Am lucrat multi ani într-o instituţie de stat, în poziţie de conducere. Nu am câştigat chiar atât de mulţi bani şi nu călătoream foarte mult din acest salariu, nu aşa cum mi-aş fi dorit. Aşa că m-am gândit să mai fac o afacere, să fac rost de un venit suplimentar. Şi atunci a apărut network marketing-ul în viaţa mea. Şi pentru că sunt economistă, am trecut imediat la calcule financiare. Conceptul de MLM nu a prezentat pentru mine o nelinişte, atâta timp cât balanţa – venituri minus cheltuieli – avea ca rezultat un profit.

Am pornit la drum, împreună cu soțul meu. Ne-am lovit şi de refuzuri, de nerăspunsul la telefon, dispariţia unora dintre prietenii noştrii din viaţa noastră, însă în loc să ne dezamăgim, ne-am ambiţionat. Într-un an de zile, fără să ne neglijăm job-urile, lucrând la fel de multe ore şi făcând în fiecare zi câteva ceva în direcţia dorită, am atins statutul de manageri în afacerea mea de network marketing. A fost o perioadă extraordinară, plină şi cu bune şi cu rele, am ajutat multe persoane să îşi atingă ţelurile, sunt recunoscătoare pentru toţi oamenii pe care i-am ajutat sa îşi recâştige timpul şi să îşi recreeze echilibrul în viaţă, însă cele mai valoroase lucruri le-am învăţat din eşecuri, atunci când prin atitudinea nepotrivită am pierdut oameni sau atunci când am înţeles că performanţa presupune efort continuu.

Dar am mai descoperit ceva fantastic –un  mediu de dezvoltare personală, care mi-a răsturnat toate credinţele mele de până atunci. Ce am aflat?

Că de MINE depinde tot ceea ce vreau să fac, şi nu de cei din jurul meu.

Wow!

Nu am crezut, pentru că la şcoală, serviciu, în copilărie nu mi s-a cultivat mentalitatea de învingător – totul se raporta la: ….nu pot să fac, pentru că guvernul este de vină / pentru că colegii nu mă ajută / pentru că oamenii sunt invidioşi şi nu îmi spun cum să fac / pentru că cei care reuşesc au pile sau înşeală / pentru că ei au părinţi bogaţi şi eu sunt săracă/ pentru că, pentru că, pentru că … infinite motive, în funcţie de nemulţumirea trăită.

Aşadar încrederea în mine, în puterea mea interioară ca SOLUŢIE, am dezvoltat-o prin citirea de carţi inspiraţionale scrise de oameni de succes, participarea la seminarii pe aceeaşi tema, mentorare cu oameni speciali sufletului meu, ascultarea live a poveştilor de succes.

Toţi povesteau că au reuşit pornind de la crezul că Dumnezeu ne-a creat din iubire şi că venirea în această lume este pentru a experimenta întâmplări pentru evoluţia noastră spirituală…..bucuria de a trăi în iubire şi armonie.

Nu există bine sau rău ci doar o situaţie care poate fi rezolvată, pentru că altfel nu apare în viaţa noastră. Nimic nu este întâmplător şi orice provocare are şi o soluţie, doar atitudinea pe care o alegem este diferită.

Aşa că, educarea minţii în spiritul “şi EU POT” este secretul care nu se dezvăluie aşa uşor în lumea în care trăim.

Am citit mai de mult o povestioară care mi-a plăcut mult şi pe care vreau să o împărtăşesc cu voi, ca să înţelegeţi ce comoară avem şi nu ştim de ea.

Erau odată nişte zeităţi care aveau oameni să le muncească pământurile, păşunile, livezile.

La un consiliu, zeii s-au sfătuit unde să ascundă puterea omului – voinţa lui, pentru a nu se trezi că oamenii se răscoală şi nu mai vor să muncească.

Unii spuneau să o ascundă în soare, alţii în apă sau în foc, dar unul dintre membrii a venit cu ideea salvatoare – să fie ascunsă în interiorul omului, pentru că acolo nu o să caute niciodată. De aceea, oamenii caută soluţii în exterior şi niciodată în interior.

Forţa gândului este uluitoare, pentru că poate crea realitatea pe care o vizualizăm cu emoţia reuşitei sau a eşecului – depinde ce  atitudine alegem să avem.

Ce vreau să se întâmple cu viaţa mea peste 10 ani?

Este o frământare care mă face  ca  în fiecare zi să ies din zona de confort pentru că schimbarea duce la evoluţia mea – dacă fac aceleaşi lucruri în fiecare zi, voi avea aceleaşi lucruri – iar eu îmi doresc să petrec timp de calitate cu familia mea, să călătoresc cu nepoţii şi copiii mei, în locuri unde nu am avut acces ca salariat bugetar.

Vreau să fiu cu oameni minunaţi cu care să construim o punte între vis şi realitate. Vreau să aduc în vieţile oamenilor momente unice de bucurie şi împlinire. Vreau să aduc valoare în vieţile tuturor celor care vor mai mult decât rutina serviciu – acasă -televizor şi a doua zi la fel.

Iar misiunea mea este foarte clară…dacă 28 ani am fost un salariat bugetar vreau încă 28 ani să ajut femei să devină antreprenori înainte de a renunța la visurile lor.