Hai să facem un mic exerciţiu de imaginaţie.

Cum va arăta viitorul tău din punct de vedere financiar pe termen lung, să zicem 10 sau 20 de ani, sau chiar şi mai mult, te-ai gândit vreodată?

Ok, la momentul actual lucrezi din plin, fie că eşti angajat sau ai propria afacere, obţii anumite venituri şi nivelul de viaţă al tău şi al familiei tale creşte.

Este normal să fie aşa, iar dacă priveşti în urmă cu 10 sau 20 de ani, vei vedea că schimbările sunt destul de semnificative.

Probabil că aceste creşteri vor continua şi în viitor, într-un anumit ritm, în funcţie şi de ciclul economic, evident.

Însă la un moment dat totul se va opri brusc şi nivelul tău de viaţă va începe să scadă.

Pentru că singurul “motor” pe care se bazează bunăstarea ta eşti TU!

Iar atunci când tu vei ieşi din viaţa activă, fie că vei fi la pensie sau pur si simplu nu vei mai putea lucra, situaţia ta financiară va depinde doar de alţii.

De exemplu, va depinde de stat.

Şi acest lucru nu este deloc unul pozitiv, căci sistemul de pensii este deja falimentar (cheltuie mai mult decât încasează).

Iar dacă la momentul actual nivelul pensiei este de cca. jumătate din ultimul salariu, peste 10-15 ani ea va ajunge la DOAR 20% din ultimul salariu, arată prognozele specialiştilor.

Cu alte cuvinte, atâta timp cât ai statutul de “dependent”, situaţia ta financiară este în pericol: din momentul în care TU nu vei mai putea obține venituri, te vei îndrepta în mod automat către sărăcie.

Care este soluţia? Independența financiară la o vârstă decentă.

Independența financiară – Moft?

Cum adică să nu mai fii nevoit sa muncești? La muncă……!!!

În felul acesta nimeni nu va mai dori să muncească… Unde vom ajunge?

Am auzit deseori această abordare. Că nu este sănătos să nu mai muncesti de la… să zicem 40 de ani, sau poate 50 de ani….

Aici există o mare confuzie.

Oamenii care ajung independenți financiar de cele mai multe ori continuă să lucreze, doar că se ocupă cu ce vor EI, nu cu ce vor alții.

Diferențele dintre cei care muncesc pentru că au nevoie de bani vs. cei care sunt independenți financiar sunt:

-Unul muncește pentru că trebuie să își plătească facturile, celălalt pentru că preferă acea activitate în locul altor activități pe care le poate face în acel moment;

-Unul se poate dedica mai mult unui scop personal (educația copiilor, practica spirituala, dezvoltare personală, călătorii), celălalt se poate dedica doar parțial, în timpul liber.

Per total, un om independent financiar are mai mult timp liber pentru a-l dedica propriilor scopuri si își trăiește viaţa mult mai aproape de idealurile sale.

Pentru ca timpul, deși pare a avea un preț (stabilit în mod artificial) în realitate este de neprețuit.

În final, putem spune că dorința de a atinge independenta financiara poate fi văzută ca un moft, dar în realitate este o catalizatoare incredibilă a evoluției personale şi a gradului de satisfacție personală a vieții.

CONCLUZIE

Independența financiară NU ESTE O ILUZIE ŞI UN MOFT decât în ochii celor care au murit deja în interior.

 Pentru restul, este o NECESITATE ȘI UN CATALIZATOR AL EVOLUȚIEI PERSONALE.

Dacă ai citit până aici, înseamnă că şi tu ai DORINŢĂ necesară pentru a porni pe Drumul independenței financiare.

Vei avea nevoie de cunoștințe si de un plan bine pus la punct, pe care să îl aplici în mod consecvent, lună de lună, atât timp cât va fi necesar.

Așadar, ești gata de drum?

Dacă şi tu eşti hotărât să-ţi construieşti un viitor mai prosper, care să nu mai depindă de alţii, te invit alături în acestă călătorie!

Ca să pornești în această călătorie este nevoie de un factor motivant- să simți durerea neîmplinirii, durerea că te-ai săturat să nu ai bani, mai multe vacanțe cu familia sau timp de calitate, durerea că ți-ai distrus sănătatea datorită stresului……și poți continua tu cu durerea pe care o simți.

Însă aceste dureri te pot ajuta să începi dar foarte rar îți dau puterea să ajungi până la linia de sosire.

De ce? Pentru că odată ce începi, durerea pe care o ai este înlocuită cu altă durere ….durerea de a ieși din zona de confort…. durerea de a învăța lucruri noi, obicieuri, abilități diferite și sunt așa de mari încât vei spune “dar nu este nici o problemă că nu am bani…..” este bine și așa….sunt alții și mai rău……

Singurul lucru care te face să mergi mai departe este o viziune, scopul spre care te îndrepți:

-unde vrei să ajungi?

-de ce vrei să ajungi?

-cât de mult îți dorești o schimbare pe o scala de la 1 la 10 ?

-poți vizualiza cum viața ta va fi diferită în momentul în care vei ajunge la o destinație noua?

 Ai această imagine clară în mintea ta?

Dacă ai răspunsul clar la aceste întrebări este momentul schimbării în viața ta și merită să faci primul pas.

Ce urmeaza?

Fă primul pas! Va fi un pas pe care nu l-ai mai făcut, deci e normal să simți tensiune!

Fă-l cu frică, dar fă-l! 

Nu ai cum îmbunătăți ceva ce nu încerci. Ceva ce nu ești dispus să faci pentru prima dată. 
De cele mai multe ori oamenii spun : acest lucru este foarte important pentru mine, trebuie să iasă perfect. 

Nu va ieși!

Orice lucru pe care îl faci prima dată are rolul de a te ajuta să-l faci mai bine a doua oară. Este singurul și cel mai important motiv pentru care merită să îți asumi riscul de a greși. De a „eșua”. De fapt, de a învăța.

Și rolul meu acum intră în acțiune pentru că sunt aici pregatită cu un plan de lucru dacă ceea ce am scris mai sus ți se potrivește.

Am nevoie să știu că vrei cu adevarat rezultate, nu doresc să lucrez cu cei care nu vor să-și atingă potențialul lor real!

Timpul este valoros și pentru mine și pentru tine și implicarea mea de 100% vreau să fie valoroasă pentru persoana care dorește cu adevarat schimbare în viața ei.

Indiferent unde te afli acum, în ce moment în viață, cât de fericită, neferictă ești –doar tu îți poți schimba circumstanțele, îți poți împlini visele și scopurile-chiar mai repede decât îți poți imagina.

Însă un singur lucru trebuie să faci

-să crezi în tine și să muncești

Totul are un preț….iar cele mai mari recompense au cele mai mari prețuri.

Ai primit o singură șansă să îți trăiești această viață …așa că nu o irosi.

Fii blând cu tine. Oferă-ți Timp. Acționează ferm. Deschide-ți Inima și Crede în Tine .
Pe Drumul spre Schimbare poți merge doar Înainte, în Ritmul Tău .

Apreciez  că ai rămas alături de mine și ai citit ce am scris şi te asigur de o colaborare serioasă și implicare în situația în care vom deveni parteneri.

Cu drag,

Mariana Stănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.