Se spune despre intuiție că este al șaselea simț, și că prin ea subconștientul nu trimite soluții sau mesaje. Deși ele se manifestă diferit (de exemplu printr-un gând vag, un nod în gât, un gol în stomac, o tensiune la nivelul unor mușchi) toate sunt îndreptate spre binele nostru.
Bineînțeles, asta dacă le conștientizăm și le înțelegem.

Societatea, însă, concentrează atenția mai mult spre rațional, spre logic. Uitând că intuiția poate fi un partener de nădejde și că TOȚI suntem înzestrați cu abilități intuitive. Nefolosindu-le, ele pierd din eficiență.

Deși este adesea considerată ca o senzație vagă sau un „simț al stomacului”, intuiția poate fi explorată și folosită ca o sursă valoroasă de informații.
De fapt, ea poate deveni un GHID care ne ajută să atragem realizări remarcabile în viața noastră. Bineînțeles, cel mai important este să o ANTRENĂM

Cum?
Iată câteva modalități …..
– Fii prezentă
Intuiția are legătură foarte mare cu prezentul. În momentul în care gândurile și atenția ta sunt focalizate pe ACUM, se formează un canal de comunicare cu intuiția ta.
Astfel, ești conectat la tine și la corpul tău!
– Meditează și relaxează-te
Intuiția se bazează pe un profund sentiment de calm și detașare. Prin meditație și relaxare vă liniștești și eliberezi mintea de zarva gândurilor. Astfel, crezi un spațiu propice pentru ca intuiția să se manifeste și să fie recunoscută.
– Ascultă-ți vocea interioară
Învață să acorzi atenție gândurilor și sentimentelor tale interioare. Ascultă-ți instinctele și învață să recunoști semnalele subtile pe care le-ai primești, indiferent de modul în care acestea se manifestă.
– Învață din experiențe
Reflectează asupra experiențelor trecute și observă cum intuiția ta a avut sau nu dreptate în diverse situații. Învață să acorzi atenție indiciilor subtile și să înțelegi semnificația lor.
José Silva, fondatorul Metodei Silva, spunea că toată lumea se naște cu abilități intuitive și că toată lumea care are grijă să folosească aceste abilități, poate funcționa la un nivel intuitiv înalt.
Modul acesta de funcționare are o serie de beneficii minunate!

Dacă ești conectată la INTUIȚIA TA înseamnă că:
-trăiești conștientă și ești conectată la tine;
-rezolvi provocările cu ușurință și te adaptezi rapid oricărei situații;
-faci diferența între decizii care te fac neliniștită și cele care vă oferă un sentiment de liniște;
-iei deciziile cele mai bune;
-ești în contact cu corpul tău, ești aliniată cu scopul vieții tale în decizii, obiective și gânduri;
-pur și simplu ȘTII, fără nici o logică, ce e cel mai bine de făcut;
-fugi CĂTRE tine, NU fugi DE tine;
-trăiești în PREZENT – gândurile și atenția ta sunt focalizate pe ACUM.
Și dacă te întrebi CUM și CÂND te conectezi la ea, ei bine de fiecare dată când ești calmă și detașată, când te eliberezi de „zarva” gândurilor și mai ales atunci când MEDITEZI.
Meditația/rugăciunea te ajută să-ți liniștești și să te conectezi cu interiorul tău.

Tu cum stai cu intuiția?

Leave a Reply

Your email address will not be published.