Cine nu are o zi proastă?

Cine nu s-a trezit cu faţa la cearşaf sau atunci când s-a uitat în oglindă li s-a părut că arată groaznic sau că pur şi simplu nu ai chef să te ridici din pat?

Dar asta nu înseamnă că ea poate să rămână aşa.

Eu una, deşi sunt extrem de activă şi pozitivă, am astfel de momente. Am astfel de zile. Şi e perfect normal. E imposibil ca toate zilele să fie la fel – numai lapte şi miere.

Din momentul în care am acceptat acest lucru, nu m-am mai luptat cu mine, punându-mă la zid pentru că nu eram destul de productivă, eficientă, frumoasă şi energică în fiecare secundă a fiecarei zile.

Însă putem să spunem STOP stresului, anxietăţi, gândurilor negative, oboselii.

Este datoria noastră să vedem partea frumoasă a lucrurilor, să învaţăm să privim tot timpul înainte şi să căutăm luminiţa de la capătul tunelului.

Am primit de la mentora mea câteva dintre cele mai importante şi eficiente sfaturi pe care să le punem în practică pentru a nu mai avea zile proaste.

O parte din ele se regăsesc în viaţa mea dar mai am de implementat…

Sunteţi curioase să aflaţi care sunt acestea? Dacă da, citiţi în continuare…..

 Zi de zi fă ceva care te pasionează

Nu contează că eşti obosită, fără chef, tristă sau supărată. Nu lăsa să treacă nicio zi fără să faci ceva care te pasionează şi îţi pune zâmbetul pe buze. Vei vedea că dacă pui acest sfat în aplicare în scurt timp lucrurile se vor schimba. Mai mult, poţi transforma o zi plictisitoare sau chiar dificilă într-una frumoasă.

Practic :

Fă o listă cu lucruri care te fac fericită cu adevărat şi decide că în acea zi să faci măcar 2 dintre ele – cântă, dansează, mergi la un film, mănâncă mâncarea preferată, îmbracă-te cu ceva ce te face să te simţi bine, vorbeşte cu o prietenă dragă şi aşa mai departe.

Atunci când faci ceva ce-ţi place cu adevărat, îţi schimbi starea, iar ziua nu mai pare atât de “neagră”.

Ieşi în natură şi meditează

Când te plimbi în aer liber, în natură, reuşeşti să te simţi conectată la ceva mai măreţ decât tine. Iar dacă înveţi să şi meditezi în natură, să spui rugăciunea inimii vei putea să îi oferi sufletului tău liniştea de care are nevoie.

Meditaţia este o tehnică de relaxare extrem de eficientă, recomandată de specialiştii în consiliere şi psihodiagnoză. Tot ce trebuie să faci este să te aşezi într-o poziţie confortabilă pe scaun sau pe podea, apoi să te concentrezi pe propria respiraţie câteva minute. Lasă gândurile să curgă prin minte, fără să le dai importanţă. Pur şi simplu imaginează-ţi că le priveşti de undeva de pe margine, cu atenţia doar către respiraţie.

10 minute de inspir-expir în 4 timpi şi relaxarea vine….mintea se goleşte…şi vor veni idei creatoare în direcţia în care vrei să faci o schimbare…

În zilele mai puţin fericite, o sesiune de meditaţie( rugăciune, de pe youtube meditaţii ghidate , cum simţi tu sau în ce te regăseşti….) de doar câteva minute te poate ajuta să elimi tensiunea provocată de stres şi să te detaşezi emoţional de aspectele care au produs o stare de spirit negativă.

Citeşte o carte care să te inspire sau ascultă muzica

În momentul în care citeşti ceva, devii parte din povestea respectivă.

Consumi o parte din mentalitatea persoanei care a scris cartea. Iar dacă această carte este una care să te inspire, vei avea doar de câştigat de pe urma ei.

Pune acest sfat în aplicare şi vei vedea cum se vor schimba lucrurile în jurul tău.

O bună cale prin care poţi îmbunătăţi ziua, implicit starea de spirit, este sa asculţi muzica preferată preţ de câteva minute. Mai multe studii de specialitate au demonstrat că muzica poate să ajute propriu-zis la reducerea tensiunii arteriale şi a stresului, inducând o stare de spirit pozitivă.

Altfel spus, muzica preferată (în special cea clasică) are puterea de a schimba atitudinea faţă de ceea ce se petrece în jur. Într-o zi mai puţin bună, o listă de melodii pe placul tău te poate ajuta să schimbi percepţia asupra lucrurilor şi să te simţi mai bine în timp record.

 Nu uita să faci exerciţii şi să bei multă apă.

Exerciţiile sunt vitale pentru un corp sănătos şi o minte şi mai sănătoasă. Dacă nu ai timp să mergi la sală, încearcă să te plimbi mai mult pe jos, să urci scările în locul liftului, să mergi la cumpărături fără maşină.

Câteva mişcări uşoare, prin care întinzi musculatura, pot reda starea de bună dispoziţie într-o zi proastă.

Pur şi simplu întinde mâinile deasupra capului sau ridică şi cobori succesiv umerii de câteva ori.

Întinde bine picioarele, în timp ce apleci trunchiul cu sprijin pe un perete.

Nu te suprasolicita fizic, scopul acestei tehnici este doar de a ajuta să eliberezi tensiunea acumulată în organism. În plus, exerciţiile de întindere îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi flexibilitatea, uşurând tensiunea musculară provocată de stres.

De asemenea, consumă apă pentru a hidrata corpul şi nu uita să mănânci alimente sănătoase pentru mai multa energie.

Fă un act aleatoriu de bunătate.

Poate sună ciudat, însă ajutându-i pe ceilalţi te ajuţi pe tine însăţi.

Vei vedea cât de fericit va fi sufletul tău după ce ai făcut o faptă bună.

Nu doar a oferi bani…de multe ori o vorbă bună, o încurajare, un pahar cu apă, cumpărături făcute unei persoane care nu se poate deplasa….şi multe altele pot fi făcute.

Eu când ajut Dumnezeu îmi întoarce înzecit şi cred că şi tu ai experimentat bucuria de a ajuta necondiţionat şi sigur ai primit ajutor atunci când credeai că nimic nu se va întampla.

Acceptă emoţiile.

Treaba cu emoţiile e să-ţi dai voie să le simţi până la capăt. Sunt acolo pentru un motiv. Fiecare emotie îşi are locul ei. Dacă încerci să refuzi să-ţi accepţi emoţiile negative pe care ţi le dă o zi proastă, vei obosi. Nu vei face decât să le ascunzi undeva în tine, unde vor creşte şi te vor afecta mai tarziu. Dacă îţi permiţi să le simţi până la capăt, te eliberezi de ele, dar poţi şi să….

Priveşte totul printr-un filtru pozitiv.

În momentele de stres şi iritabilitate, poate fi util să redirecţionezi atenţia într-o direcţie pozitivă chiar dacă simţi o emoţie negativă.

Dedică cel puţin 3 minute de atenţie exclusivă unui peisaj preferat din natură sau unei persoane dragi. Vei constata cu surprindere că prima oara este destul de greu să realizezi acest lucru, mai ales dacă te ocupi de mai multe lucruri în acelaşi timp.

Secretul este să rămâi pe loc, să priveşti şi să te concentrezi doar in direcţia aleasă.

Nu este uşor pentru că în interior trăieşti o emoţie care te acaparează şi este negativă.

Ar putea fi de ajutor să respi adânc în timpul acestei practici. Dacă te poţi conecta cu peisajul sau o poză cu o persoană dragă te poţi detaşa complet de consecinţele unei zile proaste şi vei reuşi să schimbi eficient starea de spirit.

Organizează ziua în funcţie de priorităţi.

Când termenele limită, grijile şi sarcinile zilnice vă copleşesc, recunoaşte că nu poţi face totul în acelaşi timp.

În schimb, ceea ce poţi face este să întocmeşti o listă de priorităţi, astfel încât să poţi organiza mai bine timpul şi resursele energetice.

În acest fel, poţi să sari peste anumite activităţi care nu îţi fac plăcere într-un anumit moment, daca ele nu sunt urgente sau necesare.

Iar ziua va începe să pară mult mai bună decât înainte!

Practică recunoştinţa.

Te îndemn să fii recunoscătoare atunci când ai o zi mai puţin bună pentru două lucruri.

În primul rând pentru această zi importantă, chiar dacă tu o percepi negativă, pentru că te opreşte din haosul zilnic şi te face mai conştientă de puterea şi de strategia ta.

În al doilea rând, te îndemn să practici recunoştinta pentru lucrurile bune pe care le AI deja în viaţa ta şi pentru toate momentele bune prin care ai trecut.

Orice primavară este mai intensă şi mai plăcută atunci când vine după o iarna grea şi friguroasă.

Bucură-te de tot ce viaţa îţi oferă şi învaţă să spui un sincer “Mulţumesc” pentru tot ce primeşti.

Fii responsabilă.

În momentele mai dificile din viaţă, majoritatea oamenilor au obiceiul de a găsi vinovaţi pentru lucrurile pe care nu le-au realizat sau pentru starea pe care o au.

Mulţi au un comportament de victimă şi caută responsabili pentru ziua lor grea, pentru tot ce nu au putut realiza până acum, pentru lucrurile care nu merg atât de bine.

În goana după a căuta vinovaţi şi scuze pentru tot ce trăieşti la un moment dat, uiţi şi te îndepărtezi de singurul vinovat care este responsabil pentru acţiunile tale şi aceea eşti tu.

Atâta timp cât vei pune în mâna altora responsabilitatea vieţii şi calea de rezolvare a problemelor din viaţa ta, îţi renegi propria putere şi clasezi problemele la categoria celor fără speranţă.

Procedând astfel, rămai pentru totdeauna în rolul de victimă, un rol ce îţi aduce multă suferinţă, un rol care nu te reprezintă.

Ai venit pe această lume să fii fericită, să ai o viaţă extraordinară, să renunţi la tot ce te trage în jos şi să fii o campioană ce se ridică mai sus de problemele pe care le ai, mai sus de o zi mai puţin bună şi un om responsabil ce merge înainte pe drumul spre succes.

Poate că este un sfat cam simplu, dar doamne cât de eficient este!

Uneori, prinşi de agitaţia în care trăim, uităm complet să ne bucurăm şi să realizăm ce viaţă frumoasă avem.

Ştiu că poate v-aţi săturat să auziti “copiii din Africa nu au ce mânca”, sau chiar copiii din România, dar dacă e să te gândeşti puţin, chiar aşa este!

Opreşte-te câteva minute şi conştientizează ce viaţă frumoasă ai.

Nu uitaţi să vă bucuraţi de lucrurile mărunte, care de fapt sunt foarte importante.

Familia, prietenii, sănătatea (doamne câţi ar vrea doar să fie sănătoşi), jobul, visele, realizările pe care le ai până acum!

Bucură-te de tine şi de faptul că eşti prezentă, că ai o perspectivă şi că ai puterea de a merge mai departe!

Pentru că toţi o avem. Problemele în viaţă sunt acolo să ne întărească şi să ne facă şi mai puternice.

E vorba, de fapt, doar de cum privim lucrurile.

Aşa că fruntea sus, că şi ziua asta trece! Timpul nu stă pe loc.

Cu toţii avem zile proaste, săptămani sau chiar luni mai puţin bune….

În general, în astfel de situaţii, primeşti sfaturi despre ce să faci ca să te simţi mai bine.

Am scris mai sus ce să faci – să gândeşti pozitiv, să fii mai bună cu tine, mai blândă – dar probabil că nimeni nu ţi-a spus ce să nu faci în tot acest timp.

Este un alt mod de a vedea lucrurile-în esenţă cam tot ce am scris mai sus- dar poate acest punct de vedere altfel spus… te ajută să ai o zi mai bună.

Aşa că, următoarea dată când te simţi deprimată şi toate acele lucruri pozitive pe care le-ai scris mai sus nu par sa fie de folos, ia în calcul următoarele lucruri pe care probabil le faci fără să-ţi dai seama şi la care e bine să renunţi:

1. Îţi reprimi emoţiile

Nu poţi fi tot timpul fericit. Este imposibil! Faptul că nu ne acceptăm pe deplin emoţiile ne face să ajungem într-un punct mort. În loc să-ţi pară rău că eşti furiosă, tristă, deprimată sau frustrată, dă frâu liber emoţiilor şi lasă-le să curgă prin tine.

Pe măsură ce le accepţi, îţi va fi mai uşor să treci peste ele.

2. Te concentrezi pe problemă, nu pe soluţie

Te ajută să vorbeşti despre problemele tale, dar dacă o faci în continuu, îţi vei încărca emoţional negativ nu numai prietenii, ci şi pe tine însuţi.

În loc să fie mintea încărcată cu ce crezi că nu vrei sa fie în viaţa ta, încearcă să identifici paşii pe care e nevoie să-i faci pentru a-ţi restabili echilibrul, lasă mintea liberă sa trimită Dumnezeu idei, soluţii, sa vezi calea pe care poţi merge.

3. Mănânci pe fond emoţional.

Chiar dacă te simţi bine pe moment, de îndată ce vei termina răsfăţul culinar, te vor copleşi sentimente de vină şi ruşine.

În cadrul unui studiu despre comportamente alimentare, studentele participante au raportat o înrăutăţire a stării de spirit după excesele culinare.

Urmatoarea dată când te surprinzi tentată de un hamburger sau o îngheţată, gândeşte-te că e posibil să ajungi să te simţi, de fapt, mai rău, aşa că încearcă să alegi ceva sănătos. Alege gustări care să te facă să te simţi mai bine în interior, ca de exemplu un smoothie sau o salată, pline de energie.

4. Simţi că nu meriţi ce ţi se întamplă.

Toată lumea are zile mai proaste şi nu te ajută cu nimic să te simţi mai nedreptăţită ca alţii. În loc să te victimizezi, fi recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le AI în viaţa ta. Când apreciezi ceea ce ai, priveşti lucrurile dintr-o cu totul o altă perspectivă.

5. Eviţi ieşirile în aer liber.

Aerul curat îţi schimbă dispoziţia instantaneu. În loc să hibernezi în casa, cu mâna pe telecomanda, mergi afară şi bucură-te de aerul curat. În definitiv, lumina soarelui este un antidepresiv natural.

6. Îţi alimentezi singură starea de spirit proastă.

Când ai momente mai grele, tendinţa este să te concentrezi pe ceea ce nu merge bine. Derulăm în minte la nesfârşit situaţiile, scenariile şi problemele care ne apasă.

În loc să-ţi plângi de milă sau să te concentrezi pe ceea ce frământă, fii mai constructivă, creatoare. Implică-te în activităţi care îţi fac plăcere: colorează cu nepotul sau copilul, găteşte, citeşte o carte bună sau mergi la un film.

7. Nu te implici în activităţi fizice. Deloc.

Chiar daca pare ultimul lucru pe care ai vrea sa-l faci în acel moment, 5 minute de exerciţii fizice intense îţi poţi îmbunătăţii starea de spirit pentru câteva ore. Înscrie-te la o sala de fitness sau găseşte-ţi un partener de plimbare/jogging. Mişcarea te ajută să-ţi recapeţi echilibrul, autocontrolul şi te ajută, de cele mai multe ori, să depăseşti o stare de spirit mai proastă.

 8.Renunţă la atitudinea negativă.

Tot ceea ce poţi controla în zilele mai puţin bune este ATITUDINEA ta cu care te raportezi la ceea ce se întâmplă.

Mulţi oameni greşesc şi au impresia că dacă merg în trecut, pot schimba cursul vieţii lor sau pot schimba ceva din ceea ce deja s-a întamplat, iar acest lucru NU este cu putinţă.

Poţi să schimbi atitudinea ce este dată de modul în care alegi să te raportezi la această zi.

Poţi să te gândeşti ca la o zi negativă, dificilă şi apăsătoare şi astfel să uiţi ca şi o zi ca aceasta ascunde în sine lucruri din care ai de învăţat o lecţie.

Nu îţi face griji pentru lucrurile pe care nu le poţi controla şi priveşte şi beneficiul extraordinar pe care îl aduce o astfel de zi….de ce a venit în viaţa ta?

Ce ai de învaţat din ceea ce se întâmplă?

Adoptă o atitudine pozitivă pentru că atitudinea este tot ce contează.

Toţi oamenii fericiţi sunt aşa pentru că adoptă o atitudine pozitivă în orice situaţie, fac haz de necaz, şi au învăţat că viaţa este mult mai frumoasă atunci când aştepţi lucruri pozitive să şi se întâmple, iar când acestea nu apar, încerci să le descoperi în lucrurile mai puţin bune pentru că orice experienţă prin care treci are atât lucruri bune cât şi lucruri mai puţin bune.

Atitudinea pozitivă este cea care determină calitatea vieţii şi reprezintă un punct de plecare pe drumul către o viaţă fericită şi împlinită.

În lume, chiar lângă tine, există atât lucruri bune cât şi lucruri mai puţin bune şi pentru ce să pierzi timp, resurse şi energie uitându-te doar la cele negative?

Viata e scurtă şi merită să te orientezi spre acele lucruri care contează cu adevărat şi îţi fac viaţa mai simplă şi mai plăcută.

Iată un execiţiu practic care te va ajuta să te relaxezi şi să experimentezi starea de bine.

Poţi folosi afirmaţii pe care să le spui de câte ori vin în minte gânduri <NEGRE>:

Eu, nume, iubesc viaţa şi trăiesc cu bucurie!

Eu, nume, mă iubesc, mă accept, mă respect şi mă iert cu bucurie!

Eu, nume, sunt fericită, relaxată, zâmbitoare!

Tot ce mi se întâmplă este spre binele meu suprem pe toate planurile!

Eu, nume, sunt arhitectul vieţii mele! Capacitatea mea de a depăşi provocările este nelimitată! Potenţialul meu de a reuşi este infinit!

Eu, nume, am tot, ca să fac tot ce vreau şi am tot ce vreau ca să fac tot ce doresc!

Ocupă mintea cu asemenea cuvinte şi vei simţi diferenţa……

Universul, Dumnezeu răspunde frecvenţei tale, nu dorinţelor sau nevoilor tale.

El recunoaşte doar frecvenţa vibraţiei energiei pe care o ai.

Dacă tu eşti în vibraţia energiilor fricii, ruşinii, vinovăţiei, invidiei, lipsurilor, etc vei atrage lucrurile şi situaţiile care au aceeaşi vibraţie.

În schimb dacă vei sta în vibraţia energiei iubirii, fericirii, prosperităţii, abundenţei. armoniei, recunostinţei, etc atragi în viaţa ta oamenii, situaţiile, lucrurile care sunt în aceeaşi vibraţie.

Este similar cu găsirea frecvenţei unui post de radio, pentru a asculta ceea ce doreşti.

În mod similar poţi decide în ce tip de vibraţie a energiei vrei să traieşti.

Schimbându-ţi setul de convingeri, cuvintele folosite, starea de spirit…..

SIGUR îţi vei schimba viaţa!

Şi nu uita că doar de  TINE depinde….NU POATE NIMENI ÎN LOCUL TĂU SĂ SIMTĂ…IUBIRE, BUCURIE,  RECUNOŞTINŢĂ….CARE VOR ATRAGE…ştii ce….

Dacă au fost folositoare aceste sugestii pentru tine aş fi recunoscătoare dacă îmi scrii părerea ta pentru a veni către tine şi cu alte informaţii purtătoare de mesaje puternice de încurajare.

Cu drag şi cu iubire!

Mariana Stănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.