Ești blocat în aceleași rutine vechi care te-au oprit la un nivel mediocru? 

Iată cum poți porni “Efectul Domino” al schimbării.

Speranța este principiul de bază pentru toate schimbările.

Oamenii se schimbă pentru că au speranțe.

Dacă tu nu ai avea speranțe te-ai schimba?

Ești responsabil pentru schimbările pe care le faci în viață. Vestea bună este că poți să-ți schimbi viața dacă vrei cu adevărat. Poți să o îmbunătătești și să o faci mai interesantă.

Totul pornește cu modul în care gândești. Ți-am mai spus asta și cu alte ocazii…

Așadar,ești gata?

Te voi purta printr-un plan de 6 pași care să te ajute să atingi schimbări importante.

Pasul 1: Când îți schimbi gândirea îți schimbi credințele.

O schimbare începe cu mintea! Credințele nu sunt altceva decât efectul unui gând repetat atât de mult încât ai început să-l crezi – amintește-ți asta întotdeauna!

Ce crezi și îți imaginezi este o colecție de gânduri care se transformă într-o convingere.

Când împarți procesul gândirii într-un număr gestionabil de pași poți să reduci riscul perceput în cazul în care te afli în fața unei schimbări.

Pasul 2: Când îți schimbi credințele îți schimbi așteptările.

Credința este cunoașterea că putem face ceva. Este acel sentiment interior că ceea ce intreprindem duce la îndeplinire. În credința există putere…ochii noștri sunt deschiși, oportunitățile devin clare, viziunile noastre devin realitate. 

Suntem conduși de credințele noastre. 

Dacă credem că putem un lucru sau că nu-l putem – oricare dintre aceste credințe este percepută ca adevarată pentru noi.

Pasul 3: Când îți schimbi așteptările îți schimbi atitudinea

Așteptările noastre ne determină atitudinea.

Majoritatea oamenilor sunt obișnuiți cu mediocritatea. Sunt obișnuiți cu “the second best”, adică a fi al doilea după cel mai bun. Aud deseori oameni spunând “Așa mi-e dat”. Oare este adevărat sau una dintre credințele lor vociferează? Nelson Boswell zicea: “Primul și cel mai important pas către success este să ne așteptăm că reușim.”

Pasul 4: Când îți schimbi atitudinea îți schimbi comportamentul

Când atitudinea noastă începe să se schimbe, când devenim implicați în ceva, comportamentul nostru se schimbă. Motivul pentru care trebuie să facem schimbări personale este că nu putem să luam oamenii de lângă noi într-o “călătorie” pe care noi nu am făcut-o.

Pasul 5: Când îți schimbi comportamentul îți schimbi modul în care acționezi.

Majoritatea oamenilor preferă să traiască cu probleme vechi în loc să găsească soluții noi.

Preferăm să ne simțim confortabil în loc să facem ceva pentru mai bine. Preferăm să rămânem în rutina decât să facem schimbări. Chiar și când știm că schimbările vor fi mai bune pentru noi nu le facem pentru că simțim greutate la ideea de a face acea schimbare. Până când nu ne facem curaj și nu ne obișnuim să trăim și cu lucruri care nu sunt tocmai confortabile nu vom obține ceva mai bun.

Pasul 6: Când îți schimbi modul în care acționezi îți schimbi viața.

Este mai ușor să transformi greșeala în succes decât scuza în posibilitate.

O persoană poate face ceva greșit dar, întorcându-se să vadă în ce a constat greșeala, o poate transforma în succes. 

Vreau să-ți spun un lucru…o persoană care găsește scuze pentru toate nu va reuși cu adevarat niciodată. 

Sigur cunoști oameni care găsesc scuze pentru orice – scuze pentru: ce nu pot să facă, de ce nu ar trebui să facă, de ce nu au făcut, de ce nu trebuie, de ce nu vor face, etc.

Când vii cu scuze asupra a ceea ce faci, a locului/poziției în care te afli și permiți tot felul de excepții nu-și poți atinge potențialul.

 Este imposibil să transformi scuzele în posibilități!

Viața ne surprinde din când în când, adăugând o nouă răscruce în calea noastră. Uneori suntem pregătiți pentru asta, dar de cele mai multe ori nu știm când o sa fim puși în fața unei schimbări esențiale.

Pentru că data viitoare să fii mai pregătită, uită-te după acești indicatori care-ți spun că viața ta așa cum o știi urmează să se schimbe radical.

Unele relații se sfârșesc

E greu să te vezi nevoită să scoți pe cineva din viața ta. Și mai greu e când altcineva decide să te scoată din viața lui. E multă durere în ambele scenarii, dar uneori acest lucru e necesar. Când relațiile se termină, acest lucru poate să însemne că la nivel subconștient ai luat decizia de a-și schimba viața în ceva mai bun. De a te schimba pe tine într-o versiune mai bună. Te dezvolți iar acest lucru înseamnă că nu toată lumea mai poate să fie lângă tine. Când tu te schimbi, întreaga lume din jurul tău se schimbă. Deci dacă în ultima perioadă ai decis să renunți la unii oameni din viața ta, e momentul să te pregătești pentru o schimbare vitală.

Universul îți trimite mesaje

Universul ( Dumnezeu sau în ce crezi tu) muncește asiduu pentru a te pune pe calea pe care este firesc să fii. Cu cât te apropii mai mult, cu atât încearcă mai abitir să comunice cu tine astfel încât să nu-ți iei ochii de la direcția pe care trebuie să o urmezi. Dacă spui sau vezi același număr sau aceeași combinație de numere din ce în ce mai des, cel mai probabil universul vrea să-și transmită un mesaj.

Aceste mesaje sunt trimise în moduri diferite și variate.

Pot lua forma anumitor întămplări recurente, precum faptul că te tot întâlnești în mod repetat cu o anumită persoană sau primesti mesaje asemănătoare din părți diferite.

Când universul se dă peste cap să se asigure că înțelegi ceva, e bine să-l asculți pentru că ce are să-ți spună te va ajuta să alegi calea corectă în viață.

Ciclul tău de somn e diferit

De obicei, somnul nostru suferă atunci când suntem stresați, anxioși sau suprasolicitați. Odihna devine întreruptă și e adesea însoțită de vise și coșmaruri extrem de complexe, care te obosesc și mai tare.

Dacă brusc poți să dormi bine, suficient și regulat, înseamnă că au loc schimbări pozitive în viața ta. Ești mai puțin predispusă la a te lăsă copleșită de presiunile de zi cu zi și ți-ai găsit în sfârșit echilibrul.

Acest lucru aduce cu sine o mulțime de alte schimbări la care nu te-ai fi gândit.

Simți că ceva nu e în regulă.

Simți că alegerile pe care le faci și munca pe care o depui sunt diferite față de ce-și dorește sufletul tău și nu sunt aliniate cu planurile universului pentru tine.

Oamenii se blochează adesea într-o rutina din care le este greu sa mai scape. Nu sunt acolo unde trebuie sa fie și singurul mod de a scapă din blocaj e să fie pregătiți să lupte pentru asta.

Viața îți va da o mână de ajutor, dar doar dacă faci tu primul pas. Când aștepți cu nerăbdare o schimbare și simți că ești pregătită pentru ea, ceva mare urmează să se întâmple.

Știi că modul cum gândești trebuie să se schimbe

Înțelegi că modul cum obișnuiai să privești lucrurile nu te ajută să traiești viața pe care ți-o dorești.

Ești pregătită să-ți modelezi gândirea astfel încât să se alinieze cu lucrurile pe care le dorești de la viață?

Ca să te schimbi, trebuie în primul rând să schimbi modul cum privești lumea. Dacă te ții cu dinții de credințe vechi, nu te vei putea deschide în fața unor idei noi, care te pot ajuta să profiți de tot potențialul tău.

Vei continua să fii cel mai mare obstacol al tău.

Vrei să pui lucrurile în ordine

Când ești gata să începi să trăiești în prezent, vrei să te asiguri că totul este în ordine în jurul tău. Vrei să rezolvi toate problemele care te-au stresat timp de ani de zile, care au părut mereu prea grele pentru a fi descifrate.

Găsești curajul și voința care au fost mereu în tine. Singura diferență e ca acum ești în sfârșit suficient de puternică pentru a profita de aceste resurse.

Acest proces te ajută să nu ai regrete care te țin blocată în trecut, mai ales că un viitor luminos și frumos te așteaptă.

Îți exprimi brusc emoțiile

Vor fi momente când te vei simți copleșită de forța emoțiilor tale. Fie că e vorba de bucurie, tristețe sau orice altceva, toate emoțiile tale vor părea brusc mult mai puternice decât erau înainte.

Nu ignora această schimbare care are loc în mintea ta.

Asta înseamnă că e timpul să încetezi să le mai ții în tine. Pentru că altfel vei ajunge să le hrănești chiar și pe cele de care ar trebui să scapi.

Lasă-le să iasă la suprafață.

Greutatea lor te împiedică să fii fericită și sinceră cu cei din jur, dar mai ales cu tine.

 Îmbrățisează schimbările care au loc în sufletul tău.

Asta înseamnă evoluția ta ca om, care ai venit în această lume cu o misiune și este firesc să o duci TU la sfârșit.

Să auzim de bine!,

Cu drag, Mariana Stănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.