Plan B Pentru Confort Psihologic….

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]…Mulți caută idei de business.

Poate și tu le cauți.

Le cauți pe net, pe la prieteni, cunoștințe, sau te bazezi pe propria ta inspirație, pentru a găsi acele idei care să fie și profitabile.

Mulți își doresc o afacere proprie.

Își doresc să nu mai fie angajați, și să plece capul în fiecare zi în fața unor șefi care poate știu mai puțin decât ei.

Poate și tu ești în situația asta…îți dorești să nu mai ai șef, să nu mai faci activități care nu-ți aduc bucurie și împlinire.

Îți dorești libertate de decizie, să-ți organizezi programul după propriile tale nevoi, să creezi lucruri utile pentru alți oameni, și să fii bine plătit pentru asta.

Practic, îți dorești ca viața ta să arate altfel. 

Vrei să te simți altfel în viața ta. 

Mai liberă, mai creativă, mai fericită, mai împlinită.

Știi ceva?

Toți, dar absolut toți ne dorim fericire și împlinire.

Astea sunt stările pe care toți le căutăm. Și eu le caut, și mă bucur enorm de fiecare dată când mă apropii și mai mult de ele.

Deci da…îți dorești și tu un business care să-ți ofere libertate și împlinire sufletească și materială.

De aceea cred că ești aici cu mine acum.

E foarte ușor să înființezi o firmă, sau un PFA/II.

În câteva zile, cu puțină umblătură după acte, poți avea firma sau PFA-ul deschis, gata să funcționeze.

Nu asta e partea grea.

Partea cea mai importantă a deschiderii unei afaceri, este de cele mai multe ori, complet ignorată. 

Am întâlnit persoane care au spus:

– „M-am trezit azi dimineață cu o idee de business!”

– „Am foarte multe idei, nu știu pe care s-o aleg. Dacă aleg una, mi se pare că alta are potențial și mai mare, renunț la prima pentru a doua, și de fapt, nu pun nimic în practică”.

– „Am auzit/am văzut la X-ulescu, că are o afacere care funcționează bine. O să deschid și eu una la fel!”

-„Nu am claritate, nu am nici o idee ce afacere aș putea începe, să fie profitabilă”.

Te recunoști într-unul din aceste moduri de gândire?

Dacă da, am pentru tine o veste proastă.

Acele 4 moduri de gândire de mai sus, duc în cele mai multe cazuri la eșec. 

De ce ?

Sigur ai răspunsuri…. care contează mai puțin…….pentru că așa cum am promis vin către tine cu o variantă fără riscuri și dacă vei citi până la sfârșit vei afla soluția.

În calitate de economist profesionist de 34 de ani am putut să observ motive pro şi contra în decizia dintre a construi o afacere clasică sau o structură network marketing.

De fapt exista 3 tipuri de afaceri :

afacerile clasice

afacerile de tip franciză

afacerile tip Network Marketing

Însă vreau să mă opresc doar la afacerea clasică și cea de network marketing pentru ca afacerile de tip franciză(McDonald’s sau Fornetti, KFS) presupun achiziționarea unei francize cu investiții foarte mari și presupun ca cei care dispun deja de miliarde nu sunt aici…

Afacerea clasică este peste tot…..că este vorba de un magazin, de făbricuțe de alimente, încălțăminte, tricotaje, mobilă…sau activități de prestări servicii…saloane de cosmetică, fitness….le cunoști și tu…

Însă ce vreau să menționez este faptul că al doilea job al meu au fost evidențele contabile la acest gen de activități și vă spun sincer că am trăit alături de antreprenori de foarte ori stresul controalelor de la ANAF, ITM, GARDA DE MEDIU,PROTECTIA CONSUMATORILOR de care sunt sigură că ați auzit și voi.

Network marketing este un sistem de lucru de multe ori blamat însă ca să eviți să tragi concluzii pripite, îți propun mai întâi să vedem împreună ce înseamnă de fapt MARKETING.

Asta te va ajuta să ai o viziune de ansamblu și să înțelegi mai bine despre ce e vorba.

În network marketing, marketingul sau vânzarea, se petrece într-o structură arborescentă (rețea), pe mai multe nivele.

Explicat simplu:

Imaginează-ți…..

Ai descoperit un produs-rochie, deodorant, parfum etc.- care îți place mult.

Și îi povestești prietenei tale Maria.

Ea este încântată și comandă produsul.

Dar….povestește și ea….. verișoarei ei Mioara,

Mioara este fascinată și povestește Ioanei,

Ioana este impresionată și recomandă vecinei Ana.

Ana vorbește cu Cristina și comandă și ea.

Toate comandă DIRECT de la producător menționând și codul de client al celei de la care a aflat despre produs….. adică de la tine.

Acest lucru înseamnă că poți să începi să dezvolți și tu propria rețea( structură arborescentă), exact din locul (nivelul) în care ai intrat într-o rețea. La fel și cei pe care îi aduci tu în rețea, pot face acest lucru, de la nivelul lor.

Cât poate fi câștigul?

De unde vin banii?

Vin în minte asemeni întrebări?

Sigur.

Iată răspunsul în linii mari :

Hai sa privim atent puterea celor 4 parteneri.

TU recomanzi afacerea la 4 persoane.

Cele 4 persoane recomanda la rândul lor, fiecare altor 4 persoane, care la rândul lor fac același lucru.

Deci avem : 4-16-64-256 persoane care dacă consumă produse de 100 euro/luna rezulta 25.600 euro.

Din aceasta valoare un procent aproximativ de 10% îți revine ție adică 2560 euro.

Sună bine…. știu….și de tine depinde câtă energie consumi pentru o rețea de 2 persoane sau de 256.

Din acest exemplu sigur ai înțeles multiplicarea timpului și a banilor….TU lucrezi patru ore dar si cei 4 parteneri ai tăi câte 4 ore…deci într-o zi în afacerea ta sunt 20 ore de muncă…

De unde vin banii?

O mare parte din câștigul de pe urma produselor vândute, NU este cheltuit de către firma producătoare pe publicitate prin contracte semnate cu mari vedete, pe spații de comercializare, pe salariați ci este împărțit între:

  • cei care au aderat la sistem si construiesc rețeaua ,
  • între consumatorii direcți ai produselor,
  • între cei care extind afacerea,

În funcție de nivelul atins, de rulajul provenite din vânzări, toți cei implicați primesc comisioane.

“Mai bine beneficiez de un comision de 1% din munca a 100 de oameni decât de un procent de 100% din munca unui singur om’’ Paul Getty

Reține din ce ai văzut mai sus, că dacă nu finalizezi cu o vânzare sau un nou partener, nu faci marketing.

Totul se vinde, recomandă și se negociază astăzi într-o societate consumistă.

Chiar dacă crezi că tu nu vinzi un produs, de fapt îți vinzi forța de muncă în jobul în care activezi, cunoștințele acumulate, informațiile  sau serviciile pe care le știi să le faci.

Prin urmare, marketingul (vânzarea) este peste tot și ne însoțește în viața de zi cu zi…

Și cu toate acesteasă vinzi, rămâne ceva foarte controversat, de cele mai multe ori rușinos, mai ales când e vorba de network marketing.

Dacă de exemplu, le spui prietenilor că în sfârșit ți-ai găsit job și te-ai angajat în vânzări, într-o multinațională, la un hipermarket, etc., prietenii sunt de acord cu asta, chiar te felicită. Dacă în schimb, le transmiți că te-ai hotărât să lucrezi în vânzări, într-o companie de network marketing, NU mai este OK și toți cei apropiați vor să te salveze, să nu cumva să faci așa ceva!

Mi se mai pare ciudat, că abordarea tip vânzare și publicitatea este absolut OK, pentru sistemul de vânzare clasic, pentru orice servicii, pentru asigurări, etc………dar în cazul network marketing, NU mai este OK.

Se crede că în network marketing, doar cel care îți propune un produs sau afacerea, are ceva de câștigat și are tot interesul  să „te ducă cu vorba” încât să-ți „bage” un produs pe ,, gât” !

Cei din network marketing mai sunt „acuzați” că folosesc  tehnici de vânzare  care îi manipulează pe clienți, le spală creierul și că doar în felul acesta produsele lor se pot vinde.

Ți s-a întâmplat să cumperi pentru că prietena ta a cumpărat?

Sau că, copilul tău se va bucura de geaca dorită?

Nu întotdeauna calitatea produsului stă la baza achiziției ci emoția –plăcerea de a deține acele lucruri sau bucuria oferită celor dragi. Și exemplele pot continua….

De fapt, tot ce se vinde în jurul nostru, se vinde prin tehnici de vânzare, fie că e vorba de produse sau servicii. Poate ai observat și tu, că vânzătoarea de la taraba din piață sau de la chioșcul din colț, a început să se uite în ochii tăi și să-ți zâmbească atunci când vorbește cu tine. La fel cosmeticiana, sau coafeza, etc.

După 10 ani de activitate continuă în network marketing  pot să afirm că acest sistem de lucru funcționează.

Da, funcționează, când lucrezi într-o companie serioasă, cu un sistem de promovare și de plăți corect și serios și când ești o persoană serioasă, conștiincioasă, disciplinată și care își asumă responsabilitatea propriilor acțiuni.

Așa că în prezent mă pot bucura de călătorii la fiica mea în Suedia atunci când îmi este dor de nepoțelul meu, pot lucra de oriunde online cu persoane din peste 160 țări, îmi gestionez timpul așa cum doresc în cursul zilei, am bucuria de a lucra cu persoane deosebite pentru că pot alege cu cine să muncesc, nu îmi planific concediile pentru că pot pleca oricând, dimineața mă pot bucura de timp pentru mine pentru că nu mai am stresul unui program rigid al unui serviciu ( am lucrat în sistem bugetar 28 ani) și nu în ultimul rând am satisfacția unui venit financiar obținut prin recomandare de produse și construirea unei echipe cu oameni care vor o diferență în viața lor.

Există atâția absolvenți ai unor Facultăți de Marketing, care nu au ce să facă, pentru că nu-i angajează nimeni, atunci de ce sa nu facă Marketing în propria afacere?

Există persoane care doresc un venit suplimentar……

Există pensionari care au o pensie foarte mică și doresc nu doar bani ci și socializare și prieteni cu care să petreacă timp de calitate……

Există studenți care doresc un venit pentru studii și bani de buzunar…….

Există mămici care doresc să-și crească copiii prin implicare directă dar și venituri pentru nevoile familiei…….

Există persoane care s-au săturat de serviciul care nu le aduce mulțumire atât financiară dar și ca timp liber pentru familie și se gândesc să schimbe viața lor dar nu știu calea……

Există persoane care nu știu ce să facă când devin șomeri și toată lumea le întoarce spatele……

Propria afacere de network marketing poate fi SOLUȚIA !

Avantajele?

Promit că în emailul următor îți voi explica 8 lucruri care fac diferența între o afacere clasică-pentru ca și aceasta poate fi o soluție- și modelul de afacere care îl promovez.

Însă nu vreau să închei până nu argumentez și … Cum să construiești un plan B fără să faci investiții de mii de euro.

O afacere clasică presupune în primul rând o investiție de start care nu este deloc mică. Dacă este un magazin alimentar așa cum are băiatul meu ai nevoie de un stoc de marfa cu care pornești la drum. El a  investit 10.000 euro plus 8.000 euro la furnizori cu termen de plată la 30 zile.

Iar dacă vrei o afacere cu domeniul de activitate –producție…costurile sunt și mai mari pentru că utilajele cu care ai nevoie să începi sunt mii de euro plus spațiul unde se desfășoară activitatea, care necesită chirie dureroasă financiar.

Am avut evidențe contabile cu domeniul de activitate….. confecționare de fier forjat sau laborator de prăjituri și investițiile de început dar și următoarele pentru dezvoltarea afacerii sunt uriașe.

Așa că începutul nu este deloc confortabil financiar.

Afacerile de network marketing pornesc cu achiziționarea de produse sau servicii la un nivel suportabil financiar.

De exemplu în afacerea în care activez de 10 ani se poate începe cu 25 euro sau cu pachet de 490 euro….cum este față de 18 000 euro cât a investit băiatul meu?

Însă am pregătit pentru tine o informație și mai completă cu 8 lucruri care fac diferența între o afacere clasică și modelul de afacere care îl ador….. îl vei primi foarte curând……

Mereu alături de tine,

Mariana[/text_block]