Într-o lume ideală, lucrurile ar fi complet diferite.

Cu toţii am primi tot ce ne dorim mai mult, iar fericirea nu ar mai fi o destinaţie. Starea de bine ar fi la ea acasa, iar grijile de orice fel nu şi-ar mai face loc în viaţa noastră.

Însă viaţa nu este perfectă.

Perfecţiunea este ceea ce ne dorim cu toţii, însă aceasta nu poate fi atinsă pe deplin.

Ţi se întâmplă deseori să reflectezi asupra vieţii tale şi să te întrebi care e sensul ei?

Tot ce trăieşti este suma deciziilor pe care le tolerezi. Şi nu întotdeauna conştientizezi câte obiceiuri şi decizii zilnice atrag de la sine situaţii şi stări negative.

Tot ce trăieşti este rezultatul acţiunilor tale.

Ne place să spunem că oamenii buni au parte numai de lucruri bune. Şi privim cu un sentiment amar orice problemă care se năpusteşte asupra celor pe care îi considerăm noi buni. Sau privim cu amărăciune chiar problemele care se năpustesc asupra noastră.

Deşi o parte din ceea ce se spune este adevarat, viaţa înseamnă mai mult decât intenţie sau decizii.

Viaţa înseamnă tot ceea ce faci. Viaţa înseamnă tot ceea ce alegi să tolerezi.

Deseori auzim că este sănătos să gândim pozitiv, iar acest lucru este perfect adevărat. Însă încearcă să faci un joc de imaginaţie şi să te gândeşti câte dorinţe ţi s-au îndeplinit de-a lungul timpului.

Doar pentru că tu crezi un lucru, nu înseamnă că se va întampla imediat. Nu, nu trebuie să fii descurajată şi nici să te întrebi acum care e adevăratul secret.

Totul porneşte din interior, pentru că tot ceea ce trăieşti este în totalitate responsabilitatea ta.

Nu este suficient doar să-ţi doreşti.

Uneori se spune că este suficient să ai o dorinţă măreaţă, iar totul se va întâmpla de la sine. Însă nu poţi alege să priveşti de pe margine, ca şi cum ceilalţi urmează regulile aceluiaşi joc, iar tu eşti în aşteptarea unui miracol.

În fond, dacă stai să aprofundezi, tot ceea ce faci se reflectă în calitatea vieţii pe care o ai.

Orice dorinţă se transformă în intenţia de a face ceva. Şi orice intenţie se transformă într-o serie de decizii şi acţiuni, toate având ca scop atingerea aceleiaşi destinaţii.

Tot ce traieşti este suma lucrurilor pe care le faci. Tot ce permiţi să vină în viaţa ta îţi conturează trăirile şi emoţiile.

Sunt oameni care nu îţi oferă suficient respect? Acest lucru se întamplă pentru că tu ai permis. Daca setezi limite, vei observa că ceilalţi vor păstra distanţa. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te izolezi sau să nu răspunzi conversaţiilor de complezenţă, ci înseamnă că eşti conştientă de tot ceea ce atragi în viaţa ta. Eşti conştientă că tot ce trăieşti depinde în totalitate de tine. Şi eşti conştientă că tu eşti singura persoană care poate stabili standardele.

În viaţă obţii atât cât îţi permiţi să obţii.

Îţi doreşti să ai succes pe plan profesional? În viaţă obţii atât cât îţi permiţi să obţii. Poţi să creezi atât cât crezi că eşti capabilă. Poţi să realizezi atât cât crezi că ai capacitatea. Poţi să faci tot ceea ce crezi că poţi să faci.

Poţi să iesi din zona de confort atâta timp cât crezi că ai aceasta putere. Atât timp cât crezi în tine şi îţi doreşti să te dezvolţi. De fapt, tot ceea ce obţii în viaţă este strâns legat de ceea ce ţi-ai setat să obţii.

Dacă alegi să tolerezi oameni care nu consideră că eşti suficient de capabilă sau dacă alegi să tolerezi situaţii şi evenimente negative, aceasta va fi direcţia către care se va îndrepta viaţa ta.

Dacă alegi să fii nefericită, viaţa ta va fi un lung şir de evenimente care te întristează.

Nu accepta mai puţin decât meriţi.

Viaţa îţi va aparţine în totalitate în momentul în care vei învaţa să nu accepţi mai puţin decât meriţi. Este esenţial să conştientizezi că tot ce trăieşti depinde în totalitate de tine. Şi nici măcar o secundă nu ar trebui să te desconsideri. Nu permite nimănui să îţi distrugă încrederea. Nimeni nu poate să aibă această putere. Trebuie doar să crezi în tine şi să fii conştientă de lucrurile pe care le tolerezi.

Îţi doreşti mai mult? Începe prin a-ţi acorda mai mult timp. Începe prin a-ţi acorda mai multă atenţie şi mai multe şanse. Începe prin a te privi cu atenţie cât de minunată eşti.

Oferă-ti o îmbrăţişare, oferă-ţi iubire şi fii bună cu tine.

Ştii că meriţi şi poţi mai mult, aşa că este timpul ca toate deciziile tale să reflecte faptul că ştii aceste lucruri.

Credințele îți determină comportamentele. Comportamentele îți determină rezultatele.

Vrei rezultate mai bune? Atunci, ai nevoie de alte credințe, care să te ajute să acționezi diferit.

Cum ajungem să credem ceea ce credem?

Cum ne putem modela credințele pentru a crede ceva diferit?

Suntem cu adevărat ceea ce gândim.

Dar cum gândim ceea ce gândim?

Care este cauza primară a tuturor rezultatelor pe care le producem în viața noastră?

De ce faci ceea ce faci?

Ți-ai pus vreodată aceaste întrebări?

Sau, mai bine, de ce uneori NU faci ceea ce știi că ar trebui să faci? Știi că, dacă ai face un anumit lucru, te-ai apropia de țelul tău, de visul tău, de viața pe care îți dorești să o trăiești. Și, totuși, NU-L FACI. Ceva te oprește, te blochează, te ține pe loc.

Iei uneori decizii, cu partea conștientă a minții tale. Decizii bune. Decizii de creștere. Decizii de a acționa intenționat. Apoi…faci aceleași lucruri dintotdeauna. Repeți aceleași tipare comportamentale. Cu aceleași vechi rezultate.

Ți s-a întâmplat să decizi să te apuci de sport? Poate ți-ai făcut și abonament la sală. Poate chiar ai mers de câteva ori…apoi a intervenit ceva, ai făcut o pauză…și te-ai oprit. Știu, îți tot spui că te vei apuca din nou. Sau, poate îți spui că acum nu, pentru că sunt copiii mici, sau încă nu, pentru că programul nu-ți permite. Dimineața nu poți pentru că lucrezi. Seara nu poți pentru că vrei să stai cu copiii, sau îți iei de lucru și acasă, sau……eşti obosită.

Dar, într-o zi când te mai eliberezi, te apuci sigur!

Și știi că nu-i așa. Există o parte a minții tale care știe adevărul.

Poate faci la fel cu dietele. Ți s-a întâmplat să te apuci de dietă, să slăbești, pentru că apoi să revii la aceeași greutate sau chiar mai mult?

Cum stai cu raportul dintre venituri și cheltuieli? Crezi că a câștiga mai mulți bani e o soluție? Hmmm…la fel credeam și eu. Știi ce am înțeles: mai mulți bani nu sunt soluția. Cunoști oameni care și-au crescut veniturile și, cu cât au câștigat mai mult, cu atât au cheltuit mai mult? Și au mai multe datorii decât înainte?

Tiparele se repetă… mereu și mereu.

Comportamentele noastre sunt PROGRAMATE în mintea noastră subconștientă. Avem acolo valorile, credințele, convingerile, paradigmele, atitudinile, imaginea noastră de sine. Iar toate acestea ne determină comportamentele și, în consecință, rezultatele.

Problema este că noi vrem să schimbăm rezultatele și acționăm asupra acestora hotărând să ne schimbăm comportamentele care duc la acele rezultate. Decidem să acționăm diferit.

Doar că acțiunile noastre, la fel ca și comportamentele noastre sunt un efect, nu o cauză.

Iar pentru a schimba un efect, e nevoie să acționezi asupra cauzei. Cauza este în mintea noastră. Mai exact, în mintea noastră subconștientă. Care este condiționată. Programată. Și care ne determină acțiunile, comportamentele și rezultatele.

Ai nevoie de REPROGRAMARE.

De RESETARE.

De schimbarea convingerilor care te țin pe loc.

Ai nevoie să înțelegi că, uneori, crezi niște minciuni. Niște neadevăruri. Ai nevoie să te cunoști. Să-ți conștientizezi potențialul. Să renunți la bagajul, prea greu, plin de limitări, de temeri, de prejudecăți, de conflicte interioare, de resentimente față de tine și față de anumite persoane din trecutul tău, de ranchiună, invidie, învinovățire, ură uneori.

Pentru anul viitor găseşte calea spre acţiune…pentru schimbarea credinţelor care te ţin pe loc.

La finalul vieţii OAMENII REGRETĂ LUCRURILE PE CARE NU LE-AU FĂCUT, riscurile pe care nu şi le-au asumat niciodată, VISURILE pe care nu le-au urmat.

Viaţa nu e făcută doar să munceşti, să aştepţi weekendul şi să-ţi plăteşti chiria.

 NU ! E mult mai mult !

AI CURAJ să apuci VISUL CARE TE-A ALES?

Sau îl vei lăsa să plece şi să dispară şi anul viitor ?

Este un hoţ în mintea ta care vrea VISURILE TALE!

Numele lui este „îndoiala”.

A ucis mai multe VISURI decât a ucis vreodată eşecul.

CARE ESTE VISUL TĂU?

Ce APRINDE acea scânteie?

Nu există un MUNTE neted! Dacă vrei să ajungi ÎN VÂRF, există muchii ascuţite peste care trebuie să treci.

Conflictele şi Critica sunt condiţii prealabile pentru MĂREŢIE.
Durerea înseamnă VIAŢĂ.

Dar tu POŢI ALEGE: Durerea drumului către SUCCES sau durerea regretului că nu ai parcurs drumul.

AI UN CÂNTEC ÎN INTERIORUL TĂU. Apucă microfonul şi CÂNTĂ CU TOATĂ INIMA pe SCENA ACESTEI VIEŢI !

Se încheie un an care a fost…..dar poate fi diferit dacă TU accepţi schimbarea în mintea ta.

Scrie-mi dacă aceste cuvinte te-au ajutat să iei pentru anul viitor decizii cu care să aduci în viaţa ta visul tău.

Cu apreciere,

Mariana Stănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.