Trăind în era digitală așa ca un site WEB este crucial pentru orice afacere. Un site web este precum sufrageria casei tale. Locul în care stai la povești cu musafirii. Vrei să le faci o impresie bună, să se simtă bine și să se reîntoarcă cu drag. Să te mai  viziteze.

Așa este și site-ul web. Locul de întâlnire al utilizatorului ( potențialul colaborator) cu afacerea ta. 

Site-ul web devine un instrument de publicitate, care îți poate aduce mai multe beneficii decât crezi. Nu uita, pe el ai toate informațiile pe care le dorești ca un potențial colaborator să le cunoască. Spre deosebire de publicitate de la TV sau amplasarea bannerelor prin oraș, site-ul web va oferi publicitate doar pentru persoanele care sunt într-adevăr interesate de ceea ce ai tu de oferit.

Zilnic se reduce numărul celor care privesc reclamele la TV sau citesc ziarele în format fizic.

Ne aflăm în perioada în care dacă nu ai un site web, nu exiști. Gândește-te doar că firmele care dețin un site web oferă mai multă încredere clienților și totodată sunt cu un pas în fața celor care nu au un spațiu virtual.

Motivele principale pentru care este nevoie sa ai afacerea  prezentă în mediul online cu un site sunt:

1. 58% din utilizatorii internetului tind să aibă încredere într-un business care se prezintă online.

Trăim vremurile în care oamenii se așteaptă să te găsească în mediul online, iar în sens contrar, lipsa unui website îți poate afecta credibilitatea în fața lor.

2. Un website este un mijloc eficient de promovare a afacerii tale în mediul online.

Chiar dacă nu dorești să vinzi ceva, îți poți promova afacerea. Fie că alegi să folosești Google Adword sau dorești să-ți promovezi business-ul folosind optimizarea pentru motoarele de căutare în mod organic, vei vedea că atunci când ești activ în mediul online, oamenii îți vor promova afacerea, deoarece cel mai bun mod de a furniza informația este pe internet.

3. Website-ul este principala carte de vizită a afacerii tale.

De ce? Cartea de vizită reprezintă o prezentare succintă a afacerii tale, ce cuprinde informațiile de contact, conținut valoros de care are nevoie cel care accesează și implicit prin accesari pe site se pot genera recomandări.

4. Economisești timp

Cu ajutorul unui site, poți economisi timpul pe care îl petreci în mod obișnuit pentru a furniza informații prin intermediul unei broșuri sau a telefonului.

Informațiile astfel furnizate vor fi transparente și disponibile pentru toată lumea, iar cu o strategie bună de marketing, vei fi în primele poziții.

5. Website-urile sunt globale

Ce înseamnă acest lucru? Oricine din lume îți poate accesa afacerea. Îți poți extinde business-ul în toată lumea, iar potențialii colaboratori te vor găsi mult mai ușor.

Noțiunile de bază ale unui website pentru afacerea ta nu sunt grele. Cum faci asta….

În primul rând cumperi un domeniu și hosting după care instalezi site-ul WordPress, iar în site cu ajutorul unui plugin faci pagina de abonare (pagina de captat adrese de email).

Cele mai multe decizii sunt luate emoțional și atunci ne adresăm potențialilor parteneri de afacere printr-o pagina de abonare.

Astfel cei interesați vor accesa pagina de abonare și vor intra în lista noastră de abonați unde vor primi informații valoroase.

Rolul acestei pagini este de a converti un vizitator într-un abonat fidel.

Scrie pe aceasta pagina faptul ca numai abonații vor beneficia de informațiile cu adevărat importante și astfel apare pasul următor.....numărul 4