Iată că a sosit iarna…. Parcă numai ieri a fost primăvară!! 
Și uite că…încet-încet, ne pregătim iar de Revelion!! 

Timpul trece foarte repede. 

E o senzație pe care multă lume o are. 
Și până la urmă, de ce ar fi o problemă faptul că timpul trece repede…? 
Pentru că, dacă te uiți la obiectivele tale, încă poate ești DEPARTE de ele. 
Asta e ceea ce doare de fapt, când constați că iar a mai trecut un an și…tu poate cam bați pasul pe loc în același loc. 

Cum îți îndeplinești TOATE obiectivele? 

Eu știu o singură cale:  VISEAZĂ + ACȚIONEAZĂ!

Pe hârtie pare simplu, în realitate e a naibii de greu. 
Când a fost ultima dată când ți-ai dat voie să visezi cu adevărat, ceea ce sufletul tău dorește, inclusiv pe partea financiară și de business?  Vezi tu…unii „visează” cu mintea (sau cred că visează!!)

Alții visează cu sufletul. 

Așa suntem noi oamenii, ființe complexe!! 
Avem și minte, și suflet, și corp.  De multe ori, mintea îți spune să faci „X” lucru. Că așa a analizat ea, pe baza datelor disponibile din „computer” – din trecut, din anturaj, din familie, din cărți și cursuri, de la mentori, din experiențele proprii.  Apoi vine sufletul și zice că, de fapt, el vrea „Y” lucru. Că așa se simte el bine, fericit și împăcat, și de acel lucru are nevoie.  Și în cele din urmă mai vine și corpul, și îți spune că și el are anumite nevoi: relaxare, odihnă, hrană, sport. 

Și tu…încotro o iei de fapt…?  Sunt de multă vreme fascinată de aceste conflicte interioare dintre minte, suflet și corp. Ce am descoperit eu în ultima vreme:  Când visezi, visează cu sufletul, nu cu mintea!!  Ce mai înseamnă și asta??  Păi…e simplu.  Atunci când visezi, când îți imaginezi viața aceea pe care ți-o dorești…toate acele imagini mentale pe care chiar tu le creezi, să nu fie influențate de vreun gând venit din minte, ceva de genul: „Eeeee….cum să-mi imaginez eu grozăvia asta?? Nu e posibil să ajung eu să fac / am așa ceva!!”  Cu cât ești în stare să visezi mai mult, mai sus și mai îndrăzneț, cu atât vei avea mai mult.  Dacă nici măcar nu îți poți imagina un lucru, este 100% sigur că NU îl vei avea. 

Nu poți avea ceea ce nu poți visa. 
Ai fix atâta cât poți să visezi. 
Cu sufletul poți visa mult mai departe decât cu mintea. 
Mintea imediat vine și-ți servește motivele pentru care poate NU vei reuși, și chiar îți spune că ai înnebunit complet să-ți dorești o asemenea grozăvie!! 

Dar sufletul tău știe foarte bine ce vrea. Și de ce vrea.  El nu este limitat de nimic.   Pentru sufletul tău, nimic nu e imposibil. Și știe exact ce ai nevoie de fapt ca să fii împlinit.  Așa că, data viitoare când îți mai vin idei și vise care ți se par nebunești și imposibil de realizat, lasă-le să vină, nu le goni!!  Îndrăznește chiar să visezi și dincolo de ele, și explorează cum ar fi viața ta în acel scenariu!! 

Lasă-ți sufletul să se expandeze până unde își dorește el, și să aibă ceea ce-și dorește!!    Iar mintea…din punctul meu de vedere, are doar sarcina de a căuta și de a găsi metodele de a pune în practică ceea ce vrea sufletul.  Mintea să nu să te oprească din calea ta. Da, știu…vrea să te protejeze.

E în interiorul nostru un mecanism vechi de mii de ani, care are rol de protecție și de supraviețuire.  Cumva, e nevoie să înveți să lucrezi cu el, să-l accepți și să știi cum să-l activezi doar atunci când ești într-un pericol real, și nu unul imaginar.  Din acest mecanism de protecție fac parte și acele blocaje interioare care, până la urmă, au și ele un rost…de a ne feri de eventuale suferințe sau dureri. 

Provocarea este că de cele mai multe ori, nu ești suficient de conștientă pentru a decide dacă îți asumi anumite riscuri sau nu, în calea către obiectivele sufletului tău.  Aceste blocaje, tipare interioare de protecție intră automat în funcțiune în secunde, și foarte puțini oameni reușesc să fie conștienți de ele, și să le intercepteze la timp, pentru a prelua controlul și a decide 100% conștient

Dacă știi să visezi cu sufletul, și nu cu mintea, și mai înveți să pui mintea la treabă să găsească acele căi spre obiectivele tale, și în plus, dacă reușești să dezamorsezi acele tipare vechi și blocante care te țin într-un glob de cristal…cam asta este rețeta succesului (părerea mea).  Al acelui succes adevărat care te și împlinește, nu doar îți adună bani în cont, pe când în interiorul tău rămâne beznă adâncă și gol imens. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.