Deși subiectul nu mai este neapărat unul de noutate, întrucât a trecut ceva timp de când a apărut celebrul film Legea Atracției, sau cartea Secretul-Rhonda Byrne, îți recomand să analizezi articolul până la final.

Motivul pentru care îți fac aceasta recomandare este acela că informațiile prezentate se bazează pe studiu avansat de-a lungul multor ani de zile, iar modul de abordare este unul total diferit față de ceea ce ai cunoscut până în acest moment despre Legea Atracției.

Încă de la început pot să-ți spun că Legea Atracției nu este o simplă lege.

Este mai degrabă un cumul de 10 legi universale ale materializării pe carele voi detalia mai jos.

Însă pentru fiecare lege este ceva de spus și de aceea pentru a nu plictisi m-am gândit să împart această informație în doua părți….fiecare parte cu 5 legi….și astfel vei integra mai ușor informația….pentru că……

Legea Atracției are de fapt două componente:

 • o componentă spirituală;
 • o componentă științifică.

Dacă aplici doar componenta spirituală, vei deveni o visătoare cu ochii în soare.

Dacă aplici doar componenta științifică, nu adaugi putere spirituală la ceea ce îți dorești să atragi în plan fizic.

Dacă nu integrezi în procesul materializării ambele componente:

 • ori nu vei reuși să atragi ceea ce îți dorești;
 • ori vei atrage, dar pe termen scurt.

Cum funcționează de fapt Legea Atracției?

 • Legea Atracției 1/10 – Legea Gândirii Pozitive:

Ceea ce tu ești în prezent este rezultatul gândurilor și acțiunilor tale predominante din trecut.

Ceea ce tu vei fi în viitor, va fi rezultatul gândurilor și acțiunilor tale predominante din prezent.

În acest context, vorbim despre gânduri predominante și acțiuni repetate în mod frecvent. Adică, ceea ce faci zi de zi, luna de luna, an de an.

Legea Atracției, înseamnă că deja știi despre cele doua capcane ce te țin captivă în categoria celor care nu gândesc:

Capcana 1: Să urmezi ceea ce fac oamenii din jurul tău.

Capcana 2: Să îți trăiești viața în trecut.

 Acest mod de activitate mentală te va ține în trecut.

Și atunci, Legea Atracției va aduce în viața ta același tip de rezultate ca în trecut. Legea Atracției răspunde cu mare precizie gândurilor tale predominante.

Vrei o viziune cât mai completă cu privire la starea mentală de a trăi în trecut?

Atunci îți propun să mergem la plimbare cu mașina și să vedem cum se manifestă Legea Atracției.

Imaginează-ți că tu ești la volan. În timp ce conduci mașina, pentru a-ți menține starea de siguranța, va trebui să privești înainte.

Uneori mai tragi și câte o privire fugară în oglinda retrovizoare pentru a analiza ce se întâmpla în spatele mașinii.

Acum, imagineză-ți că în timp ce conduci mașina privești doar în oglinda retrovizoare. Ce crezi că se va întâmpla? Este destul de evident unde vei ajunge cu mașina după 30 sau 50 de metri. La fel este și în cazul tău: dacă privești prea mult în trecut, nu vei avea parte de un viitor. Legea Atracției îți va aduce în manifestare trecutul tău.

Prin urmare, atât succesul cât și eșecul depind de modul în care gândești.

William James, a concentrat acest adevăr într-o frază destul de sugestivă.

Iată ce spune:

„Suntem unde suntem și suntem ceea ce suntem, datorită gândurilor predominante care ne ocupă mintea”.

Persoanele care au decis să își schimbe gândirea, pur și simplu nu se mai uită la TV. Ele nu mai citesc ziare și nici informații negative pe internet. Nu se mai conectează cu oameni negativi. Cu alte cuvinte, se deconectează de orice sursă de informație negativă, astfel încât să minimizeze foarte mult influența mediului exterior asupra lor.

În același timp:

 • își direcționează gândirea către ceea ce vor să realizeze în viața lor;
 • se conectează cu oameni pozitivi;
 • citesc cărți motivaționale;
 • ascultă cd-uri cu strategii de succes;
 • își construiesc planuri de acțiune pe următorii ani;
 • urmează zilnic programe de modificare a subconștientului;
 • aplică principii și strategii de succes în viața lor.

Care crezi că este consecința acestui proces de focalizare pozitivă?

Răspunsul este absolut evident! În timp ce gândirea negativă devine din ce în ce mai mică, gândirea pozitivă devine din ce în ce mai mare.

 • Legea Atracției 2/10 – Legea Conștiinței:

Te ajută să îți dezvolți un nou set de convingeri pozitive care te aduc într-o stare de putere mentală.

Legea Atracției depinde de conștiința ta față de un anumit lucru, depinde de imaginea tabloului credinței tale! Credința este cea care îți determină conștiința. Poate suna un pic cam ambiguu, fiind și cea mai grea lege de înțeles și aplicat dintre toate cele 10 legi. Însă, imediat voi face claritate.

Conștiința se dezvoltă ca urmare a imaginilor mentale predominante care îți guvernează mintea de-a lungul vieții. Aceasta înseamnă că tu ești cea care și-a creat propria conștiință.

Prin urmare, tot tu ești cea care își poate modifica conștiința. Hai să facem și mai multa claritate cu privire la ideea de conștiință.

Să luam ca exemplu, ideea de bani.

Ce înseamnă conștiință în direcția banilor?

Varianta 1. Dacă nu ai bani și te analizezi din perspectiva a ceea ce ești în prezent, vei impregna în mintea ta și mai puternic conștiința sărăciei.

Varianta 2. Dacă nu ai bani, însă te analizezi din perspectiva a ceea ce ți-ai propus să devii vei impregna în mintea ta conștiința prosperității.

De-a lungul vieții, mintea ta a rulat milioane de gânduri referitoare la bani. Toate acele gânduri au generat în tine emoții. Ei bine, suma tuturor acelor gânduri și emoții, îți determină conștiința vizavi de bani. Este ca și cum ai picta un tablou, trebuie să pui culoare după culoare pentru a întregi imaginea tabloului. În acest caz este vorba de imaginea tabloului conștiinței tale, vizavi de bani.

Ai prins ideea? Credința spre un anumit lucru îți cristalizează conștiința, iar aceasta face ca Legea Atracției să își manifeste puterea în viața ta.

Similar este și pentru fericire, prosperitate, imagine de sine și alte aspecte importante ale vieții tale.

 • Legea Atracției 3/10 – Legea Atracției:

Te ajută să controlezi la nivel științific procesul prin care atragi în viața ta oameni, evenimente, oportunități, circumstanțe, etc.

Legea Atracției spune: tu ești asemenea unui magnet care atrage exact ceea ce simți în mod predominant.

Exista trei componente fundamentale care constituie elementele forței de atracție: Gândul – Starea Emoțională – Materializarea.

Componenta 1. Gândul (pozitiv sau negativ)

Știi deja de la prima lege despre legătura dintre gândurile tale și felul în care se manifestă Legea Atracției.

Acum însă, vom trece la un nivel mai avansat de analiză a gândurilor.

De fiecare dată când emiți un gând, în Univers are loc procesul de rezonanță al gândului tău, cu gânduri asemănătoare.

Probabil ai mai auzit expresia: cei ce se aseamană se adună. Așa și este, dar de ce se adună? Pentru ca ei gândesc cam la fel, ei emit vibrații asemănătoare care generează fenomene de rezonanță. 

Componenta 2. Starea Emoțională

Starea emoțională este cea care te anunță cât de bine ești orientată în raport cu ceea ce îți dorești. Este vorba despre energia din spatele gândului, care face ca Legea Atracției să-ți manifeste forța de atracție.

 • O stare emoțională pozitivă te anunță că ești bine orientată în raport cu ceea ce tu îți dorești. Și atunci, Legea Atracției îți aduce în manifestare ceea ce tu îți dorești.
 • O stare emoțională negativă te anunță că ești rău orientat în raport cu ceea ce îți dorești. Și atunci, Legea Atracției îți aduce în manifestare ceea ce nu îți dorești.

Componenta 3. Materializarea

Materializarea este de fapt un rezultat datorat proceselor de rezonanță. Procesul este pur științific. Ceea ce tu simți în mod predominant, se materializează în viața ta. Secretul acestei etape: trebuie să menții activă starea emoțională corespunzătoare la ceea ce îți dorești, până în momentul materializării.

Ceea ce trebuie să faci este să adaugi în mod continuu încărcătura emoțională vizavi de ceea ce îți dorești. În caz contrar, vei întrerupe procesul materializării, întrucât ai generat forța de atracție, practic ai agățat la nivel vibrațional ceea ce îți dorești, dar nu ai menținut activă această forță, care să materializeze în plan fizic obiectul dorinței tale. Pentru ca Legea Atracției să se manifeste, este necesar să menții activă forța care a generat-o. Exemplu: dacă arunci mingea în perete, aceasta se întoarce către tine. Însă mingea va ajunge la tine doar dacă nu ai părăsit locul din care ai aruncat.

 • Legea Atracției 4/10 – Legea Rezistenței Minime:

Legea rezistenței minime se referă la a reduce la minim lupta pe care o duci cu viața, cu ceea ce te nu îți place. Când nu opui rezistenta, viteza ta de înaintare către ceea ce îți dorești este maximă.

Dacă omul obișnuit are convingerea că viața este o luptă, atunci apare o întrebare absolut firească: cine îi este adversarul? El nu are practic niciun adversar! Și atunci împotriva cui luptă? Împotriva cui opune atât de multă rezistență la viață? Răspunsul este unul singur: împotriva lui. Omul obișnuit își generează pagube psihice și emoționale fără să conștientizeze asta.

Dacă mintea ta operează din aceasta poziție, a luptei, vei crea practic condițiile prin care Legea Atracției să îți aducă și mai multă luptă. Vei atrage persoane, evenimente și circumstanțe, prin care lupta să își facă loc în viața ta. Și pe măsură ce își face loc, convingerile tale referitoare la faptul că viața este o lupta, devin mai puternice. Și atunci vei percepe realitatea prin intermediul acestui mecanism, al luptei.

Pentru a ieși din aceasta capcană, trebuie să aduci pacea în mintea ta și în inima ta, trebuie să treci din faza de ”a reacționa” în faza de ”a acționa”. Scopul nu este de a opune rezistență cât mai mare la ceea ce nu îți place, deoarece în acest mod activezi vibrația gândului a ceea ce nu vrei. Scopul este de a opune rezistența minimă. Și atunci Legea Atracției își va manifesta efectul cu viteză maximă.

 • Legea Atracției 5/10 – Legea Vizualizării:

Te ajută să-ți impregnezi puternic în subconștient, imaginile a ceea ce îți dorești să atragi în viața ta.

Exercițiu eficient de vizualizare:

Etapa 1: Închide ochii și fixează-ți mental în camera un punct pe care îl asociezi cu momentul prezent.

Etapa 2: Fixează-ți mental un alt punct pe care îl asociezi cu momentul din viitor, când tu deja ai obținut ceea ce vrei. Fixează-ți mental și emoțional, în acest punct ceea ce vrei să atragi prin Legea Atracției.

Etapa 3: Trasează mental o linie între cele doua puncte pe care o vom denumi linia timpului.

Etapa 4: Mai departe, este necesar să reduci acea linie la un punct, în care momentul din viitor și momentul prezent se identifică. Acestea devin un singur moment, astfel încât stările emoționale aferente celor două momente de timp să se confunde și ele.

Mental tragi imaginea emoționala din viitor în momentul prezent și te identifici cu aceasta stare. Menține această stare emoționala pe tot parcursul vizualizării, identifică-te cu ea.

Acesta este procesul corect de vizualizare asociată, în care tu trăiești momentul din viitor cu intensitate maximă, dar în momentul prezent, în ACUM. Tu devii practic “acel moment” în care trăiești bucuria “acum” și ”aici”.

Fără o vizualizare corecta, mintea ta nu vede clar ceea ce vrei să atragi.

Și mă opresc aici….așa cum am scris la început îmi doresc ca aceste legi să fie integrate foarte bine, înțelese pentru că ele ne conduc viața chiar dacă nu credem….

Voi continua cu încă 5 legi foarte curând…..până atunci….dacă acest material a adus un plus de valoare în viața ta, m-aș bucura să ne cunoaștem mai bine și să aflu mai multe lucruri despre tine, mai ales dacă ești în căutarea unei soluții în viața ta acum și simți că te-aș putea ajuta. Știu că internetul este înșelător, însă vreau să te asigur că sunt o persoană în carne și oase sinceră și dornică să te ajute să îți atingi potențialul și obiectivele propuse în această viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published.