[img_text_aside style=”1″ image=”http://marianastanescu.com/wp-content/uploads/2018/04/Th11-Paper-money.jpg” image_alignment=”right” headline=”” alignment=”center”]„Oamenii bogaţi nu muncesc niciodată pentru bani ” spune milionarul american de origine japoneză, Robert T. Kiyosaki, în toate cărţile sale.

Această afirmaţie este cel puţin ciudată şi derutantă.

Cum poţi să fii bogat dacă nu ai bani? Dacă nu banii, atunci ce te face bogat?

[/img_text_aside]

Răspunsul îl găsim tot la Kiyosaki: activele. Dar ce sunt activele? Definiţie: ceva care îţi bagă bani în buzunar fără să mai munceşti.

Câteva exemple: drepturi de autor, proprietaţile, acţiunile la diferite companii şi afacerile.

Ce au în comun toate acestea? Faptul că, pentru a le achiziţiona, munceşti o singură dată, iar veniturile continuă să curgă lună de lună.

La cursurile de contabilitate se vorbeşte despre active şi pasive, dar aceste noţiuni sunt legate, întotdeauna, de o firmă, adică de o persoană juridică. Nici un finanţist nu spune că o persoană fizică poate acumula active. Toate sfaturile despre calea de îmbogaţire a cetăţenilor se referă la economii. Însă economiile nu te fac niciodată bogat. Sunt importante dar banii puşi la păstrare într-un cont aduc dobandă lunar fără muncă dar sunt folosiţi de altcineva să facă avere adică de proprietarul băncii. Dobânda oferită este mult sub nivelul câstigului de către bancă care reinvesteşte banii cetăţenilor.

Deci cum stăm?

– nu avem talent care să producă drepturi de autor

-nu avem bani să cumpărăm o proprietate pe care să o cumpărăm şi apoi să o închiriem

-nu avem un pachet majoritar de acţiuni la o firmă

Însă putem face o afacere. Dar avem nevoie de sediu, depozit, angajaţi, marfă, etc, însă  se poate achiziţiona o franciză ceea ce presupune cumpărarea unei afaceri la cheie, a cărei viabilitate a fost dovedită în timp, adică să foloseşti un brand de succes care nu ne aparţine. Cele mai cunoscute afaceri de tip franciză sunt McDonaldS, KFS.

Întrebarea este – îmi pot permite să cumpăr o asemenea franciză? Pentru că se ridică părul în cap când aflăm la ce nivel financiar se vând. Este clar că sunt pentru cei deja bogaţi.

Pentru buzunarul nostru salvarea este network marketing, afacerile în reţea!

Într-adevăr nu este o industrie pentru toată lumea, dar cine vrea să o facă profesionist are un risc scăzut dar potenţial maxim de reuşită. Sistemul de lucru nu este perfect dar cu siguranţă este cea mai bună alternativă de a munci în timpul liber, după serviciu – cu alte cuvinte, când vreau , fară şefi, creez un sistem de distribuţie, iar pentru că fac această muncă, firma mă plăteşte.

Însă o reţea odata contruită, îmi aduce lună de lună venituri şi atunci pot face full time afacerea şi ne luăm la revedere de la job clasic.

O reţea este, deci, un activ. 

Închei tot cu un citat de Kiyosaki , <Cei mai bogaţi oameni din lume caută reţele sau şi le contruiesc, toţi ceilalţi caută un loc de muncă>

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, sunt sigură că te pot strecura în programul meu să avem o discuţie despre nevoile şi dorinţele tale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.