Dacă simți că tu meriți mai mult și te-ai săturat să plătești un preț uriaș al neputinței, decide chiar acum să-ți construiești încrederea în tine:

 1. Acceptarea este primul pas pe care îl poți face pentru a ieși din situația în care te afli. Există două feluri de durere: durere care doare și durere care te schimbă. Pentru a merge mai departe în orice situație, este bine să accepți realitatea cu care te confrunți – această acceptare îți oferă un punct de plecare important din care poți merge în orice direcție îți dorești. Negând această realitate sau luptând împotriva trecutului NU faci nimic altceva decât să pierzi timp prețios și energie.
   • Este spre binele tău să simți tot ce simți. Nu te îndoi de tine, nu purta o mască, nu încerca să fii perfectă sau să arăți că ai o viață incredibilă. Alege să fii sinceră, să ai încredere în tine, să îmbrățișezi realitatea în care trăiești și să accepți tot ce simți – de la lucruri bune până la lucruri mai puțin bune.
   • Nu-ți cere niciodată scuze pentru că ești sensibilă. Când viața te doboară, este normal să lași emoțiile să preia controlul – să fii sensibilă, să exprimi durerea pe care o simți. Este un semn că ai o inimă mare și că nu îți este teamă să îți arăți emoțiile. Încercând să îți ascunzi durerea și nevrând să te simți rău, îți înrăutățești stările dificile.
   • Totul în viață este temporar și este bine să răspunzi în consecință. Toate limitările tale, toate eșecurile, toate pierderile… durează pentru o perioadă scurtă de timp. Toate sunt temporare. Și odată ce trec în lumea reală, existența lor prelungită este pur și simplu o realitate artificială de care te agați cu gândurile tale.
   • Există întotdeauna ceva pentru care să fii recunoscătoare. Fă tot posibilul să ții capul sus. Respiră adânc și alege să fii recunoscătoare pentru tot ce ai și pentru tot ce crește frumos și puternic în inima ta. Când simți că totul se destramă, reamintește-ți că este un moment dificil, nu o viață dificilă. Totul va trece.

   Pentru tine, care a fost cea mai provocatoare acțiune?

   Leave a Reply

   Your email address will not be published.