Corp-minte-echilibru intern

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Nu este o lecţie de  ANATOMIE ci sunt informaţii simple pentru a înţelege cum putem să avem grijă de corpul nostru…dacă îl cunoaştem doar un pic….

Eu personal, nu conştientizam că sănătatea mea depinde şi de sistemul limfatic…îmi spuneam despre imunitate, detoxifiere, un sânge purtător de vitamine şi minerale…..aşa că poate informaţiile care vor urma, vor fi şi pentru tine utile…..

Când sistemul limfatic nu mai funcţionează corect, organismul nostru nu poate să elimine toxinele.

El luptă contra virozelor şi bacteriilor şi reglează cantitatea de fluide din ţesuturi. Pentru a funcţiona la capacitate maximă, lichidul limfatic trebuie pus în mișcare.

Acest sistem conţine un fluid aproape limpede, denumit limfă, care circulă în organism prin vase limfatice de dimensiuni diferite. Distruge şi îndepărtează „invadatorii” precum virusurile şi bacteriile din organism. Este o componentă importantă a sistemului nostru natural de apărare – sistemul imunitar – şi ne ajută să luptăm împotriva infecţiilor.

Sistemul limfatic ajută la transportul celulelor, proteinelor, nutrienţilor şi produşilor de degradare în organism. Mai precis, transportă celule sangvine albe, inclusiv acel tip special de celule albe care se numesc limfocite.

Sistemul limfatic este cel care „mătură” deşeurile de la nivelul ţesuturilor, care colectează şi distruge toxinele, bacteriile, celulele anormale din corp şi care transportă celulele imunitare în zonele unde este nevoie de ele.

Sistemul limfatic nu este un circuit închis, el transportă și filtrează circa 20 de litri de sânge pe zi, reciclând practic plasma din sânge. Dintr-o medie de 20 de litri de sânge filtrat zilnic, aproximativ 17 litri de sânge se reîntorc în vasele de sânge, iar restul de 3 litri sunt transportați de sistemul limfatic pentru filtrare continuă, pentru ca ulterior sa se reîntoarca tot în sânge.

Cum ne punem limfa în mişcare?

1.Respiraţia adâncă

Din diafragmă! Este un bun mod de a pune limfa în mişcare. Inspiraţi uşor şi adânc împingând burta afară, iar apoi expiraţi la fel de încet, lăsând în mod natural aerul să iasă afară complet.

60% dintre nodurile limfatice se află chiar sub diafragmă.

2.Mersul pe jos….îl transpunem în ce poţi…

Pune în mişcare sistemul limfatic. Mai ales mersul grăbit. De fapt, orice mişcare antrenează limfa, inclusiv râsul…..acum poţi descărca de pe tefefon înregistrări gratuite cu mişcare în cameră…pentru toate vârstele.

3.Masajul

Masați-vă zonele prin care circulă limfa. Cele mai importante noduri: la gât în zona claviculei, pe brațe și pe picioare. Masajul trebuie să fie blând, dar ferm. Vă ajută și un burețel sau o lufă. Alternați apa la duș: caldă/rece.

4.Uleiul de ricin

Se aplică pe partea inferioară a abdomenului şi /sau pe ficat. Dacă puneţi deasupra o sticlă cu apă caldă, efectul se înteţeşte. Compresa cu ulei de ricin se ţine toată noaptea. Dintre plantele care ajută sistemul imunitar, deci, implicit, limfa, cea mai cunoscută este echinaceea. Mai sunt indicate şi extractul de sâmburi de grapefruit sau de sâmburi de struguri, ceaiurile de gheara-mâţei cu ghimbir, fructele de pădure.

5.Dieta sănătoasă

Este cea care ajută la întărirea sistemului limfatic. Peştele, alimentele bogate în fibre precum fructele şi legumele proaspete ajută sistemul slăbit. Trebuie să mâncăm alimente bogate în vitaminele A, B, C, E şi K. Şi mineralele sprijină sistemul limfatic: zincul, fierul, cuprul, seleniul şi manganul. Acizii graşi Omega 3 (carne, lactate, peşte) au rol pozitiv în activarea limfei.

Dăunătoare limfei sunt toate alimentele procesate, metalele toxice (cadmiu, plumb, mercur), pesticidele (sulfiţii).

Pentru o suplimentare a unei alimentati deficitare din motive diverse-nu ai timp pentru pregatirea meselor, nu îţi place să consumi alimente cu omega,fibre-poţi folosi suplimente de calitate pentru un plus de vitamine, minerale, enzime, probiotice.

Menţinerea unei greutăţi optime şi nivelul scăzut al colesterolului ajută la o bună circulaţie a limfei.

Atenție și la:

Ganglionii, cuib pentru cancer.

În timpul „curăţării” ţesuturilor, limfa realizează şi transportul celulelor canceroase dintr-o zonă în alta a corpului, proces cunoscut sub numele de metastază. În drumul limfei dinspre organe către ganglionii limfatici, celulele canceroase pot rămâne captive la acest nivel. Iar dacă celulele imunitare de aici nu reuşesc să le distrugă, ganglionii devin ei înşişi un „cuib” unde se dezvoltă tumori maligne secundare.

Când sistemul limfatic este blocat sau devine inert, nivelul de oxigen va fi scăzut, mediul va fi toxic, iar acest lucru va influența în mod negativ toate celulele corpului. Pentru că nu se realizează un drenaj corespunzator, se acumulează în țesuturi apă.

Un flux limfatic toxic poate produce limfa îngroșată și murdară care determină degenerarea celulelor și a organelor și poate contribui la formarea de tumori.

Antioxidantii fac minuni pentru ca sunt molecule care inhiba oxidarea altor molecule si apara organismul de efectele radicalilor liberi.

Funcționarea necorespunzatoare a sistemului limfatic este vinovată de apariția celulitei și a unui procent mare din cazurile de obezitate.

Sa recapitulăm….. 

Corpul fizic:

E format din trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă).
Sângele alimentează cu ”hrană” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp.

EXEMPLU:

Un nou-născut pentru a creşte, are nevoie de două lucruri vitale: să fie hrănit şi să i se schimbe scutecele. Exact la fel e şi cu celulele noastre. Ele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă).

Chimioterapia si radioterapia, ce fac? Omoară celule canceroase! Foarte bine, până aici…. Omoară, însă, şi celule sănătoase! Haideţi să trecem cu vederea aceasta…… Dar fiţi atenţi: ele PARALIZEAZĂ GLOBULE ALBE! După prima şedinţă de chimioterapie acestea nu mai luptă,deci nu ne mai putem baza pe sistemul imunitar.

Acum intră în scenă ”medicamentele” lui Dumnezeu.

În multe fructe şi legume există nişte ”coloranţi”. Aceşti coloranţi sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte puternice pentru celulele canceroase. Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urat de colorantul roşu şi de cel galben.

Să vedem modul de funcţionare ! Celulele canceroase sunt foarte ineficiente în a-şi produce energia, întrucât o produc prin fermentaţie, deci au nevoie de mult zahăr ca să crească. Din 20 în 20 de minute vom alimenta celulele canceroase cu acest zahăr. Dar consumând zahărul dintr-un fruct de culoare neagră, concomitent cu consumarea zahărului, celulele canceroase vor consuma şi resveratrolul şi vor muri pe capete.

Celula aceea canceroasă am distrus-o şi acum, în locul ei, e un lichid foarte toxic. Aceasta otravă trebuie scoasă cumva din organism. Aici intervine sistemul limfatic!!

Pot pune în mişcare limfa: lămâia şi echinaceea.

Consumul a 3-4 lămâi stoarse şi diluate cu apă, zilnic, şi a 2-3 linguriţe de pulbere de echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care va prelua lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat. Ficatul amestecă această otrava cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge în colon şi aşteaptă să fie eliminată. Aici mai apare o problemă: deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va reintroduce în ficat. Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat.

Soluţia salvatoare ar fi să forţăm cumva ficatul să îşi verse bila mult mai des şi apoi să scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic. (cu toxinele rezultate din fostele celule canceroase).

Solutii sunt…doar să avem răbdare…

-Cura cu pulbere de armurariu: o linguriţă de 3 ori/zi (ajută şi vezica biliară, şi ficatul).

-Cura cu păpădie sub formă de infuzie sau sub formă de salată (elimină calculii biliari).

-Cura cu anghinare (dizolvă calculii biliari).

-Cura cu suc de ridiche (susţine şi vezica biliară, dar curăţă şi ficatul).

-Cura cu ulei de măsline, dimineaţa şi seara, se iau câte două linguri şi se stă pe partea dreaptă o jumătate de oră.

-Cura cu suc de aloe (relaxează vezica biliară).

Foarte important…….dupa mine…cel mai important….VINDECAREA SUFLETEASCĂ, EMOŢIONALĂ !

După ce oamenii apelează la toţi doctorii, fac tot felul de chimioterapii – care, în sine însele, sunt pentru a “omorî” trupul (pe lângă celulele canceroase sunt omorate și celule sănătoase) – şi după ce le încearcă pe toate, abia atunci acceptă oferta lui Dumnezeu de vindecare, prin “medicamentele” Lui: pentru SUFLET – credință, dragoste şi iertare, iar pentru TRUP – plante şi fructe vii.

În multe cazuri, prin binecuvântarile lui Dumnezeu corpul reîncepe să funcţioneze şi să se regenereze, chiar dacă este atât de otrăvit de ură, invidie -mai ales-, neiertare-mult, mult, mai grav- gelozie, frici … stil de viaţă şi alimentaţie necorespunzătoare.

Dumnezeu vindecă sufletul ruinat … şi salvează şi trupul – de multe ori, şi mai ruinat -, restaurând astfel o mare parte a fiinţei umane … Condiția este, El nu poate reface trupul, atâta timp cât Tu nu te preocupi să-ți refaci, mai intâi, sufletul !

S-a demonstrat ştiinţific că emoţiile şi sentimentele negative acidifică sângele şi pot aduce un dezechilibru în metabolism.

Nu uita, planul LUI funcționează astfel:

VINDECAREA TRUPULUI ÎNCEPE CU VINDECAREA SUFLETULUI (prin minte, intelegere, constientizare)!!!

Doctor neurochirurg profesor Constantin Dulcan explică foarte clar ……..

 “Noi ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul preponderent benefic în care gândim”

“ Noi suntem suma tuturor gândurilor şi emoţiilor noastre. Noi emitem pe zi circa 60.000 de gânduri. Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală.

Eu am creat clinica de neurologie şi la Craiova şi în Bucureşti, aveam bolnavi cu aceeaşi boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizita cu 30 de oameni după mine. Şi întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi şi mai bine. Mă duceam după trei zile, mă uitam la faţa lui, vedeam cum înfloreşte. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecţia, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o.

Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulţumit şi nu îi mergea bine nici tratamentul. În clipa de faţă vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minţii. Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecţiile de ultimă oră pe care ni le dau ştiinţele. Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranţa că ne ajută doar o reţetă. Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. „Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematică”.

“Experienţa mea a fost că de câte ori n-am ascultat inima, n-a ieşit bine. Vorbind în alţi termeni, inima este corespondentul minţii divine. Deci, acolo e adevărul. În creier este doar un calcul al circumstanţelor, pe care tu nu le ştii. Eu gândesc că dacă merg acum pe stradă n-o să mă întâlnesc cu un obstacol peste care să nu pot trece dar, când ies acolo, nu e aşa. Asta este partea raţională. Deci, adevărul stă în inimă. Ascultă-ţi inima. Sentimentul este cel care rămâne, raţiunea se pierde. Memoria e scurtă la nivel raţional. La nivel afectiv memoria e mult mai lungă. De aceea, experienţele care te marchează în viaţă nu le uiţi, indiferent că sunt bune sau rele”, afirmă acesta.

Pentru fericire este foarte important să fim recunoscători pentru că existăm. Am apucat încă o zi. Atâţia alţii nu mai apucă ziua aia. Fii recunoscător lui Dumnezeu că exişti, fii recunoscător pentru părinţii tăi că te-au crescut, fii recunoscător celor de pe urma cărora tu citeşti o carte bună, înveţi, fii recunoscător celor datorită cărora porţi hainele pe care le porţi, că le-au creat ei. Şi să te întrebi ce poţi să faci tu pentru ei.

Uite, eu sunt medic bun, pot să îi vindec. Atunci, toate lucrurile vor fi la un alt nivel. Sigur că suntem diferiţi, că cel care mătură strada are altă fericire decât fericirea mea, dar asta nu înseamnă că eu am dreptul să îl dispreţuiesc, pentru că eu nu pot trăi fără el”, spune Constantin Dulcan.

Eu cred că, cu aceste informaţii ne putem ajuta mai mult corpul.

Aş fi încântată să-mi lasi şi părerea ta.

Mai aproape de tine prin cuvinte si simţire,

Cu drag, Mariana[/text_block]