Poți schimba direcția…..

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Pentru marea majoritate a oamenilor, care se bazează pe un salariu și trăiesc de pe o zi pe alta, sistemul de network marketing este singura șansă de a câștiga independența financiară sau un venit suplimentar așa cum am început eu.

De unde știu?

Pentru că în practica mea de economist într-un sistem bugetar, timp de 28 de ani, am avut un salariu fix indiferent câte ore munceam.

Am lucrat și evidențe contabile la firme private-cu contract de muncă parte-time- și cunosc foarte bine afacerile clasice, cu riscurile și neajunsurile care vin dintr-un sistem legislativ complicat și modificabil peste noapte.

Având aceste două experiențe am comparat și cu sistemul de network marketing în care activez de 10 ani și de aceea pot să vă scriu ceea ce urmează.

Totuși  mulți oameni, când li se prezintă o astfel de oportunitate, găsesc tot felul de scuze pentru a nu începe.

Și eu am gândit la fel, dar m-am informat, am participat la cursuri și am experimentat chiar tot ce era sub semnul întrebării.

Poate și în mintea ta există întrebări, îndoieli așa că posibilitatea să găsești răspunsuri la ceea ce  te frământă este aici, citind aceste rânduri.

Bineînțeles că nu dețin adevărul absolut dar tu poți să alegi ….

Iată cele mai frecvente scuze pe care le-am auzit până acum și pe care le-am experimentat și eu mult timp:

“Nu am timp!”

Nimeni nu are mai mult de 24 de ore pe zi(dintre care trebuie să mai și dormi), dar e foarte important cum le folosești.

Întotdeauna vei găsi timp pentru ceva important pentru tine, pentru ceva ce îți poate schimba viața.

Poți să zici “da, dar eu chiar nu am timp, muncesc  10 ore pe zi”.

Întrebarea mea e “Dacă poți dedica 10 ore pe zi serviciului (în folosul patronului) atunci nu merită și propria ta afacerea să îi dedici măcar 2 ore pe zi?”

Ce e mai important pentru tine? Asta tu hotărăști!

“Nu am bani!”

Întrebarea mea  e “Cât timp ți-ai propus să nu ai bani?”.

Mi se pare absurd cum unii oameni găsesc ca pretext să nu facă bani pentru faptul că nu au bani!

Într-o afacere de network marketing nu este nevoie să investești  prea mulți bani, ci  investești în primul rând timp.

Este o oportunitate excelentă de a porni la drum pentru cei care nu au bani, nici idei de afaceri, nici cunoștințe deosebite într-un anumit domeniu.

Și dacă o investiție de câteva sute de lei ți se pare mult, atunci poate ți se pare mai ușor să muncești toată viața 8-10 ore pe zi pentru un salariu mic și să te plângi în continuare că nu ai bani și nici venituri mai mari în afară de salariu, care nu se multiplică în funcție de efortul tău… și nu mai vorbim de pensie…..

“E prea greu, e prea mult de muncă”

Dar la locul tău de muncă cum este?

De muncit tot muncești, important e să înțelegi pentru cine muncești  și dacă construiești  ceva pe termen lung.

Muncești doar pentru patron( sau pentru stat) pentru a primi un salariu acum, sau muncești pentru tine ca să îți construiești o afacere pe termen lung care îți va aduce în timp venituri pasive.

Serviciul îl poți lăsa moștenire ?

“Nu cred că mi se potrivește”

Și eu am spus asta la început, dar mi-am dorit așa de mult să mi se potrivească, încât mi se potrivește! 😀.

Orice se poate învăța dacă îți dorești cu adevărat!

Nu te mai gândi dacă ți se potrivește sau nu, gândește-te ce vrei să obții cu ajutorul afacerii! Pe măsură ce vei lucra și vei simți veniturile și timpul multiplicabil te vei întreba cu totul altceva ……fă primul pas……..și vor veni și următorii..nu este nevoie să știi acum pasul 85.

“Nu cred că se pot face bani”

Ai dreptate! Doar că te-ai exprimat greșit! ;))

Exprimarea corectă era “Nu cred că pot EU face bani!”

Dovadă că alții fac bani!

Dacă alții pot și tu poți!

Dacă vrei cu adevărat să faci bani primul pas este să crezi TU că poți!

Credința din inima ta contează enorm și ea este cea care te face de neoprit în acțiune.

“Nu am încredere în afacerile de network marketing, sunt piramide”

Asta cu “piramidele” mă amuză cel mai mult. 😀

Cei care spun așa ceva, argumentează prin faptul că ei nu vor să muncească pentru a îmbogăți pe cei din vârful “piramidei”.

Totuși la serviciu se duc cu cea mai mare plăcere, pentru că e un loc de muncă normal, nu o “piramidă din asta dubioasă”.

Hai să vedem ce e de fapt “piramida”.

Să luăm ca exemplu firma la care lucrezi, ca simplu angajat, poți câștigă mai mult decât șeful tău?

Cât poți să avansezi?(dând pe alții la o parte bineînțeles).

Poți, în cel mai bun caz, să ajungi într-un post de conducere, și atunci vei câștiga mai mult decât cei de la baza piramidei, dar tot nu vei ajunge niciodată în vârf, pentru că vârful e unul singur!  – și poate sta la plajă în timp ce tu îi conduci firma 😀

Deci unde e piramida?

Într-o afacere de network marketing oricine pornește cu aceleași șanse de a ajunge în vârf! Totul depinde doar de tine! E o șansă pentru oricine de a face trecerea de la angajat la întreprinzător, antreprenor, de a face primii pași  spre libertate și de a îți construi un viitor!

Eu în călătoria mea spre manager am experimentat planul de marketing foarte mult și am câștigat mai mult decât persoane deasupra mea în planul de marketing prin simplu fapt că m-am implicat și am creat o structură mai puternică.

Astfel mitul că cei din vârf câștigă de la cei de la bază fără să facă nimic s-a spulberat în mintea mea.

Trebuie doar să vrei cu adevarat și să nu găsești pretexte!

Sunt convinsă că și tu ai auzit măcar odată o descurajare din partea vreunui prieten sau coleg atunci când ai povestit despre o ambiție mai mare de-a ta.

“Nu poți să faci asta”, “e prea greu”, “știu pe cineva care a încercat și nu a reușit”, “dă-mi voie să îți explic de ce nu merge” etc .

Sună cunoscut?

Iată o poveste foarte drăguță pe care am auzit-o odată:

Era vorba despre niște broscuțe care participau la un concurs – cine reușește să urce prima un deal.

Când s-a dat startul și au pornit broscuțele să urce au început și spectatorii de pe margine să facă “galerie” și să spună “e prea greu”, ”nu o să reușească”.

După ce au mai urcat o parte din drum au început să obosească iar spectatorii de pe margine spuneau în continuare ca e prea greu, nu o să reușească și este normal să nu poată….este extrem de greu…..dificil……

Una dintre broscuțe a renunțat. Celelalte au mai urcat o parte din deal, erau din ce în ce mai obosite iar cei din public spuneau în continuare că e prea greu și că nu vor reuși.

Au mai renunțat câteva broscuțe…..

Și tot așa până când, într-un final, a rămas o singură broscuță care a reușit să urce până în vârf și a câștigat concursul! De ce a reușit?

ERA SURDA!

Nu a auzit descurajările spectatorilor!

Asta se întâmplă în realitate.

Oricine și-a dorit mai mult de la viață,  să realizeze ceva ieșit din comun pentru majoritatea oamenilor a avut parte de astfel de “spectatori”, unii dintre ei pot fi chiar colegi, rude sau mai rău – îi considerai prieteni buni. Se spune că atunci când îți dorești să faci ceva diferit să nu spui la nimeni până nu ai reușit.

De CE? Tocmai pentru a nu auzi descurajări, cuvinte care să te oprească.

Ca să reușești fii surd la descurajările celor din jur!

Acționează chiar dacă îți este….frică.

Frica dispare sigur în momentul ACȚIUNII.

Urmează-ți visul până ajungi în vârf!

Dacă acest material a adus un plus de valoare în viața ta, m-aș bucura să ne cunoaștem mai bine și să aflu mai multe lucruri despre tine, mai ales dacă ești în căutarea unei soluții în viața ta acum și simți că te-aș putea ajuta. Știu că internetul este înșelător, însă vreau să te asigur că sunt o persoană în carne și oase sinceră și dornică să te ajute să îți atingi potențialul și obiectivele propuse în această viață.

Mult succes și curaj!

Cu mult drag mereu alături de tine,

Mariana Stănescu

 

 

 

 

[/text_block]