Motivele principale pentru care este nevoie sa ai afacerea  prezentă în mediul online cu un site sunt:

1. 58% din utilizatorii internetului tind să aibă încredere într-un business care se prezintă online.

Trăim vremurile în care oamenii se așteaptă să te găsească în mediul online, iar în sens contrar, lipsa unui website îți poate afecta credibilitatea în fața lor.

2. Un website este un mijloc eficient de promovare a afacerii tale în mediul online.

Chiar dacă nu dorești să vinzi ceva, îți poți promova afacerea. Fie că alegi să folosești Google Adword sau dorești să-ți promovezi business-ul folosind optimizarea pentru motoarele de căutare în mod organic, vei vedea că atunci când ești activ în mediul online, oamenii îți vor promova afacerea, deoarece cel mai bun mod de a furniza informația este pe internet.

3. Website-ul este principala carte de vizită a afacerii tale.

De ce? Cartea de vizită reprezintă o prezentare succintă a afacerii tale, ce cuprinde informațiile de contact, conținut valoros de care are nevoie cel care accesează și implicit prin accesari pe site se pot genera recomandări.

4. Economisești timp

Cu ajutorul unui site, poți economisi timpul pe care îl petreci în mod obișnuit pentru a furniza informații prin intermediul unei broșuri sau a telefonului.

Informațiile astfel furnizate vor fi transparente și disponibile pentru toată lumea, iar cu o strategie bună de marketing, vei fi în primele poziții.

5. Website-urile sunt globale

Ce înseamnă acest lucru? Oricine din lume îți poate accesa afacerea. Îți poți extinde business-ul în toată lumea, iar potențialii colaboratori te vor găsi mult mai ușor.

Noțiunile de bază ale unui website pentru afacerea ta nu sunt grele. Cum faci asta….

În primul rând cumperi un domeniu și hosting după care instalezi site-ul WordPress, iar în site cu ajutorul unui plugin faci pagina de abonare (pagina de captat adrese de email).

Designul web profesional ar trebui să includă (dar nu se limitează la) următoarele elemente:

  • Navigare simplă – nu ar trebui să fie greu pentru vizitatori să găsească ceea ce caută pe site-ul tău, fără să facă clic de mai multe ori.

  • Meniurile de navigare trebuie să fie clare și simple, ajutând vizitatorii să găsească ceea ce caută în doar câteva momente.

  • Design atrăgător – site-ul tău ar trebui să fie atractiv, folosind culori și imagini plăcut la ochi. Un site profesional are un echilibru între un design atractiv și un conținut ușor de citit și rapid de încărcat.

  • Conținut util – conținutul de pe site-ul tău este bine să fie informativ și să ajute vizitatorii să înțeleagă mai bine ce ai de oferit, să sublinieze cuvinte cheie relevante pe care potențiali colaboratori le-ar putea utiliza pentru a găsi afaceri similare cu a ta online.

  • Optimizarea motoarelor de căutare ( SEO )- structura și conținutul website-ului trebuie optimizate pentru motoarele de căutare, cum ar fi Google. Un website profesional include servicii SEO care asigură clienților posibilitatea de a găsi website-ul tău online.

  • Încărcarea rapidă a Website-ului – Dacă website-ul tău nu se încarcă în câteva secunde, vizitatorii pot fi înclinați să plece. 

Copyright © YourCompany. All Rights Reserved.