Veţi deveni ceea ce încercaţi în continuare să fiţi

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]„Veţi deveni ceea ce încercaţi în continuare să fiţi“ –spun din ce în ce mai mult studiile neuroștiintifice, psihologi și alți specialiști.

Nu ştiu ce faci sau ce gândeşti … ştiu doar că eşti un om care aleargă cât poate el de mult şi de bine spre o viaţă mai bună.

Asta fac eu, tu, prietenul tău cel mai bun, vecinul şi absolut toată lumea.

Ai primit darul vieţii ca să ajungi la un nivel înalt la care mulţi visează, dar puţini reuşesc. Şi faptul că mulţi încearcă fără să aibă rezultate promiţătoare, nu este o scuză ca tu să stai pe loc.

De ce sa încerci într-una?

Este simplu ca „Bună ziua!” Datoria ta este să încerci până reuşeşti pentru că ăsta este scopul tău principal. Pentru că asta te face să te simţi împlinit, fericit şi mulţumit. Numai gândeşte-te ce fel ar fi viaţa ta peste 30-40 de ani dacă continui să baţi pasul pe loc.

Încearcă să îţi imaginezi regretele pe care le vei avea şi care nu îţi vor da pace. Tu nu îţi doreşti asta, nu vrei să te plângi şi să îţi stresezi apropiaţii cu nerealizările tale cauzate de frică şi de laşitate. Ştiu sigură că fugi cât te ţin picioarele de un viitor trist.

Ia exemplu de la curajoșii încăpățânați.

Nu sunt mulţi curajoşi pe lume, dar cei care îşi iau inima în dinţi şi îşi croiesc propriul drum indiferent cât de imposibil ar părea sunt un exemplu pentru toţi.

Păcat că majoritatea dintre noi ne place să observăm, să râdem de greşelile celorlalţi, să criticăm, să stăm locului în zona noastră de confort şi mai ales să aşteptăm să primim strictul necesar sau mai puţin ca să trăim.

Am observat că atunci când omul mai are de ales, mereu alege calea cea mai simplă şi de multe ori greşită. Adică, de ce să se complice prea mult şi să îşi vadă de pasiunea sa dacă serviciul îi ocupă atât de mult timp?Pentru că  cei care au reuşit să îşi vadă visul cu ochii nu a fost nimic mai important decât pasiunea lor.

Au încercat pe toate părţile să aibă rezultate bune şi chiar dacă au dat de greu, mereu au găsit o cale salvatoare. De fiecare dată s-au ridicat atunci când au căzut şi au continuat să înainteze încrezători.

Vezi unde ești și unde ai putea să fi în viitor.

MOTIVAȚIA este factorul cel mai important ca să nu te dai bătut înainte de vreme.

Orice vrei să realizezi trebuie să ştii care este scopul tău final, ce te aşteaptă după atâţia paşi parcurşi şi după atâta timp de suspans. Întreabă-te dacă rezulatatul pe care vrei să îţi obţii merită să nu renunţi la ideile tale nici în ruptul capului.

Imaginează-te pentru o clipă fericit, mulţumit şi plin de entuziasm.

Simţi cum emani bună dispoziţie, optimism şi multe râsete sau zâmbete?

Îţi place, nu? Asta îţi recomand să vezi de fiecare dată când îţi este greu. Pentru asta de străduieşti zi şi noapte să reuşeşti pe toate planurile vieţii.

Fericirea este greu de atins, dar nu imposibil. Am observat cu părere de rău că oamenii au nevoie de cursuri despre cum să fie fericiţi din nou. Un prim pas este să te vizualizezi fericit. Ai să vezi că o să îţi vină un chef nebun să devii fericit şi nimic nu o să te oprescă să nu reuşeşti.

Concentrarea te duce mai departe decât ai spera.

Rămâi focusat şi nu apleca urechea la vorbele şi părerile celorlalţi. Numai tu ştii ce este bine pentru tine şi prin urmare ce va aduce o mică speranţă celor din jurul tău. Spun asta pentru că contează enorm să ştii ce este în sufletul tău ca să dai tuturor ce este mai bun. Ai văzut prea bine că dacă te implici trup şi suflet într-o activitate sunt slabe şanse să nu izbuteşti.

Mai este un singur pas până să îți împlinești scopul.

De ce crezi că renunţi la joc înainte de vreme?

Te-ai întrebat vreodată ce ar fi fost dacă totuşi ai fi continuat pe drumul pe care l-ai abandonat atunci când probabil mai aveai un singur pas până la succes?

Dacă ai fi ştiut că te-ai înecat ca ţiganul la mal sigur ai mai porni încă o dată pe acelaşi drum.

Este cert că de data asta nu ai mai fi renunţat de fel. Mare dezavantaj este că nu poţi niciodată să fii sigur de asta şi nici să dai timpul înapoi. Tot ce îţi rămâne să faci este ca pe viitor să simţi, să intuieşti şi să crezi în binele care urmează. Nimic mai mult şi nimic mai puţin.

Reușești doar atunci când nu renunți.

Poate că nimic nu îţi garantează că vei reuşi să faci tot ce îţi pui în minte, dar măcar ştii că ai încercat şi că ai dat tot ce ai putut.

Şi chiar dacă ai văzut că se dărâmă tot ce ai construit, înseamnă că fundaţia la care ai lucrat din greu are nevoie de câteva îmbunătăţiri. Nu este musai să o reconstruieşti pentru că fiecare pas este o lecţie importantă fără de care nu ai putea să mergi mai departe.

Ca să mă înţelegi mai bine, paşii sunt ca nişte tronsoane dintr-un pod care avansează spre celălalt ţărm. Dacă nu îl construieşti sistematic şi uiţi să pui un singur tronson, cu siguranţă totul se va prăbuşi la un moment dat.

Mulți oameni renunță cum dau puțin de greu și dau vina pe tot felul de probleme pentru eșecul lor. Aud de multe ori “Eu vreau să reușesc dar…..nu pot să fac nimic acum, am probleme prea mari, nu am timp să mă ocup, nu am bani, nu găsesc clienți, nu găsesc parteneri de afacere serioși….etc “

Întrebarea mea e:

Ce vrei sa faci?

Vrei să reușești sau vrei să te vaiți în continuare de probleme?

Unii vor zice “da, dar nu e o scuză, eu chiar am problema asta și nu pot,chiar mă ține în loc…etc”.

Înțeleg, ai o problemă foarte gravă.

Toata lumea are!

Dar să îți spun un secret: TOT SCUZĂ E!

Dacă te concentrezi pe ea și o lași să te tragă înapoi ce ai rezolvat?

Cu ea vei rămâne!

Nimic nu justifică eșecul!

Obstacole sunt la tot pasul. Dacă dai înapoi cum te împiedici de unul, atunci nu vei face nici un pas niciodată, vei rămâne pe loc și nu vei ajunge nicăieri.

În loc să găsești tot felul de scuze – mai mici sau mai mari – ca să renunți și să nu reușești mai bine te-ai întreba:

“Cum ajung acolo unde îmi doresc?”.

Asta bineânțeles după ce ți-ai dat răspunsul la întrebarea: “Unde vreau sa ajung?”. Dacă știi cu adevărat ce vrei și îți dorești cu adevărat să ajungi acolo, nici nu vei mai observa obstacolele de pe drum.

Grav e ca unii se împiedică pe drum de o “pietricică”, cad și încep apoi să se vaite non stop că au căzut și s-au lovit un pic, în loc să se ridice și să continue drumul.

Nu mai fac nici un pas de frică să nu se lovească iar un pic.

Dacă ai știi cu ce “bolovani uriași” s-au luptat până la epuizare unii oameni de succes înainte să reușească nu te-ai mai speria de o amărâtă de “pietricică”.

Cât de greu e pentru un copil să învețe să meargă?

Nu cred că există vreun copil care să nu fi căzut măcar odată până a învățat să meargă. Totuși de ce nu renunță?

Nu există scuze!

Aruncă acum la gunoi toate problemele care te țin în loc, indiferent cât de mari și de nedepășit ți se par!

Concentrează-te doar pe scopul tău – unde vrei să ajungi – întreabă-te permanent “Pe unde o iau? Cum ajung acolo?” și vei vedea că obstacolele se vor da la o parte și se va elibera drumul!

Mergi pe drumul care te duce la visul tău și nu te mai uita nici în stânga nici în dreapta până ajungi la destinație!

Este greu să pierzi, dar mult mai rău este să nu fi încercat niciodată să reuşeşti.“ – Theodore Roosevelt

La final te invit să îmi scrii printr-un comentariu dacă in agenda anului 2019 exista dorința unei schimbări .

Dacă DA- te felicit și îți doresc succes și nu renunța la visul tău…….

Dacă NU- îți propun să te gândești la posibilitatea de a începe împreună un business cu oameni și pentru oameni.

Cu mult drag,

Mariana

 

 

[/text_block]