‟Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul, este să-l creezi.‟ Peter Drucker

Fiecare capitol din viață își are la un moment dat sfârșitul. Odată ce se sfârșește ceva, urmează altceva, un nou început. Un astfel de moment te face să îți pui anumite întrebări de genul: Cine sunt? Ce vreau cu adevărat? Încotro mă îndrept?

Oricum ai prefera să-l numești, fie că-i spui mersul mai departe sau închiderea ușii sau întoarcerea paginii, nu contează. Important este însă să realizezi că trecutul e trecut, iar viața ta merge mai departe. Începe un capitol nou cu demnitate, păstrează în suflet doar acele gânduri și amintiri pe care nu vrei să le ștergi și mergi înainte cu încredere și entuziasm. Viața mai are multe de oferit.

Aud de multe ori replica aceasta “a avut noroc/ dacă n-ai noroc în viață, degeaba…” sau varianta ei mai cizelată “tu ai avut momentul potrivit/ acum nu mai e ce-a fost”.

Oamenii care acționează pentru visurile lor sunt deseori priviți ciudat de ceilalți ca și cum aceștia s-ar fi născut sub o stea norocoasă. Replici referitoare la noroc pe care probabil și tu le-ai auzit sau uneori poate chiar le-ai spus:

  • Degeaba dacă nu ai noroc în viață……
  • Măcar un gram de noroc să ai……
  • Dacă n-am avut și eu noroc ce să fac…
  • A avut noroc…..
  • Îți doresc noroc….

Nu există pastilă magică

Sunt oameni care se îmbată cu apă rece și încă mai cred într-o formulă magică ce le va aduce succesul peste noapte. Sunt oameni care încă mai cred în acea afacere construită în 3 luni care le va permite să aibă venituri pasive în timp ce ei călătoresc prin lumea largă și nu muncesc.

Văd inclusiv multe reclame atât din afară cât și de la noi care promovează succesul venit peste noapte fără efort și fără investiții de timp, energie și bani.

Nu cred în noroc. Cred în pregătirea continuă și în acțiune. Tot timpul sunt oportunități în piață și depinde doar dacă te-ai pregătit înainte ca să le poți vedea și accesa.

Cred că atunci când tu îți sufleci mânecile și treci la treabă și Universul te ajută și îți scoate în cale oameni, oportunități, informații care să te susțină în ceea ce vrei să realizezi. Sunt totuși câteva lucruri foarte valoroase în viață pe care le-ai primit și pe care s-ar putea să nu le conștientizezi pe deplin:

Sfârșitul înseamnă un nou început!

Cum încep?

Începerea unei vieți noi ține în primul rând de o lege. O numesc lege pentru că și respectă promisiunea. Această lege spune că face ceva și chiar face. În cel mai simplu mod o putem numi HOTĂRÂRE. Într-un mod mai extins putem spune că ea înseamnă decizie, determinare, curaj, eliberare, sete pentru mai mult și mai bine.

Da,legea hotărârii. Dacă nu există această hotărâre nimic din ceea ce vrei să începi, nu este nou. Vei putea avea iluzia că tu ai început ceva nou și de fapt, să repeți trecutul. A te hotărî înseamnă a te elibera. Știi că ai luat acea decizie bună din toată ființa ta. 

Vei știi cum să începi, nu te teme de acest aspect. Important este să știi sigur că vrei să începi. Surse și resurse sunt peste tot, sub forme pe care nici nu ți le-ai imaginat vreodată. 

Motivul pentru care vrei un nou început…….

Care este motivul pentru care tu vrei acest nou început?

Ce te face să vrei asta?

Aceste două întrebări te vor ajuta să înțelegi mai bine ceea ce vrei și ai nevoie dar totodată, îți vor arata și ceea ce nu vrei, ceea ce nu ai nevoie.

Motivația ne ține vii în ceea ce ne dorim și mai ales de ce ne dorim. De aceea este bine să șlefuim puțin această motivație și să o punem în direcția favorabilă nouă. Adică, dacă motivația ta este: nu vreau să mai sufăr transform-o în: vreau sa fiu fericita.

De ce este important acest lucru?

Pentru că ceea ce începe cu: NU VREAU SĂ, te sufocă în continuare. Te ține captivă în ceea ce nu vrei, ori tu este nevoie să te concentrezi pe ceea ce vrei. De la a vrea și la a fi, nu este decât un pas. 

Lasă trecutul la locul lui, adică în trecut. Oricum vei face din nou cunoștința cu el în noua ta viața. De data asta îl vei vedea diferit. Și de fiecare dată îl vei vedea diferit pentru că, fiecare nou început va aduce mai multă lămurire, mai multă claritate, mai multă înțelegere. 

Unii dintre noi văd un nou început ca pe o necesitate dar el înseamnă mai mult decât atât. Un nou început aduce și ia. Important este să aducă ce vrem și să ia din ce NU vrem. Un nou început este bine să înceapă conștient.

Sfârșitul înseamnă un nou început

Nu ai motive de frică să începi o nouă etapă dar dacă tu insiști că ai, te sabotezi. Noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri și ne supunem fricii. Deși știm că asta ne va aduce necaz, continuăm să o luăm în brațe.

Câtă putere acorzi TU fricii? 

Și totuși, frica face și bine. Dar transformă frica în prudență, atenție, observație, învățare. Folosește-te de ea dar nu o lăsa pe ea să te folosească. 

Dacă te întrebi cum să începi să stăpânești frica….

Hotărâre! Să iei decizia pentru un nou capitol din viața ta. Asta înseamnă să pășești spre un tărâm necunoscut?

Da!

Necunoscut și nou, plin de oportunități, schimbări, provocări. Un tărâm în care tu ai vrut să fii, să ai și să faci. 

Încredere! Privește cu încredere spre noua ta viață. În noua ta grădină pune semințele dorite. O recoltă are nevoie de îngrijire constantă, timp și răbdare ca să poată da roade. Și tu știi că va da roade pentru că te-ai asigurat că, nu ai uitat de ea. Crezi în ea…

Entuziasm! Dacă tot te-ai decis să începi ceva nou, de ce nu și ceva spectaculos? Ce te costă să visezi mult? Cine te poate opri, în afară de tine, să obții ceea ce îți dorești? A crede într-o idee cu entuziasm este ca și cum, ai trăit deja ceea ce îți dorești.

Inteligență! Cu toți deținem această capacitate și uneori o folosim fără să ne dăm seama. Draga mea, inteligența nu constă doar în diplome și cunoștințe academice. Inteligența înseamnă adaptare. Găsirea soluțiilor, deținerea de informații utile ție, momentul oportun de acționare, intuiție, răbdare și iertare.

Experiențele trecutului, au nevoie de inteligența noastră pentru a le înțelege. Pe baza fostelor noastre alegeri putem selecta în prezent alte criterii, altă direcție, altă alegere.

Pe toate cele mai sus enumerate le ai.

Și chiar mai mult, fără îndoială! Important este să vrei să începi noua ta viață. Să nu-ți pară rău pentru ceva se va încheia. 

Sfârșitul înseamnă un nou început…..

Un nou început poate fi în orice domeniu-sănătate, relația de cuplu, relația cu prietenii, hobby care să-ți umple inima de bucurie, cursuri….etc.

Însă pentru că ești în lista mea de prieteni și citești aceste rânduri știi că eu pot să te ajut să începi un business care poate aduce pentru tine un venit suplimentar sau poate fi un nou început….

Tu cunoști nevoia ta însă cum ar fi să vorbim și astfel să facem un plan pentru un plus valoare în viața ta?

Nu ezita să mă contactezi pentru că discuția este gratuită și NU te obligă la nimic însă prin oameni se pot afla răspunsuri la provocările noastre.

Așa că te aștept cu mult drag…..

Mariana,

0761142178

Leave a Reply

Your email address will not be published.