Ți s-a întâmplat să îți propui să adopți un obicei care știi foarte clar ca te-ar ajuta în munca ta, în relațiile tale sau pentru sănătatea ta, pentru ca apoi, câteva zile mai târziu, să renunți și să te întorci la obiceiurile proaste?

Ți s-a întâmplat să îți propui să scrii mai mult, să postezi mai des, să faci video pentru business-ul tău, iar apoi să renunți, copleșită de gânduri negative?

Ți s-a întâmplat să vrei să faci mai mult sport, că după 2-3 zile să nu mai ieși la alergat sau la sală cum ți-ai stabilit inițial?

Ți s-a întâmplat să vrei să te trezești mai devreme sau să te culci mai devreme, pentru ca apoi vocile negative să te convingă să o faci iar foarte târziu?

Sau poate că ți-ai dorit să mănânci mai sănătos, să alegi legumele în loc de fast food și prăjeli și fructele în loc de dulciuri și apoi, după câteva zile, să te întorci la același obicei prost și aceleași mese nesănătoase?

Sau… ți s-a întâmplat să ai o relevație într-o sesiune de terapie sau într-o discuție cu prietenii tai înțelepți, să îți promiți că vei adopta un comportament mai empatic față de tine însuți, pentru ca apoi, zile mai târziu, să și uiți de toata discuția, iar revelația să dispară din mintea ta?

Iar situația asta, în care nu te ții de ceva ce ți-ai promis, care ar fi benefic pentru tine,să se repete din nou si din nou, ani de-a rândul.

Încredere, entuziasm, gânduri precum: „gata, de data asta chiar mă voi tine!”, pentru ca, în câteva zile, să se transforme în „nu e așa grav dacă nu mă țin”, urmate de frustrare, negativitate și „de ce nu reușesc niciodată să mă țin de ce îmi doresc mai mult de câteva zile?”, judecată și biciuire.

Confuzie. Dezamăgire. Furie.

Sună cunoscut?

Motivul real pentru care nu te-ai putut ține de ce ți-ai dorit este că nu ai avut mușchii mentali să susții acea nouă activitate și, în general, nici o activitate care necesită voință pe o perioadă îndelungată de timp.

Cu alte cuvinte, nu ai avut un creier suficient de antrenat încât să nu se duca în neîncredere, negativitate și, ca rezultat, în autosabotare.

Da, am spus bine – creierul tău NU e antrenat ca să NU fie negativ.

În biologia noastră, cântărim de 3 ori mai mult negativul decât pozitivul, iar creierul nostru este setat să pună răul înainte – avem niște cărări neuronale formate încă din primii ani ai copilăriei, deci foarte puternice, care sunt motivate de frică.

Orice schimbare e percepută ca o amenințare, așa că nu te vei ține de ea decât cu foarte mari eforturi.

Ai toate șansele să te autosabotezi când vrei să faci ceva nou, chiar dacă ar fi sănătos pentru tine ceea ce ți-ai dorit. E biologie.

Sună un pic demotivant, nu?

Nu e chiar așa. Pentru ca asta nu e decât prima parte a poveștii.
Spuneam mai sus că nu ai mușchii mentali să susții acea nouă activitate – ce ar însemna să ai mușchi mentali pentru ea?

Ar înseamnă să ai antrenată o alta zonă a creierului tău – să o numim creierul Înțelept.

Îl ai activat atunci când simți bucurie, pace, încredere, iubire și alte emoții pozitive. Simțind mai des emoție pozitiva, îți va fi mult mai ușor să te ții de obiceiurile pe care ți le dorești.

Provocarea e… cât din timp stai în emoții pozitive și cât din timp în emoții negative?

Majoritatea oamenilor stau in jur de 75% din timp în emoții negative.

Dezamăgire. Frustrare. Frică. Furie. Tristețe. Ură. Confuzie.

Pentru ca mintea și emoțiile tale să stea în zona pozitivă, e nevoie să te antrenezi.

Pentru a te tine de obiceiurile tale bune, e nevoie să fii în zona pozitivă pentru a reuși să menții acțiunile care te duc acolo.

Pentru a începe să faci acțiuni care să te conducă acolo unde îți dorești, e nevoie să ai o minte care să te sprijine, nu una care să te autosaboteze, e nevoie să înveți să îți antrenezi mintea să se uite după pozitiv și să înveți să îți liniștești emoțiile negative când apar.

E un stil de viață.

Daca vrei să înveți cum te poți tine de obiceiurile tale dorite, care să-ți aducă mai mulți bani, energie și sănătate, te invit să-mi lași un mesaj pentru o scurta sesiune de consultanță gratuită, în care să ne cunoaștem, să îmi spui care e problema ta, iar eu să îți spun cum te pot ajuta…….să facem împreună o călătorie cu o valiză plină de surprize….sănătate, venit financiar, călătorii, dezvoltare personală, socializare și de ce nu o prietenie frumoasă bazată pe valori umane minunate….seriozitate, perseverență, susținere, compasiune, empatie.

Mereu alături de tine ,

Mariana

0761142178

Leave a Reply

Your email address will not be published.