Teama nu își are locul nicăieri.

Suntem libere. Avem dreptul să încercăm. Să învățăm.

Ce crezi că ți se întâmplă dacă pierzi?

Pierzi și asta e.

Toți oamenii pierd. Mai bine să greșești și să înveți  decât să adormi într-o visare fără sens.
Greșelile reprezintă adevărata învățare. Poți să citești, să asculți la alții, mai bine ca din greșeli nu vei învăța niciodată.

Vei muri?

Cu siguranță nu. Vei fi de 3 ori mai câștigată decât dacă stai frumos la căldurică în casă. În zona de confort nimeni nu evoluează.

Acum 10 ani gândeam opusul….însă acum….pot să-ți spun….


Lasă-i pe ceilalți, nu-i judeca, indiferent că sunt membri ai familiei sau prieteni să facă cum știu ei mai bine.

Și tu de asemenea. Ei preferă să stea în casă, e alegerea lor.

Dacă citești aceste rânduri înseamnă că…..

Tu ai început să înțelegi că stând numai în casă nu ai cum să evoluezi.


Și ieși în lume. Te duci și alergi. Te duci la un suc, într-o cafenea, ceainărie, librărie, sală de sport, unde dorești. Te apuci să cunoști și să descoperi oameni, locuri. Ești încântată, te bucuri, faci greșeli și iar înveți. Îți faci prieteni, îi pierzi, cunoști alții și tot așa. Înveți mereu câte ceva nou și ești pe zi ce trece mai încântat.

Ești fericită pentru că ai făcut primul pas.


Dă-ți voie chiar acum să greșești, să încerci lucruri noi, să cunoști, să pierzi, să eșuezi și apoi să înveți lecții. Viața vrea să te învețe și ea știe foarte bine cum.

Tu vrei să te învețe? Sau preferi să mori doar cu ce știi până acum? Ea nu-ți dorește răul. Chiar dacă uneori are metodele ei mai dure de a-ți preda lecțiile, le face pentru că te iubește. Și te vrea un super-elevă.


Accepta acum să înveți și să încerci tot ce îți dorești. Acceptă toate provocările ce ți se ivesc în cale, toate eșecurile și privește totul cu bucurie și optimism.

Privește viața ca pe o abundență.

Indiferent sub ce forma o privești, viața înseamnă abundență și abundența te înconjoară de pretutindeni. Curajul stă ascuns în sufletul tău și te așteaptă să-l iei de mână și să te aventurezi.

Nu renunța la nimic din ce-ți dorești !

Fii surdă la tot ce auzi în jur! Tot ce auzi în jur sunt distrageri și capcane pe care viața ți le dă. Să vadă dacă ești curajoa

să să îți urmezi vocea interioara sau să te lași dusă de val.

Teama îți ucide atât sufletul, cât și corpul.  Ea te împiedică să evoluezi.

O lași?

Iubirea este opusul fricii. Când trăiești cu iubire, când te iubești pe tine NU ai frică de nimic. Să te iubești înseamnă să fii recunoscător, să apreciezi tot ce ți-a fost dat și să îți dorești tot ce poate fi mai bun pe lume.

Atât de multe am pierdut din cauză că m-am lăsat influențată de ” gura” altora și din faptul că mereu aveam impresia că ceea ce fac nu e bine. Mereu aveam aceasta teamă. Stătea în mine ascuns un potențial imens pe care îl îngropam zi de zi cu minciuni și temeri. Acel potențial pe care îl ai și tu și toți din țară și de pe Planeta asta.

Orice suflet de om are nevoie de iubire, de curaj, de provocare, de cunoaștere, de iertare, de recunoștință.

Teama nu își are locul în ADN-ul nostru.
Calitățile noastre nu sunt ura, invidia, teama, mânia, revolta, răutatea.
Ele sunt o transformare a sinelui nostru sublim și creativ.

De aceea, e important să îți recunoști acum toate sentimentele ca să îți dai seama unde este bine să lucrezi și ce să înlături din sufletul tău.

Fă curat acum și eliberează-te de tot ce e vechi și te nemulțumește. Ai tot dreptul să te bucuri de tot ce e mai frumos și meriți din plin să îți creezi o viață excepțională!

Fă primul pas! Nu există greșeală. Există doar învățare. Pune-ți toate temerile într-o barcă și dă-i drumul pe râu, să nu se mai întoarcă vreodată la tine.

Nu uita că orice greșeală înseamnă învățare, înseamnă o noua lecție, o nouă cărămidă în construcția castelului tău fabulos.

Învinge-ți acum orice fel de teama și pornește cu încredere pe drumul tău.

Care drum?

Care dorești tu…dacă citești aceste rânduri înseamnă că mă cunoști și în emailurile anterioare ți-am făcut o propunere care poate face o diferență în viața ta…..
Și reține: ” Nu există decât o singură greșeală: teama de a greși!”
Friedrich Hegel

M-aș bucura să aflu care este cea mai mare teamă a ta în momentul de față care te împiedică să faci primul pas?

Iubire și mult curaj!

Mariana

Leave a Reply

Your email address will not be published.