Starea de moment

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Există un ingredient secret al succesului, despre care se vorbește în general foarte puțin, aproape deloc.

Este vorba despre un instrument foarte puternic, care te poate ajuta să muncești mai ușor, mai rapid și mai eficient.

Am spus că te “poate” ajuta, deoarece, fără să-și dea seama, toți oamenii folosesc acest instrument în munca lor; din păcate, marea majoritate îl utilizează în defavoarea lor.

Din această cauză, viața lor este plină de dezamăgiri, eșecuri și neîmpliniri.

Dar am o veste bună pentru tine!

Și tu poți să te afli printre acei puțini oameni de pe planetă care cunosc puterea acestui instrument și o folosesc (în mod conștient) pentru a-și realiza obiectivele.

Tot ce trebuie să faci este să conștientizezi importanța acestui subiect și să-l folosești permanent în avantajul tău.

Acest ingredient secret al succesului a fost descoperit publicului larg de către expertul numarul 1 în lume în psihologia succesului și a schimbării – Anthony Robbins – în cărțile sale Descoperă forța din tine”  și “Putere nemarginită”.

Este vorba despre puterea uriașă a stării de moment.

Starea de moment este unul dintre cele mai puternice instrumente de dezvoltare personală descoperite vreodată, instrument care – dacă știi cum să-l folosești în avantajul tău – te va ajuta să-ți îndeplinești obiectivele mai mult și mai repede decât orice altă informație. Starea de moment se poate schimba într-o clipă și atât de ușor, încât te vei întreba cum de n-ai descoperit această strategie facilă de realizare a obiectivelor până acum..

Atât de diferit, și totuși același !

Probabil ai observat de multe ori până acum că, atunci când desfășori o oarecare activitate – intelectuală sau fizică -, uneori ai un spor nemaipomenit, îți vin idei remarcabile una după alta, ești plin de entuziasm și energie pozitivă, ești foarte optimist și încrezător în forțele proprii, reușești să te concentrezi asupra sarcinii respective și ești foarte eficient – realizezi foarte mult într-un timp foarte scurt și, pe lângă toate acestea, la sfârșitul activității nu te simți deloc obosit și te întrebi când a zburat timpul atât de repede.

Dar sunt sigură că ai avut și zile mai puțin fericite, când trebuia să te apuci de o sarcină importantă și tot amânai, deoarece “nu aveai nici un chef” – nu erai în “starea potrivită”. Te simțeai epuizat (uneori fără motiv), erai plictisit, pesimist, negativist, îngrijorat, poate chiar disperat. Chiar dacă te apucai într-un târziu de lucru, nu aveai nici un spor.

Te asigur că diferența dintre rezultatele pe care le-ai avut în cele două tipuri de situații nu se datora experienței, nici abilităților tale – deoarece acestea erau aceleași -, ci se datora în exclusivitate stării în care te aflai în acel moment. Așadar, cred că te-am convins astfel de puterea covărșitoare pe care o are starea în care ești la un moment dat, asupra eficienței tale și a rezultatelor pe care le obții.

Oamenii de succes sunt persoane care își folosesc și îți modelează permanent starea de moment în avantajul lor. Acești oameni îți schimbă mereu în mod constructiv starea de moment astfel încât aceasta să-i sprijine în îndeplinirea obiectivelor lor, și nu să-i împiedice. Oamenii care reușesc în viață își controlează în fiecare clipă starea de moment și nu o lasă la voia întămplării. Ei nu “așteaptă” o stare favorabilă – căci așteptarea aceasta ar putea dura la nesfârșit, ci o “creează” în mod conștient.

Ceea ce este extraordinar în privința stării de moment este faptul că și tu îți poți modifica în orice moment starea și te poți transpune într-o fracțiune de secundă într-o stare favorabilă îndeplinirii obiectivelor tale.

Da, ai citit bine, e suficientă o fracțiune de secundă pentru ca tu să treci dintr-o stare negativă și nefavorabilă într-una pozitivă, favorabilă și absolut necesară îndeplinirii obiectivelor tale – totul este să știi cum îți poți modifica starea în mod constructiv și să o faci neîntârziat !!!

Modificarea constructivă a stării de moment…..

Pentru a-ți modifica starea în care te afli la un moment dat, sunt atât de multe posibilități încât doar dacă nu vrei, nu reușești să ți-o schimbi. Eu îți prezint în continuare cele mai importante modalități constructive de schimbare a stării, lăsându-te pe tine să le descoperi pe celelalte care ți se potrivesc.

Ai remarcat probabil că am folosit de multe ori în acest articol expresia “modalități constructive de schimbare a stării”.

De ce “constructive“?

Pentru că toți oamenii au tendința înnăscută de a-și modifica starea într-una care să-i facă să se simta bine, dar, din păcate, multe persoane apelează la metode distructive de schimbare a stării: mâncat exagerat, fumat, consum exagerat de dulciuri, pierdut vremea, etc.

Diferența dintre oamenii de succes și oamenii de rând constă tocmai în calitatea metodelor de schimbare a stării pe care le folosesc. Astfel, cei care reușeșc îți aleg întotdeauna metodele care să-i determine să îndeplinească cu multă plăcere și entuziasm sarcinile pe care le au de făcut, și nu metode care le afectează sănătatea, îndepărtându-i în final de obiectivele propuse.

Pe lângă constructive și distructive, o altă clasificare împarte modalitățile de schimbare a stării în următoarele 2 categorii, în funcție de specificitatea lor: metode generale și particulare.

  1. Metode constructive generalede schimbare a stării de moment

Acestea ajută pe oricine să acceadă la cele mai puternice stări pozitive. Din această categorie fac parte toate instrumentele puternice pe care ți le-am prezentat în articolele scrise până acum :

stabilirea și rescrierea obiectivelorplanificareavizualizarearepetarea afirmațiilor pozitiverevederea caietului cu obiective, citirea cărților de dezvoltare personală, ascultarea audiobook-urilor motivaționale, etc.

Dacă ai pus în aplicare sfaturile pe care ți le-am dat până acum, ai observat cu siguranță faptul că aceste instrumente au puterea incredibilă de a-ți schimba starea de moment, de a te transpune cât ai clipi într-o stare pozitivă, plină de entuziasm și energie, stare care te apropie cu repeziciune de obiectivele propuse – în baza Legii Atracției.

O alta metoda generala excelenta de schimbare constructiva a stării de moment o constituie exercițiile fizice – de înviorare (dimineața), alergat, gimnastică (aerobica), mers pe bicicleta, plimbări etc. – acestea pun sângele în mișcare, oxigenează creierul și astfel starea ta se schimbă instantaneu în bine.

  1. Metode constructive particularede schimbare a stării de moment

Acestea sunt specifice fiecărei persoane. Pe acestea trebuie să le descoperi tu – ATENȚIE !!! mă refer doar la modalitățile constructive !!!

Iată câteva sugestii: ascultarea melodiilor preferate, dansatul, practicarea sportului favorit, practicarea hobby-urilor, îmbogățirea cunoștințelor în domeniul de care ești pasionat, citirea cărților preferate, etc.

ATENȚIE !!! NU EXAGERA cu modalitățile de schimbare a stării !!!

Este bine să ai mare grijă să nu exagerezi cu aceste modalități de schimbare a stării! Adică, după ce ai ajuns în starea dorită (de energie nestavilită, entuziasm, creativitate, etc.), ocupă-te de ceea ce e important pentru tine, nu pierde toata ziua numai cu modalitățile de schimbare; acestea sunt necesare doar pentru a-ți schimba starea, nu trebuie să-ți ocupe tot timpul!

Imediat ce ai ajuns în starea potrivită, treci la treabă !!!

CE trebuie să FACI :

Iată ce trebuie să faci pentru a putea stăpâni corect acest ingredient secret al succesului:

Întocmește-ți cât mai curând o listă generală cu modalități prin care îți poți schimba – în mod constructiv !!! – starea de moment, într-una pozitivă, plină de o energie debordantă, entuziasm și creativitate.

Te sfatuiesc să scrii la începutul listei modalitățile generale (scrierea obiectivelor, planificarea, vizualizarea, afirmațiile pozitive, etc.), apoi le scrii pe cele particulare.

Alcătuiește-ți liste particulare de modalități de schimbare constructivă a stării de moment, corespunzătoare fiecarei stări necesare, selectându-le din lista generală pe cele potrivite. Pentru asta, e bine sa alegi din listă generală mai întai acele modalități care te transpun în starea de care ai nevoie cel mai mult în acel moment.

De exemplu, atunci când desfășori o anumita activitate intelectuală, ai nevoie bineînțeles de optimism, energie nestăvilită și entuziasm (aceste sentimente ar trebui de fapt să le ai mereu), dar ai mai cu seama nevoie de creativitate. De aceea, include în lista particulară de modalități pentru acea activitate intelectuală numai acele metode care te ajută să fii creativ.

Dacă de exemplu desfășori o activitate fizică, ai nevoie mai ales de energie debordantă, de aceea în lista corespunzatoare vei include modalitățile dătătoare de energie.

Ori de câte ori te simți într-o stare “proastă” (ești lipsit de vlagă, nu ai chef de treabă, ești pesimist, nu ai spor, ești somnoros, etc.) sau dacă nu ești în starea corespunzătoare activității pe care trebuie să o desfășori în acel moment, uită-te la lista generală sau la listele particulare și folosește modalitățile constructive de acolo. Îți recomand să folosești mai ales modalitățile generale (cele referitoare la dezvoltarea personala), deoarece acestea te apropie foarte repede de obiectivele tale si de succes.

Îmbogățește-ți permanent listele de modalități! Ori de câte ori descoperi o nouă modalitate constructivă de schimbare a stării, adaug-o în lista generală și în listele particulare corespunzătoare.

Importanța stării de moment și metode inedite de schimbare a ei:

Despre puterea uriașă a stării de moment și modalitățile inedite de construire a unei stări de moment extraordinar de eficiente si productive vorbește chiar expertul care le-a dezvăluit publicului larg – Anthony Robbins – în seria de videoclipuri de pe YouTube (subtitrate, dacă nu ști engleză).

Să-ți fie de folos informația și să te bucuri de ea cu inima.

Cu drag,

Mariana Stănescu

 

[/text_block]