Crearea de lead magnet, adică acel conținut valoros care să rezolve provocările, durerile potențialilor colaboratori care caută pe google o soluție și tu oferi răspuns la frământările lor.

De aceea este nevoie să iei ceva timp pentru cercetare, brainstorming, descoperire și notează cele mai mari provocări, probleme, dureri, vise, dorințe și întrebări...

Așa se nasc ideile pentru conținut, care să răspundă provocărilor, probleme și dureri în fiecare zi. Acest conținut poate fi sub formă de videoclipuri, postări pe facebook, postări pe blog, fotografii pe instagram și povești, PDF GRATUIT,descărcări, audio, interviuri... ORICE. Acest conținut, în mod ideal, EDUCĂ și ÎNTREȚINE publicul simultan și le oferă soluții la problemele lor.

Cu alte cuvinte folosești un ,,magnet’’  ce va atrage exact oamenii compatibili cu conținutul creat de tine, cu oamenii care au aceleași interese.

Magnetul pe care tu îl vei face, va fi așa de bun încât tu ai putea să ceri bani, dar secretul e că tu îl vei oferi gratuit.

De ce îl oferi gratuit? Oamenii să vadă câte informații deții tu și cât de mult îi ajuți pentru că e mult mai fain stilul ăsta de promovare în care prima data îl ajuți pe om și apoi au încredere să vină în afacerea ta. Oamenii testează și apreciază calitatea pe care tu o oferi. Încrederea se bazează mult pe faptul că tu ești mereu acolo pentru ei și îi ajuți. Oamenii au nevoie, vor să vină către tine, doar că încă nu au suficientă încredere în tine.

Oamenii fac afaceri cu oameni pe care îi plac și în care au încredere. Construiește o relație și continua să servești zilnic.

Dacă te întrebi cum arată un lead magnet profesionist este bine să știi că specialiștii ne oferă clar structura lui :titlul, o mică prezentare a conținutului, povestea ta cu momentele trăite în călătoria antreprenoriatului- cum ai început, încercările, eșecurile, succesurile -după care dezvoltă subiectul magnetului și încheie cu îndemnul de a interacționa cu tine viitorul potențial colaborator.

În acest sens îi inviți să-ți răspundă la o întrebare legată de conținutul livrat sau o întâlnire 1-1 pe zoom sau la telefon.

Lead magnet are ca scop final să atragă, prin conținut, persoane care apreciază informația și oferă la rândul lor adresa de email. 

Există oameni care  vor scrie adresa de email pentru că sunt încântați de ceea ce oferi, nu au nimic de pierdut, și consideră că este o modalitate bună de a primi informații valoroase, în  mod gratuit.

Odată scris lead magnetul apare întrebarea cum îl livrezi așa ca trec la…..pasul 3...Mai ești cu mine? Dacă da...vei afla informații foarte utile...