Vine ……Moş Nicolae!!!!

[text_block style=”style_1.png” align=”left”]Cea mai mare vânzătoare din lume nu se supară dacă îi spui că este „fetiţa”.

Asta pentru că Markita Andrews a câştigat mai mult de 80.000 de USD din vânzarea de prăjituri produse de Fetiţele Cercetaşe (din USA) începând cu vărsta de 7 ani.

Foarte timidă Markita, a vândut cu greutate prăjituri din uşă în uşă, până când la vârsta de 13 ani a descoperit secretul vânzărilor.

Şi scânteia care a declanşat această poveste adevarată este dorinţa.

O dorinţă arzătoare!

Totul a început când Markita şi mama ei, care lucră ca şi chelneriţă în New York, au decis să facă o călătorie în jurul lumii.

„Eu voi lucra din greu să poţi merge la facultate”, i-a spus într-o zi mama ei. „După ce vei absolvi, vei face destui bani ca apoi să putem merge amândouă în această călătorie. Ok?”

Aşa că, pe când avea 13 ani, Makita a citit în revista Fetiţelor Cercetaşe că cea care va vinde cele mai multe prăjituri va câstiga o excursie în jurul lumii cu toate cheltuielile plătite.

Acela a fost momentul în care Makita a decis că va vinde cele mai multe prăjituri pe care le-a vândut vreodată cineva.  

Dar dorinţa nu era suficientă.

Makita ştia că pentru a-şi realiza visul avea nevoie de un plan.

„Întotdeauna să te îmbraci frumos şi să ai un aer profesionist” a sfatuit-o matuşa ei.

„Când faci business, îmbracă-te potrivit pentru ocazie. Poartă uniforma Fetiţelor Cercetaşe. De fiecare dată când mergi la oameni acasă, cere-le o comanda mare. Întotdeauna zâmbeşte şi fii politicoasă. Şi nu le cere să cumpere prăjiturile, cere-le să investească.”

Multe alte fetiţe şi-au dorit acea călătorie în jurul lumii. Multe alte fetiţe au avut probabil un plan. Dar, doar Makita a fost dispusă să se îmbrace în uniformă în fiecare zi după şcoală şi a fost gata să întrebe, iar şi iar, oamenii să investească în visul ei.

„Bună ziua, am un vis! Îmi doresc să câştig o călătorie în jurul lumii pentru mine şi mama mea din vânzarea prăjiturilor”, spunea ea la uşă. „Aţi dori să investiţi într-o duzină sau două duzini de cutii de prăjituri?”
Markita a vândut 3.526 de cutii de prăjituri în acel an şi a câştigat călătoria în jurul lumii.

De atunci, a vândut mai mult de 42.000 de cutii de prăjituri, a fost speaker la seminarii de vânzări din toata ţara, a jucat într-un film Disney dedicat povestii ei si a fost co-autoare la cartea de mare succes: Cum să vinzi prăjituri, apartamente, maşini, calculatoare… şi orice altceva.

Markita nu este nici mai deşteapta şi nici mai extroverta decât ceilalţi oameni, tineri sau bătrâni, toţi cu visele lor. Diferenţa este că, Markita a descoperit secretul vânzării, adica: Cere, cere, cere!Cei mai mulţi oameni eşuează încă înainte să înceapă, pentru că eşuează să ceară ceea ce vor.

Teama de respingere ne duce pe cei mai mulţi dintre noi să ne respingem pe noi şi visele noastre mult înainte oricine altcineva poate face asta – indiferent de ceea ce vindem.E nevoie de curaj să ceri ceea ce vrei.

Este seara de Moş Nicolae care ne aude sigur dorinţele…

Pune în mintea ta ce vrei pentru 2020 şi în ianuarie am să-ţi scriu şi cum să acţionezi…..dar nu uita să-ţi pui în suflet dorinţa ta….dar să fie o dorinţă arzătoare……. 

Curajul nu este absenţa fricii. Este să faci ceea ce e necesar în pofida fricii. Şi aşa cum a descoperit şi Makita, cu căt ceri mai mult, cu atăt devine mai uşor.

Odata, la o emisiune TV live, producătorul s-a găndit să îi dea o provocare Makitei. A fost rugată să vândă prăjituri celeilalte persoane invitate în emisiune.

Ca de obicei, Makita si-a spus replica favorită: „Aţi dori să investiţi într-o duzină sau două duzini de cutii de prăjituri?”

„Prăjituri de la Fetiţele Cercetaşe? Eu nu cumpăr aşa ceva!” a răspuns invitatul. „Eu sunt Director de penitenciar. Eu am grijă de mai mult de 2.000 de violatori, criminali, hoţi şi pedofili”.

Netulburată, Makita a răspuns imediat: „Domnule, dacă iei câteva dintre aceste prăjituri, poate că nu vei mai fi aşa de rău şi de furios. Şi cred că ar fi o idee foarte bună să duci câte o cutie din aceste prăjituri la fiecare dintre cei 2.000 de detinuţi şi vei fi mulţumit că ai făcut ceva diferit”.Markita a cerut.Directorul penitenciarului a scris cecul.Morala: Singurele bariere reale sunt cele din mintea noastră!

Reţine asta şi programează acestă idee să fie pentru tine motto-ul anului 2020…şi astfel nimic nu îţi va sta nimic în cale.

Dacă te-a inspirat povestea scrie-mi…..

Cu iubire,

Mariana Stănescu[/text_block]