
9 obiceiuri pentru a fi un antreprenor foarte bun

Toţi facem acest lucru, doar că unii preferă să se mulţumească doar cu un salariu, ceea ce nu este deloc un lucru rău, dar se poate şi mai bine. Dar eu nu despre categoria de “bun” antreprenor vreau sa vorbesc.
Ce crezi că face diferența dintre un antreprenor bun și unul foarte bun?
Din punctul meu de vedere ceea ce determină rezultatele pe care le avem zilnic, în orice activitate pe care o întreprindem, sunt obiceiurile noastre, obiceiuri ce pot fi foarte bune sau mai puţin bune.
Am crezut că dacă am fost director financiar 16 ani, să devin antreprenor este foarte simplu….dar nu a fost deloc așa…. schimbarea mentalității de salariat bugetar în atitudine de antreprenor a fost provocatoare. Aveam nevoie de abilități noi…spirit independent, creativitate, gândire pozitivă, capacitatea de a lua decizii singură , nu în contextul impus de activitatea bugetară, riscuri….
Eram acel economist cu nasul în documente care saluta pe cei care intrau în birou cu ochii în calculator….eram zero la relaționare….
Așa că am început o călătorie transformațională….
Iată CÂTEVA OBICEIURI care m-au ajutat pe mine în călătoria antreprenoriatului !:
[/text_block]

1.Identifică zilnic o nevoie şi o soluţie


O dată pe săptămână strânge toate nevoile şi soluţiile, analizează-le, caută informaţii despre domeniile şi activităţile necesare şi vezi ce soluţie te-ar pasiona (pasiunea în ceea ce faci este vitală) să transpui în realitate.
O dată pe lună ( timp în care va avea loc o “digestie mentală ”, o să îţi vină şi alte idei şi momente de inspiraţie ) fă o analiză amplă a tuturor nevoilor şi solutiilor. Decide dacă asta este ceea ce îţi doreşti să faci şi dacă ai momentan resursele necesare pentru a implementa sau cum poţi face rost de acestea.
Repetând acest procedeu vei dobândi abilitatea de a găsii beneficii pentru oameni şi cu timpul vei fi bombardat de idei şi oportunităţi de afaceri, iar dintre acestea câteva te vor pasiona şi ţi se vor potrivi foarte bine.[/text_block]

2. Dedică din ce în ce mai mult timp, efort şi bani afacerii tale


Oferă timp şi efort, fie că porneşti de la 10 min / zi , analizând doar ce nevoi există pe piaţă şi care sunt activităţile ce te-ar pasiona, fie alocând mai multe ore pe zi, când efectiv derulezi afacerea. Oferă bani afacerii tale, pune bani deoparte pentru a putea începe, astfel va dispărea scuza “Nu am bani !“.
Poate acum îmi vei spune că nu ai de unde să aloci aceste lucruri, poate ai un job full time, poate încă urmezi o facultate sau poate te descurci greu cu banii.
Este alegerea ta, însă un lucru e cert, dacă te vei afla în situaţia de a fi confortabil cu câţi bani câştigi, şansele de a-ţi deschide o afacere care să şi facă profit sunt relativ mici.
În schimb dacă simţi nevoia de a câştiga bani extra şi singura soluţie ar fi să îţi deschizi un business ( reducând jobul la mai puţine ore sau renunţând la el ) şansele tale de a crea un business proftabil cresc destul de mult, pentru că îţi creste motivaţia şi în situaţii critice creierul va fi alături de tine şi nu te va mai sabota, ajutandu-te să găseşti soluţii.
Lucrurile nu se vor întâmpla dintr-o dată miraculos şi de la sine ci le vei face tu să se întâmple, chiar dacă vei începe cu puţin.[/text_block]

3. Tratează totul ca pe o investiţie

Spre exemplu: dacă îţi doreşti o excursie, are avantajul că îţi da o stare de bine şi te relaxează pe termen scurt, dar e posibil să nu mai ai capital pentru a-ţi crea website-ul propriei tale afaceri ceea ce va face să îţi amâni lansarea afacerii dacă aceasta este dependentă de un website.
Faptul că amâni deschiderea afacerii te poate demoraliza pe termen lung, chiar dacă pe termen scurt ai o stare de bine datorată excursiei. Acelaşi lucru se întâmpla când decidem să alocăm timp şi efort anumitor activităţi, este foarte posibil ca o parte din ele să fie mai puţin importante.[/text_block]

4. Învaţă să comunici şi să te conectezi cu oamenii


Socializează cât mai mult, mergi la evenimente de networking în fiecare lună. Te va ajuta în a-ţi găsi partenerii potriviţi şi clienţii. Foarte important, învaţă cum să îi menţi alături de tine pe termen lung.[/text_block]

5. Informează-te,educă-te şi dezvoltă-ţi abilităţile continuu

Spre exemplu, una din abilităţile esenţiale pentru un antreprenor este aceea de a vinde. Toţi avem abilitatea de a vinde ( gândeşte-te cum îi convingeai pe părinţi să îţi cumpere ceva sau cum ţi-ai atras prietenul, prietena ), doar că trebuie să o dezvoltăm prin practică şi educaţie.
În acelaşi timp, fi la curent cu evoluţiile din mediul de afaceri, poate cineva a găsit soluţii mai eficiente decât tine şi te poţi inspira din ele. Una dintre cele mai mari pierderi financiare de care îmi aduc aminte este cea în care Federal Express a investit 300 mil $ în faxuri, iar imediat preţul acestora a scăzut şi companiile puteau să îşi cumpere propriile faxuri fără să mai apeleze la FedEx. Imediat după a apărut şi tehnologia “email-urilor”.[/text_block]


Antreprenorii sunt persoanele ce ies constant din zona lor de confort. Deoarece o afacere nu va creste, dacă tu ca şi conducător al acesteia nu vei creşte continuu, pentru a creşte trebuie să îţi depăşeşti limitele.
Depășindu-ţi o limitare vei constata că îţi poţi depăşi şi altele (poate chiar cele din afacerea ta) şi vei avansa ca şi nivel de conştientizare, apropriindu-te tot mai mult de a realiza că practic avem capacitatea să îndeplinim tot ceea ce ne propunem.
De multe ori, necunoscutul este tratat ca fiind un factor negativ, însă acesta este foarte benefic, dacă se descoperă treptat, astfel încât să înveți din fiecare lecție pe care ti-o oferă, să fii pregătit pentru experiențe cat mai diversificate și complexe.[/text_block]

Totodată, când îţi propui ceva şi nu îl faci, îţi scade încrederea în tine şi data viitoare când îţi propui ceva, subconştientul te poate sabota şi îţi dai seama că îţi scapă şansele printre degete.[/text_block]

8. Controlează-ţi gândurile, pentru că ele ne determină viaţa


Porneşte în minte cu gândul că vei reuşi!
De fiecare dată când vei spune “încerc să fac asta” schimbă cu “ voi face asta “ , “ este imposibil “ în “ Cum aş putea să fac să fie posibil “, “ Nu am bani “ în “ Cum aş putea să fac rost de bani ?”.
De asemenea, foloseşte principiul vizualizării. Vizualizează zilnic afacerea ta la nivelul la care îţi doreşti să ajungă şi cât de împlinită va fi viaţa ta. Acest lucru îţi va da energie pentru muncă şi claritatea în a lua decizii cât mai reuşite.
În plus, petrece câteva minute pe zi doar tu cu tine şi analizează-te, încurajează-te şi menţine controlul vieţii tale.
Subconștientul este precum o bancă: tu depui sugestiile, iar ea îți oferă, ca dobândă, realitatea conformă cu acele sugestii.
Sugestiile pe care le oferim subconștientului nu sunt altceva decât gândurile și cuvintele pe care ni le spunem în fiecare zi. Și totuși există și o altă modalitate prin care putem influența subconștientul?
Da!
VIZUALIZAREA CREATIVĂ este o metodă de concentrare a gândurilor, a imaginației și a imaginilor mentale pentru a construi și a atrage ceea ce ne dorim, dar și pentru a aduce schimbări pozitive în viața noastră.
Creativitatea duce la înlăturarea convingerilor limitative, la generarea imaginilor mentale, dar și la menținerea acestora în mintea noastră.
Egiptenii foloseau vizualizarea, mai ales, pentru vindecări fizice. Ei credeau că boala se vindecă prin vizualizarea unei sănătăţi perfecte şi prin susţinerea în minte a acestei imagini.
Vizualizarea se referă la procesul de evocare și repetare a amintirilor și implică TOATE simțurile: vizual, auditiv, olfactiv, tactil și gustativ.
Astfel, imaginile mentale se transformă în experiențe mentale.
De exemplu dacă îți dorești o mașină nouă, nu numai că îți imaginezi cum arată mașina în exterior, ci te imaginezi cum intri în ea, ba chiar cum o conduci și cum se aude motorul atunci când o conduci.
O vizualizare cât mai realistă și cu implicarea a cât mai multor simțuri, te va ajuta să atingi orice scop. [/text_block]

9. Fii perseverentă şi transformă-ţi obstacolele în avantaje

Ca antreprenor, ești cel mai bun prieten și cel mai rău dușman al tău.
Majoritatea antreprenorilor s-au lovit de esec, insa, asta nu i-a oprit să își urmeze visul și să își clădeasca business-ul dorit.
Genul de persoane care se plâng și văd mereu partea goala a paharului au mult mai puține șanse de a cunoaște succesul. O atitudine plângăcioasă te ține departe de oportunități și creează în jurul tău o aura ce respinge potențialii parteneri sau investitori. În cazul în care te lovești de o problema, este firesc să o rezolvi nu sa te lași copleșit de ea.
Privește obstacolul ca o provocare, care dacă a venit sigur are și o soluție.
Este normal să existe obstacole, trebuie să conştientizăm că orice lucru are un preţ, pentru a primii ceva , va trebui să dai ceva înapoi, este o lege puternică a Universului, denumită Legea Compensaţiei.
Astfel, este normal să depui efort pentru a-ți îndeplini visurile, este normal să existe “obstacole“, dar prin natura ta de fiinţă superioară ai capacitatea de a trece peste ele.
Uitandu-mă în urmă, dacă nu eram pusă în situaţia de a fi într-o criză financiară în familie, foarte probabil acum nu aş fi fost antreprenor.
Acestea sunt o parte din obiceiurile unui antreprenor cu rezultate bune, care pe mine m-au ajutat şi mă ajuta în continuare. Cu siguranţă mai sunt şi altele pe care dacă le cunoşti, te rog să le împărtăşeşti cu noi într-un comentariu, sunt curioasă să văd şi perspectiva ta.
Daca am fost 28 ani un salariat bugetar îmi doresc ca urmatorii 28 de ani să ajut femei sa devină antreprenor înainte de a renunța la visele lor … ofer locul şoferului într-o mașina turbo iar eu voi fi un GPS care va arăta un drum necunoscut ție dar bătătorit de mine.
Dacă acest material a adus un plus de valoare în viața ta, m-aș bucura să ne cunoaștem mai bine și să aflu mai multe lucruri despre tine.
Știu că internetul este înșelător, însă vreau să te asigur că sunt o persoană în carne și oase sinceră și dornică să te ajute să îți atingi potențialul și obiectivele propuse în această viață.
Mereu alături de tine!
Mariana
[/text_block]