Dacă vrei să-ţi ridici afacerea ai nevoie de câteva ingrediente: să te promovezi pe tine însuţi şi propria afacere, să fii convingător, să fii abil să dezvolţi structura unei echipe.

Să începem cu tactici despre tine:

Pasiunea împreună cu mesajul transmis formează puterea de convingere. Ea se traduce prin a primi consimţământul din partea clientului tău în fiecare etapă parcursă. Secretul stă în a nu face presiuni – consimţământul se câştigă încetul cu încetul.

80% din decizii sunt luate pe considerente emoţionale şi doar 20% pe baza logicii. Studiile arată că abia după ce am luat o hotărâre pe bază emoţională revenim asupra ei şi o justificăm raţional.

Atitudinea pozitivă pe care o manifeşti în tot şi în toate îţi poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare duşman. Oamenii caută compania celor optimişti şi sunt atraşi de cei care radiază asemenea sentimente pozitive.

Hotărârea în acţiune este mai eficientă decât a fi genial, dar nehotărât. Eşti hotărât în acţiune atunci când eşti convins de calitatea produselor sau serviciilor pe care le oferă firma cu care lucrezi aşa că alege înţelept ceea ce vrei să promovezi.

Consistenţa presupune a acţiona regulat, pentru o perioadă lungă de timp, pentru a avea rezultate. Consistenţa duce la familiaritate, familiaritatea duce la încredere, iar încrederea la creşterea vânzărilor.

Încrederea este factorul cel mai important pentru care cineva cumpără sau face afaceri cu tine. Este greu de câştigat şi uşor de pierdut, aşa că fii foarte atent.

Răbdarea nu te lasă să schimbi planurile înainte de a analiza temeinic decizia de a schimba radical modul în care îţi conduci şi promovezi afacerea.

Implicarea este cireaşa de pe tort pentru că păstrarea legaturii cu clienţii, colaboratorii, sponsorii, membrii echipei tale vor duce la creşterea şi stabilitatea afacerii.

Toate aceste calităţi, cu iubire de sine,  pot fi dezvoltate şi ridicate la nivelul la care simţi că eşti mulţumit de tine.

Următorul pas este să identifici nevoile oamenilor pe care vrei să-i ajuţi ca să dezvolte afacerea.

Atunci când iau în calcul decizia de a intra în afacere, oamenii se întreabă “Dar eu ce câstig din asta?”

Şi pentru asta poţi întreba:

  • ce te împiedică, în viaţa personală, să devii un om de succes?
  • ce te ţine legat de situaţia actuală?
  • ce greutăţi ai în privinţa venitului tău actual?
  • ce viziune ai asupra viitorului tău actual?
  • ce te îngrijorează?
  • ce pot face ca să te ajut?
  • care este stilul tău de viaţă?

Răspunsul la aceste întrebări sunt nevoile persoanei din faţa ta căreia îi vorbeşti.

Atunci când participă la prima prezentare oamenii nu sunt neaparat interesaţi de produse, servicii sau oportunităţi. Ei sunt interesaţi în a-şi rezolva propriile probleme şi dacă ai soluţia pentru ei se vor implica în afacere.

Afilierea la o afacere este firesc să ofere:

-oportunităţi multiple de sporire a venitului, proporţional cu efortul depus.

-produse consumabile, de calitate deosebită pentru a avea mereu clienti.

-plan de marketing funcţional, generos, simplu de înţeles, fără retrogradări sau demotivări.

-stabilitate financiară, experienţă de minim 5 ani in domeniu, pentru a nu avea surpriza că dispare firma peste noapte.

-extindere în cât mai multe ţări pe glob pentru a dezvolta o afacere globală cu ajutorul instrumentelor on-line.

-afacerea să fie uşor copiabilă pentru a avea acces cât mai multe persoane care nu au studii de specialitate.

Având toate aceste avantaje te simți încrezător în prezentarea oportunității.

Învăţarea este un proces activ. Făcând lucruri, învăţăm. Doar cunoştinţele pe care le pui în practică rămîn în minte. Oamenii de afaceri încep cu visuri mari, dar de multe ori devin angajaţii propriilor companii. Ei nu înţeleg că afacerea însăşi este un produs şi, în loc să lucreze asupra  afacerii, lucreză în interiorul ei. Ce înseamna lucrul ăsta?

A lucra mai inteligent este mult mai profitabil decât a lucra mai intens. A construi stategii, a planifica afacerea este echivalent cu a lucra asupra afacerii. Investind timp şi energie în această direcţie vei ieşi din tranşee, din interiorul afacerii şi vei fi capabil să vezi ce se petrece în jurul tău, să te adaptezi la ceea ce se schimbă pe piaţă şi astfel să faci faţă concurenţei.

Eşti, în acelaşi timp, atât managerul, cât şi liderul afacerii tale.

Ca manager, te ocupi de tactici. Ai o misiune. Ai o hartă. Cunoşti drumul.

Ca lider, te ocupi de stategii. Ai o viziune. Ai un compas. Cunoşti direcţia.

Stategiile ţin de tine, de valorile personale pe care le-am descris mai sus, de experienţa ta şi de modul în care îţi vezi propiul viitor.

Nu trebuie să reinventezi roata ci doar să fii atent la cei care au reuşit înaintea ta şi acolo vei găsi pârghiile care se vor plia pe personalitatea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.