Zona de confort e un ucigaș deghizat în prieten !
Necunoscutul e greu de învins pentru unii sau mai ușor pentru alții.
Dar luminița care o vom vedea la final , ne determină să avansăm spre ea.
Așa ar fi ideal, nu?

De fapt ce este zona de confort?

Zona unde este cald și bine…zona cunoscută,fără provocări, acel ’’pământ al făgăduinței personale” pe care ți l-ai construit investind tot timpul, răbdarea, energia și trăirile tale. Adică acel loc în care te simți în siguranță, relaxată, detașată de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

În realitate, zona de confort este doar o iluzie, o barieră mentală pe care tu ți-ai impus-o și peste care ți-e greu să treci de teama să nu pierzi căldura și liniștea ’’bârlogului” construit cu greu.

Este locul în care te-ai învățat să te mulțumești cu ceea ce ai, deși vocea ta interioara îți reamintește că vrei, meriți și poți mai mult. Însă simțurile tale, amorțite de mirajul confortului și așa zisei siguranțe, nu-ți dau voie să faci un pas în afara cercului pe care singur ți l-ai trasat.

Aici, obișnuința și rutina nu mai deranjează, iar orice sau oricine încearcă să spargă ’’cifrul”, să pătrundă în interior și să perturbe liniștea, este considerat intrus. Nimic nu intra și nimic nu iese din fortăreața zonei de confort. Iar tu începi să devii propriul tău prizonier.

Ce avem de pierdut?

În primul rând, va fi afectată relația cu sine. Încrederea în sine se diminuează cât timp nu te mai afli în competiție cu tine însuți. Treptat, vei uita că vrei și că poți mai mult.

În egală măsura, îți blochezi singură evoluția. Nu vei învăța lucruri noi dacă te complaci prea mult în situații care nu îți oferă provocări. Nu îți asumi riscuri, nu faci greșeli și nu înveți din ele. Iar unde nu exista învățare, apare plafonarea.

Dacă îți refuzi anumite experiențe, nu te vei dezvolta emoțional, ferindu-te de noutatea care aduce risc și complexitate comparativ cu simplitatea și siguranța în care te-ai obișnuit. Însă, fără experimentare nu există evoluție și maturizare.

Un pas în afara zonei de confort duce la un prim impact………………….. teama de eșec, și în minte apar tot felul de scenarii dramatice ca de exemplu :
-ce mă va aștepta dincolo?
-nu știu cum vor reacționa cei din jur dacă aleg schimbarea
-dacă nu reușesc în ce îmi propun?
-mai bine mai puțin decât să eșuez
-adevărul e ca….Nu am ceea ce îmi doresc însă e comod și cunosc drumul pe de rost

Zona de confort e un ucigaș deghizat în prieten !
Ceva de genul….ne îmbătăm cu apă rece !

Dar, cu toate ca e uneori dificil să pășim în necunoscut, e de preferat să facem acest pas, e de preferat să ne implicăm, să perseverăm pe noul drum și să ajungem la luminița de la capătul tunelului, pentru ca ea există, și ne așteaptă.

Eu spun altfel…nu renunța la zona de confort ci EXTINDE-O…..

Acolo e speranța, acolo e schimbarea !

În drumul tău spre schimbare, poate vei eșua de zeci de ori.

Și ce dacă?

Mergi înainte, fii perseverentă, nu te întoarce și nu te da bătută, deoarece gustul victoriei este inegalabil.
Fii deschisă la oportunități și la noutate. Fiecare zi din viața ta îți oferă oportunitatea de a face sau a învăța ceva nou. Acceptă provocările și învață să spui „da” la lucrurile sau situațiile cărora înainte, din comoditate, le spuneai „nu”.

Nu mai fugi de situațiile incomode în care te aduce viața ci asumă-ți-le. Teama de nou îți va ascuți simțurile și instinctele de supraviețuire, îți va crește capacitatea de adaptare și vei evolua.

Când și cum ieși din zona de confort depinde doar de tine. Pune punct, ieși de pe pilot automat și hotărăște-te să îți trăiește viața.
Poate pentru tine LUMINIȚA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI după ce ți-ai extins zona de confort, înseamnă….relații…..bani….carieră…..sănătate…ce vrei tu.

Tot ce este nevoie să știi e că ea există, și o poți accesa doar dacă îți învingi teama și ești deschisă la SCHIMBARE, deoarece schimbarea te forțează să evoluezi, să-ți învingi teama.

Doar așa apar noi oportunități pentru a rezolva provocarea; apar în viața ta situații, oameni la care nici nu te gândeai.

Un lucru vreau să știi, și e important!

Nu contează atât de mult situația cu care te confrunți, cât PERCEPȚIA pe care o ai asupra ei. Mai bine zis, gândurile și sentimentele pe care le cultivi, fac diferența.

Eu personal în urma cu mulți ani asta am ales …și crede-mă că am ales bine. Și…nu doar atât, am ajutat și alți oameni să își extindă zona de confort și să aleagă viața plină de oportunități.
Îmi doresc să vii și tu la o discuție 1:1în care să ne cunoaștem, să vedem dacă ce am eu de oferit se potrivește cu nevoia ta.

Este o discuție fără obligații însă doresc să lucrez cu persoane cu care rezonez, avem valorii de viață asemănătoare, iubim și ne bucurăm de fiecare zi ca o binecuvântare…
Totul tine de emoții, mental și energie !

Mereu alături de tine,

Mariana

0761142178

Este nr. la care poți să mă suni după ora 16 zilnic, mai puțin sâmbătă și duminecă când mă bucur de familie, de nepoții mei.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.