Când ceea ce faci devine repetitiv și zi de zi ajungi să faci aceleași lucruri e greu să fii entuziasmată.

O modalitate să păcălești sistemul și să nu cazi în plictiseala este să ții scorul.

Fă întrecere cu tine însuți.

Poate te întrebi cum să faci asta…

1. Adu-ți aminte de ce faci ceea ce faci.

Întrebarea DE CE este poate singura întrebare pe care merită să ți-o pui. De ce te-ai apucat de proiectul ăsta? De ce te-ai angajat aici? De ce faci ceea ce faci? Ce simțeai când ți-a venit prima oara ideea?

2. Adu-ți aminte unde vrei să ajungi.

Oamenii se debusolează pentru că pierd din vedere obiectivul pe care vor să-l atingă. Ne concentrăm prea mult pe fiecare detaliu care ne apare în cale încât uităm să respirăm și să vedem imaginea de ansamblu.

3. Gândește-te la o răsplată.

Gândește-te la ce o să-ți oferi când o sa termini ce ți-ai propus. De preferat să fie ceva tangibil și pe care să ți-l iei în avans. O sticlă de șampanie pe care o vei ține pe birou și pe care o vei bea doar când termini ce ai de terminat, care să stea permanent sub ochii tai, de exemplu.

4. Fă-ți o listă de melodii care să te energizeze.

Sigur ai melodii care te scot din melancolie și te fac să te simți plin de energie și gata de acțiune. Fă-ți o listă doar cu ele și când ești fără chef ascultă la maxim.

5. Fă exerciții fizice.

Când te simți prins într-o pasă negativă, fă niște genuflexiuni, flotări, ieși, aleargă. Mișcarea crează emoție. Nu sta întinsă în pat uitându-te la TV. Și youtube intra tot aici.

6. Fă ceea ce ai de făcut, atunci, pe loc.

Nu întârzia. Dacă ai ceva de făcut,fă. Ai de trimis un mail, trimite-l acum. Trebuie să dai niște telefoane? Tastează imediat numărul. Fă chestia aia ACUM. Stresul e doar conștientizarea unor lucruri mici neterminate. Desigur, asta e mai mult valabil pentru mine, știu că TU nu eziți să faci lucrurile la timpul lor.

7. Împărtăsește cu alții entuziasmul tău.

Povestește altora despre visul pe care îl ai, despre cum o să te simți când o sa termini ce ți-ai propus, despre ceea ce plănuiești. Oamenii care îți pot susține entuziasmul sunt greu de găsit dar nu ai nevoie de 100 de inși ca sa poți să apelezi la soluția asta. Un prieten e de ajuns.

8. Ține scorul.

Când ceea ce faci devine repetitiv și zi de zi ajungi să faci aceleași lucruri e greu să fii entuziasmată. O modalitate să păcălești sistemul și să nu cazi în plictiseală este să ții scorul. Fă întrecere cu tine însuți. Vezi cât de repede faci ceva și încearcă să-ți bați recordul. Fă competiții din orice.

9. Uită repede eșecurile.

O vei da în bară. De multe ori. Oricum, de mai multe ori decât te aștepți la început. Secretul entuziasmului este să te ridici repede, să te scuturi de praf după fiecare eșec și să nu te dai bătută.

10. Imaginează-ți că e doar un joc.

Dacă ceea ce faci ar fi un joc, cum te-ai bucura de el? Care ar fi următoarea mutare? Ce ar face adversarul? Cum te-ai distra?

NU există substitut pentru entuziasm.

Așa că dacă ești în căutare de adrenalină am o soluție….cum ar fi să povestim despre asta?….contactează-mă….

Mulți dintre noi ne-am făcut planuri la început de an vizavi de lucrurile care vor fi diferite în viața noastră anul acesta  (să ne vindem casa, să ne cumpărăm o casă, să ne schimbăm lookul, să eliminăm din kilogramele în plus, să facem mai multă mișcare, să obținem în afacere rezultatele pe care ni le dorim de atât de mult timp…) și  vreau să știi că sunt aici ca să te ajut și să te încurajez să nu renunți la lucrurile care sunt importante pentru tine.

Gândește-te unde vei fi în 3 luni, cu puțin ajutor. Cu toții avem nevoie de cineva care să ne susțină și să ne țină pe drumul corect, așa că dă-mi voie să fiu această persoană pentru tine. 

Cu drag,

Mariana

0761142178

Leave a Reply

Your email address will not be published.