. De aceea, multă lume alege să se ferească de ei pentru siguranța sistemului endocrin.
3.Sunt blânde cu pielea pe termen lung-există și produse convenționale care fac exact ce promit.Totuși, folosirea pe termen lung a produselor pline de chimicale nu este cel mai sănătos lucru pentru pielea ta și poate duce la deteriorarea ei.
Dacă și tu adori și ești în căutare de produse 100% naturale pentru igiena ta am să-ți povestesc despre două produse pe care le iubesc de 10 ani….
Primul produs ….pasta de dinți….
De ce este importantă pasta de dinți și cum o alegem pe cea potrivită?
Într-adevăr pasta de dinți este un produs uzual, pe care mulți dintre noi îl cumpără aproape din reflex, și o folosim pentru că, știm că ajută la curățarea dinților și previne cariile sau alte afecțiuni ce pot surveni în funcționarea aparatului bucal.
Pasta de dinți este adesea cumpărată la întâmplare sau în funcție, de calitatea reclamelor care o promovează sau chiar de necesitatea imediată de a cumpăra mai repede un produs care s-a consumat și este nevoie să fie înlocuit.
Este esențial însă să acordăm atenția cuvenită alegerii unui produs de care depinde, în fond, sănătatea noastră și nu doar frumusețea zâmbetului care, în treacăt fie spus, își are și ea propria importanță.
În cavitatea bucală trăiesc câteva sute de tipuri de bacterii, iar numărul microorganismelor care ne afectează dantura este de ordinul sutelor de milioane, potrivit unui studiu făcut de Societatea Americana de Microbiologie în Journal of Clinical Microbiology.
Menținerea unei bune igiene orale este, astfel, ca un cadou pe care îl faci danturii și gingiilor tale, stării generale de bine a întregului organism.
Dinții sănătoși nu doar arată bine, ci au și un rol important pentru o alimentație și vorbire fără probleme. Pentru a preîntâmpina cele mai frecvente probleme stomatologice-cariile, gingivita, respirația urât mirositoare, tartrul și placa bacteriană, e bine să acordăm atenție câtorva aspecte importante.
Igiena orala nu e o misiune dificilă sau imposibilă. Din contră, este la îndemâna oricui și presupune câteva reguli de bază pe care le poate respecta cine dorește……
Cum se îngrijește corect dantura?
Un prim pas….periaj dentar
Este extrem de important, pentru a avea dinți sănătoși, să începem și să încheiem ziua cu periaj dentar. Specialiștii în igiena orală ne sfătuiesc să nu neglijăm sub nici o formă spălatul pe dinți seara, după ultima masă, înainte de culcare.
Poate nu te-ai gândit la legătura dintre hrana ta bogată în fructe și legume și menținerea sănătății orale.
Nu este un secret pentru nimeni că băuturile carbogazoase și cele bogate în zahăr contribuie la apariția cariilor, în timp ce cafeaua și țigările sunt responsabile pentru apariția petelor pe smalțul dinților. De aceea, pe lângă rutina zilnică de îngrijire a danturii, e recomandat să consumăm fructe și legume proaspete.
Știu că oferta pe piață este foarte variată însă vreau să observi diferența între ce folosești tu acum și ceea ce recomand eu….
Forever Bright Toothgel are o formulă delicată ce combină gel de aloe vera, propolis, despre care studii clinice au arătat că are un rol important în menținerea sănătății orale, având proprietăți antibacteriene și antiseptice, și menta pentru o aromă naturală și o dantură, sănătoasă.
Senzația de prospețime și curățenie te va însoți mult timp după ce ai terminat periajul dentar.
Iată beneficiile….
-calmează gingia
-nu conține fluoruri și nici substanțe de origine animală
-fără gluten
-formulă non-abrazivă deci nu zgârie smalțul dinților
-textură fină și gust mentolat plăcut, pentru o senzație plăcută de prospețime, ce durează.
-combinația optimă de aloe și propolis îi asigură putere sporită de protecția și curățare
-de mare ajutor în gingivite, paradontopii, afte bucale, candidoze bucale, după extracții dentare și operații buco-maxilo-faciale, leziuni purulente ale gingiei
-asigură controlul plăcii dentare-îndepărtarea tartrului, albirea dinților.
Personal consum multe legume, fructe si chiar dacă le spăl, cele care sunt tratate chimic, excesiv îmi produc imediat afte bucle….foarte repede îmi dispar folosind pasta de dinți seara și dimineața.
Grija și preocuparea de a oferi milioanelor de consumatori din întreaga lume produse de cea mai bună calitate au recompensat Forever Bright Toothgel cu prezența pe locul al doilea în top 10 cele mai bune paste de dinți pentru anul 2019.
Recomandată de experți, destinată întregii familii, preferată de vegetarieni, Forever Bright Toothgel satisface și cele mai prețioase cerințe.
Este alegerea perfectă-poți să nu mă crezi, însă, te rog, testează-pentru o dantură mai mult decât strălucitoare și senzația de prospețime de care te vei îndrăgosti și tu, cu siguranță, așa cum au făcut milioane de consumatori din întreaga lume!
Acum despre al doilea produs…..
Conform unui studiu britanic, femeile absorb anual aproximativ 2,3 kg de substanțe toxice prin intermediul produselor cosmetice pe care le folosesc în mod regulat. O femeie folosește zilnic cel puțin 12 produse cosmetice și de îngrijire corporală având, în medie, un aport zilnic de 175 de compuși chimici….wow!!!!….cât poate suporta corpul nostru…
Vrem să arătăm bine, să nu “întoarcem nasul’’ celor din jur și să ne simțim bine “în pielea noastră”.
Dar oare știm să alegem corect între deodorant și antiperspirant?
Sunt antiperspirantele și deodorantele sinonime?
În profida faptului că limbajul cotidian le utilizează ca sinonime, vorbim despre două categorii distincte.
Deodorantele sunt produse care doar maschează mirosul neplăcut al transpirației, fără a modifica procesul transpirației, în timp ce antiperspirantele au rolul de a bloca secreția glandelor sudoripare. Foarte multe antiperspirante conțin însă și parfumuri care le conferă proprietăți de deodorant.
Transpirația este rezultatul secreției glandelor sudoripare, ajutând vara la răcirea corpului și la eliminarea toxinelor din organism.
Deci este important să transpirăm …..cu toate că există instinctul să stopăm acest proces fiziologic….
În realitate, transpirația este inodoră. Mirosul neplăcut este cauzat de prezența de microorganisme în vecinătatea glandelor sudoripare….aceste bacterii modifică compoziția transpirației, ducând la producerea de substanțe cu miros dezagreabil. Aceasta este explicația pentru care igiena riguroasă corporală duce la dispariția mirosului neplăcut al transpirației.
Însă ce este bine să știm când alegem un deodorant/antiperspirant?
Una dintre substanțele cel mai des folosite în industria cosmetică este aluminiu.
Deși nenumăratele studii au arătat că această substanță poate cauza cancer, autoritățile medicale o consideră încă sigură pentru folosirea ei în alimentație, industria farmaceutică și cea cosmetică.
Într-un studiu publicat în Jurnalul de Biochimie anorganică se arată că au fost descoperite cote ridicate de aluminiu în fluide colectate la nivelul aureolelor.
Acumularea de ioni de aluminiu interferează cu celulele țesuturilor din sân cauzând inflamații, asociate de multe cu cancerul de sân.
Un nivel ridicat de aluminiu(precum și cadmium, plumb și alte substanțe) nu se află doar în antiperspirante, ci și în rujuri, relevă un studiu realizat la Universitatea Berkeley din California.
În viața oricăruia dintre noi, deodorantul sau antiperspirantul ocupă, sau ar trebui să ocupe, un loc fruntaș în topul produselor pentru igiena corporală. Însă, chiar dacă aplicarea lui este un gest cu care suntem familiarizați până la automatism, nu este lipsit de anumite pericole, de exemplu…..pot provoca….
Dermatita alergică de contact la deodorante/antiperspirante este cel mai frecvent rezultat al alergiei la parfumurile incluse în compoziția acestora, și mai rar la alte componente(aluminiu, conservanți).
Ea se poate manifesta inițial ca o simplă mâncărime sau senzație de disconfort local, ulterior adăugându-se eritem(roșeața), papule(mici umflături) sau vezicule(bășici) în locul unde a fost aplicat deodorantul/antiperspirantul. Cel mai des apare în zona axilei, însă pot fi afectate și alte zone, în funcție de modul de aplicare.
Esențial este să renunțați imediat la produsul sau produsele bănuite a fi indus erupția pielii, deoarece continuarea folosirii lor poate agrava dermatita și îngreuna vindecarea.
În unele cazuri este suficient să renunțați la produsul respectiv și să îl înlocuiți cu altul. Uneori însă, chiar după acest procedeu, alergia persistă, deoarece, anumite componente se regăsesc în structura majorității produselor de pe piață.
Fie că ai suferit sau nu vreodată de reacții alergice există câteva recomandări care pot diminua riscul dermatitelor alergice, iritante sau de orice fel de la dr. Mădălina Geanta, medic dermatolog….
–dușurile zilnice sunt un gest absolut necesar, la fel și folosirea săpunului sau gelului de duș-de preferat produsele care conțin agenți blânzi de spălare și care nu irită.
-vara este importantă hidratarea și evitarea consumului exagerat de băuturi alcoolice sau care conțin cafeină. Acestea au, pe lângă deshidratare, capacitatea de a stimula activitatea glandelor sudoripare.
–multe produse conțin alcool sau parabeni, care pot exercita o acțiune iritantă locală mai pronunțată. De aceea, persoanele cu pielea sensibilă le sunt recomandate produsele care nu au în compoziție aceste doua ingrediente.
–folosiți deodorante/antiperspirante care nu conțin parfumuri….așa probabilitatea unei alergii este mai mică.
–nu continuați aplicarea produsului suspect de la primele semne de iritație/alergie.
–dacă folosiți mai multe produse cosmetice, de exemplu, o cremă cu acțiune antiperspirantă, un deodorant și o cremă depilatoare, și remarcați apariția dermatitei, trebuie întreruptă aplicarea tuturor preparatelor până la vindecare. Ulterior, puteți încerca reintroducerea, însă separat, pentru a afla care este ,,vinovatul’’.
–alegerea deodorantelor 100% natural nu garantează protecția 100%, deoarece alergiile apar atât la ,,chimicale’’ cât și la substanțele natural. Însă, per total, rata alergiilor este mult mai redusă.
–dacă știți deja că sunteți alergică la anumite substanțe, obișnuiți să parcurgeți cu atenție lista ingredientelor atunci când cumpărați un produs. Dacă sunteți poli-alergică, poate fi utilă o listă cu substanțele pe care nu le tolerați. Unele substanțe au mai multe denumiri, aparent fără legătura între ele, motiv pentru care puțina muncă de documentare este binevenită.
Vin cu o recomandare….. Aloe-Ever-Shield-Deodorant-Stick.
De ce? Știu că sunt pe piață și alte deodorante naturale însă sunt puține FĂRĂ SĂRURI DE ALUMINIU
Sărurile de aluminiu blochează transpirația normală a glandelor sudoripare, atacând și intoxicând organismul.
…..și am scris mai sus că pot fi o cauză la cancer de sân, noduli axiali, mamari, iritații agresive.
Aloe-Ever-Shield-Deodorant-Stick, este un deodorant unisex, delicat, cu un miros discret, proaspăt, NU conține alcool, asigură o protecție eficientă, timp de 24 ore împotriva mirosului neplăcut al transpirației.
Poate fi aplicat după îmbăiere sau chiar imediat după epilare cu ceară fără a provoca usturime. Produsul se aplică ușor și NU pătează hainele.
Personal sunt foarte mulțumită și ambele fac parte din viața mea, a familiei și prietenilor de 10 ani.
Dacă aceste cuvinte scrise au adus un plus de valoare în viața ta, sunt bucuroasă și aș dori să ne cunoaștem dacă și tu adori produsele de calitate, originale și vrei să le aduci în viața ta.
Îți pot oferi informații suplimentare- 0761142178-Mariana Stănescu-din Craiova, am 56 de ani și de 10 ani promovez produse naturale pentru sănătate, frumusețe, îngrijire personală, fitness.
Mereu alături de cele care aleg diferit….
Mariana[/text_block]